Sport

Női futball: nem bírt a Honvéd légiósaival a SZAK + FOTÓK

Női futball: nem bírt a Honvéd légiósaival a SZAK + FOTÓK

2014. április 29., kedd
Női futball: nem bírt a Honvéd légiósaival a SZAK + FOTÓK
szak_honved_010_szzs

Fájó vereséget szenvedett a Szegedi AK a Honvéddal szemben hazai környezetben a kiesési rangadón.

Mindkét csapat számára komoly tétje volt a rangadónak. A SZAK előző heti UTE elleni vereségével visszacsúszott a 7. helyre, míg a Honvéd a téli "vérátömlesztésnek" köszönhetően szorgalmasan gyűjtögetve a pontokat meg akarta ragadni utolsó esélyét a felzárkózásra. A szegedieknél ismét játékra jelentkezett az egy hónapot kihagyó

Zimányi Kovács Anikó

.

Szalai Ágnes

és

Szil Tünde

továbbra sem volt száz százalékos állapotban, de vállalták a küzdelmet. Az első negyedóra egyértelmű Honvéd fölényt hozott. A 20. percben egy labdavesztést követően

Dénes Dorottya

futott el a bal oldalon, és kihasználva a létszámfölényes helyzetet középre ívelt, ahol az érkező

Serenaj Aurora

a tehetetlen kapus mellett hálóba térdelte a labdát (0-1). Továbbra is támadásban maradtak a vendégek, de üggyel bajjal mindig tisztázott a hazai védelem. A szegediek jó ideig csak a rombolásra koncentráltak, mígnem a 42. percben egy középpályás labdaszerzést követően Szalai, Szil volt a labda útja, majd

Papp Dorinához

került a játékszer. Ő előbb passzolni akart, de látva, hogy senki sincs igazán jó helyzetben, 23 méterről lövésre szánta el magát. A löket veszélyes volt, de valamivel elkerülte a jobb felső sarkot.

szak_honved_006_szzs

A 67. percben egy szögletet követően kipattant a labda a Honvéd védőkről, amelyet az érkező Zimányi Kovács Anikó 12 méterről fölé durrantott. Néhány perccel később

Végh Emese

tört be a jobb oldalról, de beadása megpattant a védőkön.

Lipták Lilla

eszmélt először, de nem sikerült elpöckölnie a labdát a jól helyezkedő, és a kapuból kirobbanó

Aschenbrenner Réka

mellett. A 75. percben

Molnár Rózsa

szerzett meg egy pontatlan passzt a középpályán, majd azonnal indította a kilépő

Staar Gabriellát

, aki megnyerve a párharcot a kétségbeesetten menteni igyekvő

Kardos Bernadettel

szemben a jobb alsó sarokba lőtte a labdát (0-2). A hazai edző kockáztatott, az egyik védő helyett csatárt hozott be, így több területe nyílott a kontrákra a vendégeknek. A 84. percben ismét Staar Gabriella vihette egy az egyben

Földesi Lilienre

a labdát, de kihagyta a ziccert. A 86. percben azonban

Naxije Krivanjeva

már nem hibázott, hanem gólra váltotta a létszámfölényes helyzetet (0-3). Összességében a két csapat nem volt egy súlycsoportban. A télen sokat erősödő Honvéd akaratban, fizikailag és technikailag is fölé nőtt ellenfelének, és megérdemelten szerezte meg a rendkívül értékes 3 pontot. Mivel a Femina egy góllal legyőzte az UTE-t, így tömörödött az üldözőboly az alsóházban, és rendkívül kiélezett küzdelemre van kilátás az utolsó három fordulóban a kiesés elkerüléséért vívott harcban. A szegedieknek azonban sokkal többet kell nyújtania ahhoz, hogy első osztályú tagságukat megőrizzék.

Női labdarúgó NB I alsóházi rájátszás, 3. forduló:

Szegedi AK - Budapest Honvéd 0-3 (0-1)

Szeged, Felső Tisza parti stadion. Vezette: Kovács Attila (Kószó Csaba, Kasza László).

SZAK:

Földesi - Dóczi (Kasznár 68'), Kardos (Perneki 75'), Szil, Dudás (Végh 60'), Szalai, Harcel, Lévai, Lipták, Papp, Zimányi Kovács.

Vezetőedző:

Cserenkó Szabolcs.

Honvéd:

Aschenbrenner (Novotny 90') - Gaál, Bíró, Fitore, Siska, Seranaj, Rőhberg, Vachter (Dancs 70'), Molnár, Dénes (Krivanjeva 70'), Staar.

Vezetőedző:

Salkovics Gábor.

Gól:

Seranaj (20'), Staar (75'), Krivanjeva (86').

Sárga lap:

Kardos (60'). Cserenkó Szabolcs (SZAK):

"Ezen a napon nem a játék volt fontos, hanem az eredmény, mert hiába játszol jól, ha nem nyersz, akkor nem tudsz bennmaradni az NB I-ben. Fejben kevés játékos tudott ma megfelelni az elvárásaimnak, de van még három mérkőzés, ahol pontokat lehet szerezni. Rajtam nem fog múlni, az biztos! Ez alatt a 90 perc alatt mindössze kétszer lőttünk kapura, így nagyon nehéz meccseket nyerni..."

Salkovics Gábor (Bp. Honvéd):

"Ősszel nagy különbségű vereséget szenvedtünk Szegeden a hazai csapattól, így bevallom, én is és a lányok is kissé félve jöttünk ide. Az eredménnyel abszolút elégedett vagyok, a játék minőségének azonban egy ilyen feszült hangulatú mérkőzésen, ahol egyértelműen a kiesés elkerülése a legfontosabb feladat, már kevésbé van jelentősége. Természetes, hogy nem tud mindenki higgadtan dönteni bizonyos szituációkban, ezért nem is bántom őket! A célunk egyértelműen az, hogy a rájátszást megnyerjük, mert csak így van esélyünk a bennmaradás kiharcolására."

Dóczi Andrea (SZAK): Nagyon készültünk, mert kemény meccsre számítottunk. Sajnos az ellenfél összeszedettebbnek bizonyult, mi pedig nem megfelelően kezeltük a ránk nehezedő terhet. Érezhető a csapaton hogy fejben nem mindenki van itt, jobban össze kellene dolgoznunk. A jövő heti Femina elleni mérkőzésen ennél mndenképpen jobb teljesítményre lesz szükség!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.