Vízilabda: kimaradtak az emberfórok, távol a Szegednek döntő + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

diapolo_eger_mj 017

Tizennégy emberelőnyéből csak hármat tudott gólra váltani a Szeged az Eger elleni bajnoki elődöntős párbaj második meccsén, ezzel nagyon távol került a bajnoki finálétól a csapat.

A szegedi és az egri ultrák sportszerű és elképesztő hangerejű szurkolásának hála fantasztikus hangulatban kezdődött a bajnoki elődöntő második felvonása. A hazai buzdítás semennyit sem lankadt a későbbiekben – bizonyítva, hogy kiváló szurkolótábora van a Tisza-partiaknak – noha vezetésnek csak egyszer, a korábbi egri, Hegedüs Gábor első góljánál, 2-1-es állásnál örülhettek. A hevesiek a folytatásban egyenlítettek, majd folyamatosan, újra és újra vezetést szereztek. A hazaiak négyszer egyenlítettek, 5-5 után még háromszor, ám hiába húzott be még kétszer remek beadásokat Hegedüs egykori csapatának, hiába villant meg kétszer egymás után Kiss Csaba is, és hiába bizonyult többször is eredményesnek a szegedi védekezés. A sorra kapott emberelőnyöket képtelen volt kihasználni a Szeged – 14-szer játszhattak létszámfölényben Vincze Balázs tanítványai, ám csak háromszor tudtak betalálni a jól védő Bisztritsányi Dávid kapujába. A vendégeknél többeknek is akadtak jobb periódusai: Gór-Nagy Miklós, Kevin Graham és Bátori Bence 2-2 gólig jutott – utóbbi második találata, valamint Hárai Balázs csavargólja kétségtelenül a mérkőzés legszebb megmozdulásai voltak. Az utolsó negyedre ugyan döntetlen állással fordult a Szeged, ám a Szivós Mártont és Sánta Dánielt műtét utáni lábadozásaik miatt nélkülöző gárda összesen három, a mérkőzés színvonalának megfelelő cserét tudott felvonultatni, akik közül Aljosa Kunac cserével végleg kiállított az utolsó negyed elején. Az elkövetkező percekben az Eger is elvesztette Bundschuh Eriket és Kovács Gábort, ám előnyük birtokában erejükkel is jobban gazdálkodtak a hevesiek. Kevin Graham az utolsó percben aztán eldöntötte a találkozót, a bajnoki címvédő 10-8-as vezetéséről már nem állhatott fel a Szeged, amely második vereségével nagyon távol került a bajnoki döntős álmoktól: ilyen előzmények, s a korábbi egri elődöntős meccs tekintetében szinte csodára lenne szükség a péntek este 17.45-kor kezdődő harmadik mérkőzésen, a Bitskey-uszodában.

Férfi vízilabda OB I elődöntő, 2. mérkőzés:

Diapolo-Szeged VE – ZF-Eger 8-10 (2-3, 2-2, 4-3, 0-2)
Szeged, újszegedi sportuszoda, 400 néző. Vezette: Csizmadia Zsolt, Petik András.
Szeged: Nagy V. – KISS CS. 2, Juhász, Kunac 1, Seman, HEGEDÜS 3, Tóth M. 1. Csere: Molnár T., Jansik Sz., Decker Á. 1. Vezetőedző: Vincze Balázs.
Eger: BISZTRITSÁNYI – GÓR-NAGY 2, Bundschuh 1, GRAHAM 2, Biros, Hárai 1, BÁTORI 2. Csere: Salamon, Varga II. Zs., Kovács G. 1/1, Lőrincz, Bedő 1, Zalánky. Vezetőedző: Dabrowski Norbert.
Emberelőny: 14/3, ill. 6/2.
Ötméteres: -/-, ill. 1/1.
Kipontozódott: Kunac (27′ – cserével végleg), ill. Bundschuh (29′), Kovács (30′).
Az elődöntős párharc állása: 2-0 az Eger javára.

Vincze Balázs: “Ahhoz elegendő volt az erőnk, hogy az emberelőnyöket kiharcoljuk, ahhoz azonban már nem, hogy be is lőjük azokat.”

no images were found

Online közvetítésünk:

VÉGE! 8-10 (2-3, 2-2, 4-3, 0-2)

32′ Graham betalál, 8-10, eldőlt… 54,3 vissza. Lőrincz szerez labdát. Ennyi volt. hagyják lemenni az órát. Ennyi, 10-8-ra nyer az Eger.

31′ Gór-Nagy lövése törik meg a blokkon. Papesz elejti a labdát…

30′ Nagy Viktor zárja a rövid sarkot a rosszkézoldali lövésnél. Kovács is kipontozódik! Biros labdát szerez… A kutyafáját!

29′ Biros szabaddobását Hegedüs szedi le. Időt kér a Szeged, miután Bundschuh kipontozódik. Juhász nagyszerű labdáját húzza kapura Seman, de blokkban akad el.

28′ Nagy Viktor szerez labdát, úszna fel a csapat, de kontra. Ismét megvan. Kunac kiesésével, mivel a fiatalokat nem küldi be Vincze mester, így két cserével játszik a Szeged. Bisztritsányi szerez labdát.

27′ Hárai kap labdát centerben megúszva, védővel a nyakán, emelkedik, csavar, védhetetlen, 8-9. Kunacot reklamálásért cserével végleg kiszórják. Bátorit küldik ki, de nem tudja kihasználni a Szeged.

26′ Páros kiállítás, Bedő és Decker. Nagy Viktor a labda végállomása. Zúg a Hajrá, Szeged! Mint végig a meccsen. Semantól Biros szerez labdát, naná, hogy ne fújnak rá.

25′ Ráúszás… Most Graham a gyorsabb egy fél ujjhosszal. Tördeli a vendég támadást a Szeged, ki is marad az egri attak. Kunac elől, gyötri Kovács, csak szabaddobás, nem pontozzák ki. Bisztritsányi véd nagyot.

Közben a mai másik meccsen a Szolnok simán verte a Honvédot 10-5-re a Kőér utcában. Nekik alighanem már csak formalitás a párharc hátralévő része. Itt viszont még semmi nem dőlt el!

III. negyed: 8-8 (2-3, 2-2, 4-3)

24′ Varga II. megy ki, hazai fór. Blokkról megy ki a hazai lövés, de nem ítélnek kornert. Időt kér az Eger, 45 vissza. Brutális kakofóniát produkálnak a szurkolótáborok, csak a zajt hallani. Kivédekezi a Szeged. 29 vissza. Kovácsot küldik ki. Decker Ádi behúzza! 8-8!

23′ Hege kapja centerben, ezt is bevágja, már a harmadik! Harcol a Szeged! 7-7! Bátori végez el egy szabaddobást: elnéz jobbra és középre lő, kihasználva, hogy mindenki, még Nagy Viktor is a szemeit nézte, 7-8. Seman szabaddobását védi Bisztritsányi.

22′ Kiss Csaba hatékonyan zavarja Bátorit, aztán a bejátszáskor Molnár Tamást küldik ki, Gór-Nagy közelről nagy góllal használja ki a fórt, 6-7. Decker nagy lövésébe érnek bele, korner.

21′ Konttra, jöhet a Szeged. Decker Ádám ragad elől, gyötri Graham, emberelőny lesz belőle, időt is kér Vincze Balázs. Ez már a 9. előny a hazaiaknál. Kiss Csaba használja ki, skandálják nevét, 6-6!

20′ Kiss Csabi balosa ismét lő egy nagyot, felső léc, de marad a Szegednél! Hege bejátszására csavarna Kiss Csaba, de lecsúszik a kezéről.

19′ Jansik a kapásszélről közelről belövi a sűrűjébe, de ez nem elég, hogy bemenjen a rövidbe. Aztán jöhet az Eger. Eddig hét hazai fór maradt ki, és az összes vendég. Kiss Csabát küldik ki, hogy javíthasson az Eger. Salamon a rosszkézoldalról, Nagy Viktor szögletre véd. Bátorival szemben már nincs bravúr, 5-6.

18′ Marad az Egernél. Nagy Viktor hatalmasat véd! Korner. Bundschuh bejátszása hiú ábránd, megvan! Bundschuh megy ki.

17′ Ráúszás… Jansik, a delfin elhozza! Kunac passza után Kiss Csaba emberrel a nyakában ballal a rövidbe teszi a rosszkézoldalról! 5-5! Biros löketét blokkolja Hege!

II. negyed: 4-5 (2-3, 2-2)

16′ Óriási bunyó centerben, Kunacot küldik ki, időt kér az Eger, 56,6 vissza a nagyszünetig. Centerben Bundschuh eltűnik, megvan a labda! Kis Csaba nagy lövését védi kornerre Bisztritsányi. Dabrowski edzőt párszor megkéri a zsűriasztal, hogy álljon el a támadóidőt mutató óra elől, de “nem hallja”… Jansik emeli rá a távolit, a jobb kapufán landol…

15′ Jó védekezés után ismét rohamozza az egri várat a Szeged! Gór-Nagy kapcsol le egy potenciális gólpasszt.

14′ Sikerül nyitott, kitolt védekezéssel labdát szerezni. Szinte forr a víz, nagyokat hullámzik a kapu. Kovácsot szórják ki, azonnal időt kér Vincze mester. Óriási labdajáratás után még nagyobb gól! 4-5, miután a remek bejátszást mesterien húzza be a jobb alsóba centerből Hegedüs!

13′ Salamon száll ki egy időre. Molnár lövi Juhász passzát, véd a kapus, korner. Graham szerez labdát.

12′ Tóth passzába kap bele a blokk, taccsdobás. Grahamet küldik ki. Lőjük be! Benn is van! Tóth Marci! 3-4! Bedő lökte el magától Kunacot centerben, kapja a labdát be is lövi, a sporik csak a gólnak fújnak, a megelőzőre kontrát nem… 3-5.

11′ Deckert is kiküldik, hátulról Bátori küldi be a labdát, de fölé legyinti a center. Lőrincz mehet ki visszaúszáskor. Bisztritsányinak nem tud gólt lőn i most a csapat. Eddig négy kihagyott hazai emberfór, és három vendég. Graham talál be, 2-4.

10′ Biros centerbe Gór-Nagynak, aki behúzná, de Nagy Viktorban elakad! Marad a labda a hevesieknél.

9′ Elhozza a Szeged! Juhász Zsolt megnézi a kaput, rövidet lóbál, gyorsan élő, belekap a blokk, így felső léc. Seman megy ki 20 másodpercre.

I. negyed: 2-3

8′ Kunac ad be centerbe egy labdát, Jansik Szilárd csavarmozdulattal legyint bele, de a saroknál zárja a szöget az egri hálóőr. Időt kér Dabrowski mester is. 33,3-mal a vége előtt Gór-Nagy ereszt el egy pattintott, hétméteres löketet, benn is van, Nagy nem ér oda, 2-3. Titánok harca. Molnár Papesznek Tóth centerbe, de elütik előle.

7′ Kunac elnézős passza hosszú, kimegy az alapvonal kötelén túlra. Seman remek blokkja.

6′ Juhász ellen fújnak ötöst szórják ki Bátoriról. Kovács Gábor bepattintja a jobb alsóba, hiába vetődik jó irányba Nagy kapus, 2-2. Hege és Kunac passzolgatnak hátul, majd a horvát ejtése landol a felső lécen. Kontra, jöhet a Szeged. Salamont küldik ki.

5′ Lőrincz Bálint távoli lövését fogja Nagy Viktor! Aztán backből kiszórják a Lőrinczet, időt is kér Vincze Balázs. Bisztritsányinál köt ki a laszti.

4′ Bisztritsányi szerez labdát. Salamon salamoni lövése, de se nem gól, se nem korner – kapufa. Hegedüs Gábor egykori csapatának talál be! 2-1! Elképesztő hangulatban skandálja nevét az uszoda.

3′ Biros ijesztget, majd labdát szerez a Szeged, de visszafújják, mert Molnár Tamást küldik ki. Aztán jó a védekezés.

2′ Szegedi emberfór, a gólszerzőt küldik ki, de elveszti a labdát a Szeged. Hiába gól, nem ér, jöhet a Szeged. Kunac kap nagy labdát centerben Tóth Marcitól, be a rövidbe, 1-1!

1′ Ráúszás… Graham a gyorsabb Tóth Marcival szemben. Máris egy jó védekezés, Nagy Viktor szerez labdát. Kiállítás helyett rosz bejátszás, Gór-Nagy füleli le a center elől. Ez a bejátszás jó, de a másik oldalon, a bonyolult nevű Bundschuh Erik szerzi, 0-1.

18.25: Fantasztikus a hangulat, minden ülőhely foglalt, sok állóhely is, 400 körülire taksáljuk a szurkolószámot. A hazai ultráknál kék-fehér zászlók is lengenek. Rövidesen kezdünk!

18.20: Köszöntik egymást a csapatok a medence szélén. Percek óta hangolnak az ultrák, a szegediek és az egriek, most nagyobb hangerőre kapcsolnak, főleg a névsorolvasáskor.

18.15: Hogy ezek az átigazolási pletykák mennyire vetnek nehéz árnyékot a Szegedre, az kiderül rövidesen. Mindenesetre gond bőven akad, hiszen Szivós Márton kiesése mellett Sánta Dániel is lábadozik még. A keretben a már megszokott Vincze Márk mellett másik két fiatal is, akárcsak Egerben: 4-es sapkában Török Krisztián, 8-asban Zsigri Bence.

18.10: A hazai sportnapilap kedden megszellőztette, hogy az épülő szolnoki szupercsapatnak a Primorje Rijekától hazahívott Varga fivérek, és az Olaszországból 10 esztendő után hazatérő Madaras Norbert mellett a tavalyi világbajnokságon a világ legjobb kapusának választott, ebben a szezonban Szegeden védő Nagy Viktor is építőköve lesz. Részletek az nso.hu-n!

18.05: Fontos csata ez a mai! Egerben nagyon kikapott a szegedi egység, ma mindenképp nyerni kell, mert ha most is vereség lesz, pénteken, az egri harmadik csatában könnyen véget érhetnek a döntős álmok…

18.00: Köszöntjük Olvasóinkat az újszegedi sportuszodából! Érkeztünkkor, vagy 25 perce szálltak ki buszukból a vendégek az uszoda előtt, most pedig már melegítéshez vetik vízbe magukat Birosék, ahogyan a hazaiak is.

Kezdés: 18.30!

Beharangozónk itt olvasható!

Előző sztori

Labdarúgás: egygólos győzelemmel a nyolc között a Volán + FOTÓK

Következő sztori

Szűrés Éjszakája Szegeden is – pénteken mammográfiás vizsgálatra várják a nőket