Közélet

A bizottság elfogadta, Botka felfüggesztette a hőszolgáltató üzleti tervét

A bizottság elfogadta, Botka felfüggesztette a hőszolgáltató üzleti tervét

2014. május 26., hétfő
A bizottság elfogadta, Botka felfüggesztette a hőszolgáltató üzleti tervét

A Vagyongazdálkodási Bizottság hétfőn elfogadta a hőszolgáltató üzlet tervét és a prémiumfeladatokat, Botka László nem írt alá a határozatot, a közgyűlés dönt majd.

A polgármesterei hivatal sajtófőnöke, Vécsei Ágnes egy közleményben kommentálta a vagyongazdálkodási bizottság hétfői döntését, ahol elfogadták a Szegedi Hőszolgáltató Kft. üzleti tervét és a prémiumfeladatokat is. A közlemény szerint a bizottság önkormányzati érdekeket sértő döntést hozott, ezért Botka László polgármester felfüggesztette a döntést, ami annyit jelent, hogy erről a soron következő közgyűlésnek kell majd határoznia. „A 2013-ban az önkormányzat csak második nekifutásra tudta elfogadni a cég - eredetileg 186 millió forintos veszteséggel beterjesztett - üzleti tervét. Az elfogadott terv végül mintegy 50 milliós eredményt irányzott elő. Ehhez képest a beszámoló alapján 263 millió forintos veszteséggel zárta a 2013-as évet a hőszolgáltató Kft., miközben története során először az önkormányzat tavaly decemberben még 510 millió forintos azonnali pénzügyi segítséget volt kénytelen nyújtani a cégnek, hogy az a csődhelyzetet elkerülje. A cégvezetés a 2014-es üzleti terv alapján újabb 181 millió forintos veszteséggel kívánja irányítani a céget az idei évben. A Vagyongazdálkodási Bizottság fideszes többsége elfogadhatónak tartotta ezeket az eredményeket, így – a szakirodai javaslattal ellentétesen - megszavazták azt is, hogy a 2013-as év 263 millió forintos veszteséggel záruló gazdálkodása ellenére, járulékaival együtt összesen mintegy 15 milliós jutalmat fizessenek a cég két ügyvezetőjének, Martonosi Istvánnak és Básthy Gábornak. A polgármester a jutalom kifizetését, valamint a 2014-es jutalmazási feltételeket és ezzel összhangban a 2014-es 181 milliós veszteséget tartalmazó üzleti tervet elfogadó bizottsági döntéseket felfüggesztette, azokról a soron következő közgyűlés dönthet” - áll a sajtónyilatkozatban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.