Sport

Női futball: az utolsó pillanatban bukott el a SZAK + FOTÓK, VIDEÓ

Női futball: az utolsó pillanatban bukott el a SZAK + FOTÓK, VIDEÓ

2014. április 1., kedd
Női futball: az utolsó pillanatban bukott el a SZAK + FOTÓK, VIDEÓ
szakfemina_001_szzs

Szoros meccsen, az utolsó pillanatban elszenvedett vereséggel kezdte az alsóházi küzdelmeket a Szegedi AK a női labdarúgó NB I-ben.

A bajnoki rájátszás alsóházának első fordulójában ismét a Femina csapatával találkozott a tartalékosan felálló SZAK. Sérülés miatt kénytelenek voltak nélkülözni a válogatott

Zimányi Kovács Anikót

, ugyanakkor

Papp Dorina

hosszú kihagyás után kapott ismét szerepet. A vendégek birtokolták többet a labdát, de a szegediek veszélyesebb támadásokat vezettek az első félidőben. A szélen elfutott

Szalai Ágnes

beadásait követően

Végh Emesének

két óriási ziccere volt, és

Dudás Diána

is fölé bombázott egy "ajtó-ablak" helyzetet, mégis a valamivel többet támadó pestiek szereztek vezetést a 27. percben. Egy oldalról beívelt szabadrúgás szerencsétlenül pattant ki az egyik felugró védőről, amit az elsőként eszmélő Balogh Nikolett egy igazítás után laposan a hálóba vágott (1-0). Szünet után kiegyenlítődött a labdabirtoklás és a SZAK elkeseredetten rohamozott, így váltakozva kerültek veszélybe a kapuk egyik, ill. másik oldalon. A Femina játékosai sokszor csak szabálytalan eszközökkel tudták a hazaiakat elválasztani a labdától. Több veszélyes pontrúgás után a 80. percben

Szil Tünde

22 méterről, szabadrúgásból lőtte ki a jobb felső sarkot, megérdemelten egalizálva az állást (1-1). A hátralévő időben

Ködmön Kinga

egy szöglet utáni kapufával ijesztgette a nézőket, ám az ezután vezetett akciók mindkét oldalon elhaltak a mezőnyben. Már mindenki elkönyvelte a döntetlent, amikor a 90. percben a

Horváth Hanna

esése után megítélt szabadrúgást 40 méterről

Beke Adrienn

lőtte kapura - a jól helyezett lövést

Földesi Lilien

fölé akarta ütni, ám a labda a felső kapufáról visszapattant a mezőnybe, épp

Szeitl Szilviához

, aki öt méterről a hálóba tudta passzolni azt (1-2). http://www.youtube.com/watch?v=-RwZo1l2L64 Összességében elmondható, hogy a SZAK rászolgált volna az egyik pontra, mert hiába birtokolta valamivel többet a labdát a vendégcsapat, küzdött, hajtott a hazai együttes, és kontrái veszélyesebbek voltak ellenfelénél. A játék képe alapján joggal lehet csalódott a szegedi csapat, mert egy megérdemelten megszerzett pontot engedett ki a kezéből az utolsó percben. Cserenkó Szabolcs tanítványai egy hét szünet után legközelebb április 13-án lépnek pályára Budapesten a, a nagy rivális Újpest vendégeként.

Női labdarúgó NB I alsóházi rájátszás 1. forduló:

Szegedi AK - 1. FC Femina 1-2 (0-1)

Szeged, Felső Tisza parti stadion, 100 néző. Vezette: Bartucz Ferenc (Kószós Csaba, Asztalos Gábor).

SZAK:

Földesi - Marsi, Kardos, Nagy Dzs., Lévai, Szalai, Lipták, Szil, Dudás (Papp 27'), Kasznár (Burányi 75'), Végh.

Vezetőedző:

Cserenkó Szabolcs.

Femina:

Oravecz - Gyöngyösi (Lukács 63'), Szeitl, Beke, Balogh H., Bernhardt, Kanta, Horváth H., Lengyel, Balogh N., Laky (Tasnády 75').

Vezetőedző:

Herczku István.

Gól:

Szil (66'), ill. Balogh N. (27'), Szeitl (90').

Sárga lap:

Szil (80'), ill. Bernhardt (37'), Balogh N. (45'), Beke (65'). Cserenkó Szabolcs:

"Ez a mérkőzés sokkal jobban tetszett, mint a két csapat két héttel ezelőtti összecsapása. Gratulálok a Feminának, bár úgy gondolom, ez egy döntetlen szagú mérkőzés volt, helyzetekkel itt is, ott is, és nagyon sokat dolgoztunk a pontszerzés érdekében. A legszerencsétlenebb pillanatban, az utolsó percben kaptuk a vesztes gólt, ennél rosszabb érzést nehezen tudnék elképzelni, de valószínűleg oka van ennek is... Azt a tanulságot kell levonnunk ebből, hogy még keményebben kell edzenünk!"

Herczku István:

"Ezen a napon több góllal kellett volna nyernünk, de ennek ellenére azt mondom, hogy kihoztuk a maximumot ebből a mérkőzésből: ilyen játékvezetés mellett nagyon nehéz győzelmet aratni. A játékosaim komoly tartásról tettek tanúbizonyságot, mert nem hagyták megtörni magukat a bírók által. Ha minden vidéki meccsen ilyen játékvezetést kapunk, akkor nagyon nehéz lesz előrelépnünk, de szerencsére a mai napon sikerült az utolsó percben egy győztes gólt találnunk. A három pontra nagyon nagy szükségünk volt, és minősíti a játékunkat, hogy ezt ilyen körülmények között is megszereztük. Gratulálok az ellenfélnek, mert azt gondolom, most is hozták azt, amire jelen pillanatban képesek."

Lipták Lilla (SZAK):

"Nehéz egy ilyen meccs után mit mondani, hiszen nagyot küzdöttünk és hajtottunk, véleményem szerint megérdemeltük volna a döntetlent. Ez az utolsó percben kapott gól nagyon lelombozott bennünket, de remélem, hogy a következő mérkőzésen vissza tudunk majd vágni. Gratulálok a győztes csapatnak!"

Szeitl Szilvia (Femina):

"Az első félidőben gyorsan vezetést szereztünk, és azt hiszem, ebbe bele is aludtunk, így ki tudott egyenlíteni a Szeged. Szerencsére azonban a végén újabb gólt szereztünk, így meg tudtuk nyerni ezt a mérkőzést."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.