A bizottság elfogadta, Botka felfüggesztette a hőszolgáltató üzleti tervét

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Vagyongazdálkodási Bizottság hétfőn elfogadta a hőszolgáltató üzlet tervét és a prémiumfeladatokat, Botka László nem írt alá a határozatot, a közgyűlés dönt majd.

A polgármesterei hivatal sajtófőnöke, Vécsei Ágnes egy közleményben kommentálta a vagyongazdálkodási bizottság hétfői döntését, ahol elfogadták a Szegedi Hőszolgáltató Kft. üzleti tervét és a prémiumfeladatokat is. A közlemény szerint a bizottság önkormányzati érdekeket sértő döntést hozott, ezért Botka László polgármester felfüggesztette a döntést, ami annyit jelent, hogy erről a soron következő közgyűlésnek kell majd határoznia.

„A 2013-ban az önkormányzat csak második nekifutásra tudta elfogadni a cég – eredetileg 186 millió forintos veszteséggel beterjesztett – üzleti tervét. Az elfogadott terv végül mintegy 50 milliós eredményt irányzott elő. Ehhez képest a beszámoló alapján 263 millió forintos veszteséggel zárta a 2013-as évet a hőszolgáltató Kft., miközben története során először az önkormányzat tavaly decemberben még 510 millió forintos azonnali pénzügyi segítséget volt kénytelen nyújtani a cégnek, hogy az a csődhelyzetet elkerülje. A cégvezetés a 2014-es üzleti terv alapján újabb 181 millió forintos veszteséggel kívánja irányítani a céget az idei évben.
A Vagyongazdálkodási Bizottság fideszes többsége elfogadhatónak tartotta ezeket az eredményeket, így – a szakirodai javaslattal ellentétesen – megszavazták azt is, hogy a 2013-as év 263 millió forintos veszteséggel záruló gazdálkodása ellenére, járulékaival együtt összesen mintegy 15 milliós jutalmat fizessenek a cég két ügyvezetőjének, Martonosi Istvánnak és Básthy Gábornak. A polgármester a jutalom kifizetését, valamint a 2014-es jutalmazási feltételeket és ezzel összhangban a 2014-es 181 milliós veszteséget tartalmazó üzleti tervet elfogadó bizottsági döntéseket felfüggesztette, azokról a soron következő közgyűlés dönthet” – áll a sajtónyilatkozatban.

Előző sztori

Komoly gomoly áztatta Szegedet + FOTÓK, VIDEÓ (FRISSÜL)

Következő sztori

Sárgadinnyével startol a szezon