Gazdaság

A vendégek harmada hízik a wellnesshotelekben

A vendégek harmada hízik a wellnesshotelekben

2014. május 11., vasárnap
A vendégek harmada hízik a wellnesshotelekben
wellness-hetvege-szegedma

Hiába szól a wellness az egészségtudatos életmódról, az ilyen szolgáltatást nyújtó szállodák vendégeinek harmada többletsúllyal érkezik haza - derül ki a Szallas.hu portál felméréséből.

A közlemény szerint bár a wellness szolgáltatást nyújtó szálláshelyek több mint harmadánál van kifejezetten fogyni vágyóknak összeállított program, a vendégek körében sokkal inkább a passzív pihenés és kikapcsolódás a népszerű. Tíz vendégből 9 a fürdőzést, szaunázást választja, a sportolási lehetőségeket ehhez képest elenyészően kevés, átlagosan 1 vendég veszi igénybe - idézi a közlemény Varga Zoltánt, a Szallas.hu ügyvezetőjét. A kutatásból az is kiderült, hogy a wellness-szállodákban a legtöbben félpanziós ellátást igényelnek, amit a teljes ellátás követ. A felmérés résztvevői jellemzően 1-2 kiló pluszsúlyt szednek fel, amitől a legtöbben 1 héten belül igyekeznek megszabadulni. Ugyanakkor nem csak az evést, de az alkoholfogyasztást illetően is kevésbé mértéktartóak a vendégek, körülbelül a felük szívesen fogyaszt alkoholos italokat ilyenkor. Egy wellnesshétvégén a megkérdezettek 45 százaléka 60 ezer forint alatti költséggel számol, 45 százalék 60-80 ezer forint közötti összeggel, a maradék 10 százalék pedig 80 ezer forint felettivel. A felmérést a Szallas.hu portál április végén 162 wellness szállás és 922, az elmúlt 1 évben legalább egyszer wellness szállodában megszálló vendég online megkérdezésével végezte a wellness szolgáltatásokat keresők étel- és italfogyasztási szokásairól.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.