Közélet

Otthonukat varázsolták papírra az újszegedi ovisok és kisiskolások + FOTÓK

Otthonukat varázsolták papírra az újszegedi ovisok és kisiskolások + FOTÓK

2014. április 25., péntek
Otthonukat varázsolták papírra az újszegedi ovisok és kisiskolások + FOTÓK
gyermekrajzkiallitas14_ia

Két hétig újszegedi óvodások és általános iskolások lettek a Bálint Sándor Művelődési Ház művészei: a kicsik a család, otthon témakörében készített rajzaikkal pályázhattak, melyek közül a legjobbak felkerülhettek az intézmény falára. Csütörtök délelőtt díjazták a legjobb alkotásokat.

Vidám családi ebéd, közös délutáni társasozás, egy játékokkal teli kisszoba vagy egy nagy kutyasétáltatás - ilyen és ehhez hasonló rajzok díszítik a Bálint Sándor Művelődési Ház falát több mint két héten át. Idén a "Mindenütt jó, de legjobb otthon" címmel hirdettek pályázatot a XXII. Újszegedi Gyermekrajzkiállításra, melyre a környék minden oktatási intézményéből érkeztek alkotások. Közülük a legjobbakat csütörtök délelőtt díjazták a művelődési házban. Az immár hagyományszerűen meghirdetett rajzpályázat mindhárom újszegedi önkormányzati képviselő,

Rózsavölgyi József, Pocsai Blanka

és

Kormos Tibor

közös támogatásával valósult meg. "2014 Európában a család és a munka összehangolásának éve. Emellett az otthon melege, a családi környezet minden gyermek életében a legmeghatározóbb dolog, érdekes volt megtekinteni, hogy mindegyikük más-más nézőpontból fejezte ezt ki rajzain" - mondta el a kiállítás megnyitóján Pocsai Blanka. A képviselő szerint a kicsik minden évben új témakörben csillogtatják meg kreativitásukat, tavaly a sportolás és az egészséges életmód került terítékre, de rajzoltak már a húsvéti ünnepekről és az Árpád-házi Szent Erzsébet-templom kapcsán az Erzsébet-csodáról is. Rózsavölgyi József a képeket megtekintve kiemelte: sok gyermeknél már igen fiatalon kiütközik a tehetség, ezért fontos megmutatni magunkat, hiszen a kicsiknek bátorítást és sikerélményt, szüleiknek pedig büszkeséget és örömöt jelenthet a díjazott alkotás. Az itt kiállított képek az első szárnypróbálgatásai lehetnek a jövő híres képzőművészeinek, grafikusainak.

A legjobb huszonnégy pályaművet Jáger Richárd népművelő díjazta csütörtökön, aki elmondta: öröm volt a sok pályamunkát végigszemlélni, melyek mindegyike az otthon békességét ás a család szeretetét sugározzák közönségük felé. Rajzaikat május 10-ig tekinthetik meg az érdeklődők, vasárnap és hétfő kivételével naponta, délelőtt tíztől délután hat óráig.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.