Írjon nekünk
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv

Sport

Labdarúgás: átgázolt a Volán a Vásárhelyen + FOTÓK, VIDEÓ

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/illesandras.jpg

Megjelent:

volan_hfc_mj38
A mérkőzés képét befolyásoló, vitatható játékvezetői döntéssel együtt is magabiztos játékkal, sima győzelmet aratva vágott vissza az őszi vereségért a Tisza Volán a Hódmezővásárhelynek.

Szeged, Felső Tisza parti stadion, 400 néző
2014. április 19., 17.00
Tisza Volán SC
Hódmezővásárhelyi FC
Vége a mérkőzésnek!

játékvezető: Borbás Bottyán Aurél • asszisztens: Szeles Ádám, Dobai János
4
0

Az első félidő feléig kellett várni, hogy a papírformának megfelelően előnybe kerüljön a Tisza Volán a Hódmezővásárhely elleni rangadón. Vida Gergely szöglet utáni gólját követően negyedórával később Faragó Bence már kettőre növelte a hazaiak előnyét, akik magabiztosan futballoztak, míg a vendégek igyekeztek helyzetbe kerülni, ám nem tudták komolyan veszélyeztetni Dongó Dénes kapuját. Aztán az első félidő hajrájához közeledve a gyorsan kontrázó Bernát Péter a Volán kapusára a vezette a labdát százszázalékos ziccerben, majd miután továbbtolta a játékszert, hatalmasat esett – ám Borbás Bottyán Aurél játékvezető a sokak szerint egyértelmű kiállítás és piros lap helyett csak sárgát vett elő – azt is Bernátnak -, majd kifelé intett szabadrúgást műesésért. A HFC több játékosa hosszú ideig vitatta a döntést, percekig állt a játék, Konc Adrián meg is lökte a sporit, aki azután ezért ki is állította a vásárhelyi focistát. Bármit is döntött/döntött volna a játékvezető, az mindenképp befolyásolta/befolyásolta volna a játék képét – jóllehet a végeredményt kevésbé valószínű, tekintve, hogy a HFC támadásai nem jelentettek komoly veszélyt a hazai kapura. Mindenesetre a 10 emberrel játszó Vásárhely ellen Beretka Péter révén az első félidő végjátékában ismét betalált a Volán, s ezzel el is dőlt a rangadó. A második játékrészen ez erősen érződött, Lóczi István tanítványai becsülettel próbálkoztak, ám a Csongrád megyei élvonal legerősebb keretével bíró kék-fekete alakulat ellen emberhátrányban még annyi esélyük sem volt mint előtte – jóllehet vitatható játékvezetői döntéseket így is volt alkalmuk még számonkérni a második félidőben. A kegyelemdöfést az 57. percben Beretka újabb okos találata adta meg, ezt követően kvázi mindkét csapat a mérkőzés végét várta. A Tisza Volán diadalával visszavágott az őszi, vásárhelyi vereségért, s továbbra is vezeti a megyei I. osztályú tabellát, jóllehet a Mórahalom az FK 1899 Szeged legyőzésével továbbra is tapad rá, az UTC pedig makói sikerével továbbra is ott van az éllovasok nyomában.

Az egy hét múlva, április 26-án a 17 órakor kezdődő Mórahalom – Tisza Volán csúcsrangadó pedig akár a bajnoki cím sorsát is eldöntheti!

Labdarúgó megyei I. osztály 23. forduló:

Tisza Volán SC Szeged – Hódmezővásárhelyi FC 4-0 (3-0)
Szeged, Felső Tisza parti stadion, 400 néző. Vezette: Borbás Bottyán Aurél (Szeles Ádám, Dobai János)
Tisza Volán: Dongó – Kormányos (Dargó 76′), Vida, Puskás (Szilágyi 79′), Grünvald, Hacker (Szabó D. 61′), Kulacsik, Beretka, Ngalle (Szűcs D. 85′), Ondrejó, Faragó (Szalma 68′). Vezetőedző: Tóth Ákos.
HFC: Vasas – Tóth J. (Huszka 65′), Antal, Grósz, Marton, Szabó M., Kerepeczki, Kökény (Varga R. 46′), Konc, Nagy A. (Keller 65′), Bernát (Hatvani 61′). Vezetőedző: Lóczi István.
Gól: Vida (19′), Faragó (33′), Beretka (45+1′, 57′).
Sárga lap: Hacker (47′), Kormányos (56′), Szalma (83′), ill. Marton (28′), Bernát (36′), Szabó M. (79′), Vasas (80′).
Piros lap: Konc (38′).

Tóth Ákos: “Nagyon boldog vagyok, örülök győzelmünknek. Azt gondolom, végig uraltuk a mérkőzést, azt azonban hozzá kell tegyem, hogy nagyban befolyásolta a játék képét a kiállítás, jóllehet, az esetnél is már 2-0-ra vezettünk, s mi léptünk fel támadólag. A szünetben beszéltem kapusunkkal, Dongó Dénessel, aki azt mondta, nem volt kontakt közte és a csatár között, én ezt elfogadom. A kiállítás is benne van, hogy a Vásárhelynek így még az egyenlítésre, vagy s szoros mérkőzésre sem volt esélye. Örömöm mellett feszülten várjuk a jövő heti, megyei csúcsrangadónkat a Mórahalom ellen -ez a találkozó dönthet az 1. hely sorsáról.”

Lóczi István: “Véleményem szerint a játékvezető erősen belenyúlt a mérkőzésbe, 2-0-nál elmaradt egy büntető szerintünk. Én magam is úgy gondolom, hogy az a szituáció tizenegyes volt, mert az asszisztens elindult az alapvonalon túlra, ráadásul a kapus is elindult a kapujába lehajtott fejjel – vagyis mind a ketten büntetőre készültek. De nem a játékvezetőt hibáztatom, hanem azt, aki ide küldte. Egy helyi rangadóra véleményem szerint egy sokkal tapasztaltabb játékvezetőt kellett volna küldeni.”

Online közvetítésünk:

90+2′
Borbás sporttárs egy Volán-akció végén lefújja az egyoldalúvá vált rangadót.
90′
Keller kavargat a hazai 16-os bal oldalán, majd kiemeli a labdát az alapvonalon a hosszú kapufánál.
88′
Egy fura vendég szabadrúgás-kombináció, Kerepeczki ível be végül, de zavartalanul pattog ki a laszti az alapvonalon.
86′
Vasas határozott, Szabó Dávid feje fölül nyúl le egy felívelt lasztit.
85′
Ngalle helyett Szűcs Dávid érkezik a hazaiaknál.
83′
Szalma védekezik túl határozottan Martonnal szemben, gyakorlatilag legázolja a vásárhelyit. Keller balról, a 16-os vonalával egy magasságból kapura lőtt szabadrúgását Dongó tolná fölé, de fölé.
81′
Szalma Gergely durrant kapu fölé 24 méterről.
80′
Beretka tör kapura, elé vetődik ki Vasas, felszedi a labdát.
79′
Mezrángatásért Szabó Márk sárgul. Amíg elkönyveli a spori, csereként Puskást váltja Szilágyi Norbert a Volánnál.
78′
Ngalle 22 méterről lő-emel kapura, Vasas leszedi.
77′
Többet birtokolja a labdát a Volán, de látszik, hogy négy góllal vezetnek a kék-feketék. A pirosak vergődnek, támadásaik reménytelek
76′
Dargó Balázs is jön, Kormányos Kolost váltja.
73′
Kormányos ugrik ki remekül, de lest int a partbíró, pedig csak Szabó Dávid volt minden védőnél előrébb a vendég kapuhoz a labda elrúgásakor.
72′
Szabó Dávid egy remek labdával tör előre, átemelné Vasast messziről, de a rutinos kapust nem tudja becsapni.
69′
A csereként beállt Keller Zoltán szabadrúgása megy élesen a hazai kapura balról, szinte bent látjuk, de Dongó kiüti.
68′
Szalma Gergely érkezik Faragó Bence helyére a Volánnál.
65′
Miközben eseménytelenül csordogál a játék, Keller Zoltán és Huszka Milán áll be Nagy András és Tóth József helyett. Utána egymással vitatkoznak a piros mezesek a bedobás után.
61′
Csere itt, csere ott: a Volánnál Szabó Dávid kér pályára lépési engedélyt, a HFC-nél Hatvani József. A hazaiaknál Hacker fut a kispadhoz, a vendégeknél Bernát sétál le, miközben feltámad a szél.
57′
GÓÓÓL! 3 volános is kiugrik a védők mögül, közülük Beretkánál a labda jobb oldalt. Beretka nem passzol középre, visszacselez, tisztára játssza magát, majd a hosszú alsóra célozva a hosszú kapufáról a felsőlécre csapódó labdával lő gólt, 4-0!
56′
Kormányos húzza meg a jobb oldalt, kivezeti a labdát, int a partjelző, fúj a bíró, ám Kolos még is beadja sípszó után, sárga.
54′
Szabó Márk próbálkozik 25 méterről, jobbról, fölé emeli a labdát a hazai kapunak.
52′
Több teret enged a Volán a Vásárhelynek, amely mezőnyben 9 emberrel is próbálkozik becsülettel. Most éppen kezezést reklamálnak a hazai 16-oson belül, de a játékvezetőt nem hatja meg Beretka jelzése…
48′
32 méteres vendég szabadrúgás jobbról, lehúzza Dongó.
46′
A Volán kezdi a második félidőt.
46′
A vendégeknél Varga Róbert meccsdresszben fut ki az öltözőből, ő biztosan beáll már most, ha jól látjuk Kökény Tamás helyett. A Volánnál egyelőre nincs csere. Szünetbeli vélemények szerint egyébként a játékvezető súlyos hibát követett el a vitatott szituációnál, azaz büntetőt kellett volna ítélnie, és Dongó kapust kiállítania…

SZÜNET!

45+1′
Borbás spori le is fújja az első félidőt.
45+1′
GÓÓÓL! Beretka kap nagyszerű labdát mélységből, nincs les, átemeli Vasast a 16-oson belül, 3-0!
45′
A paprikás jelenet miatt pár percet, tippünk szerint legalább hármat hosszabbít a spori.
41′
Két Volán-helyzetet fúj le a spori az elmúlt pillanatokban, majd egy vásárhelyi távoli szabadrúgást húz le Dongó.
38′
Odáig tart a reklamálás, hogy végül egy piros lap villan az egyik vásárhelyinek, ha jól látjuk Konc Adriánnak.
36′
Ngalle szöglete után kontrázik a HFC! Bernát a labdával indul meg, 2 az 1 ellen, rávezeti Dongóra, majd amint továbbtolja, elesik. A spori rohan, de tizenegyes helyett sárgát vesz elő, aztán Konc löki meg, majd percekig körülállják és vitatkoznak vele a piros mezesek.
33′
GÓÓÓL! Ngalle verekszi át magát a védőkön a 16-os bal oldalára, keresztbe ad, az érkező Beretka kapufát fejel, de a kipattanóra robbanó Faragó a léc alá vágja a labdát! 2-0!
32′
Egy kivágott labda kilövi a vendég kispad melletti hangfalat…
28′
Grósz kap sárgát, miután felvágja a kontrában megiramodó Volán-támadót. Reklamálja, hogy a vásárhelyi megelőző akciónál elmaradt egy büntető. A szabadrúgást előrevetődve fogja Vasas kapus.
25′
Ngalle gázol le egy védőt, a továbbtolt labdát Puskás szúrja rá 22 méterről, majd a levágódóért megy, de fellökik. A szabadrúgást betekeri egy variációra, a kapufánál visszafejelt labdára érkezik Hacker, de szögletre mentenek előle. A sarokrúgást lehúzza Vasas.
23′
A félidő felének elteltével góllá érett a Volán-fölény, kisütött a nap, és vannak vagy 3-400-an a lelátón.
19′
GÓÓÓL! A második szögletnél elméláznak a vendég védők, a felhúzódó Vida azonban nem alszik, a kapuba fejel tisztán 7-8 méterről, 1-0!
18′
Nem enyhül a Volán nyomása, szögletet végeznek el a kék-feketék, miközben kisüt a nap. A beívelt labda Hacker feje helyett egy védőéről megy ki újabb szögletre.
15′
Kormányos esik el a vásárhelyi 16-oson belül, de nincs sípszó. Aztán az újabb rohamnál Ondrejó küldi be a labdát szélről, Faragó előtt felpattan, így rosszul találja el, Vasasé.
14′
Kulacsik olyan labdával ugratja ki a 16-osról Beretkát, hogy a vendég védőknek is leesik az álluk, kivéve a partjelzőnek, aki lest ítél, miközben a magát hosszan szöktető Beretka átesik Vasas kezein.
12′
A beívelt szöglet átpattan a hosszú oldalra Bernátnak, aki félfordulatból dől kapura, és lő is, Dongó zárja a rövidet, véd. Az újabb szöglet veszélytelen, les is utána, de nem fújja le a spori.
11′
Konc elől kell szögletre tisztáz Kormányos a bal szélen.
9′
HFC-szöglet után Kulacsik a labdával, de rosszul indítja Beretkát. A vizes, csúszós talaj miatt a pontos labdáknak híján vannak a felek.
8′
Érdekes jelenet: a spori szabadrúgást ad lökés miatt a Volánnak, majd a taccsbíró jelére felülbvírálja magát, mert a zászlós sporttárs előtte már lest jelzett.
5′
“Brávó, Zsozsó!” Kapja az elismerést a társaktól Ngalle, aki egy jobbról középre, majd onnan hátraadott labdát lő kapásból kapura 17 méterről, egyelőre mellé célozva.
4′
Szabó Márk húzza meg lendületesen a jobb oldalt, Grünvald tisztáz bedobásra.
2′
Nem vacakolnak a felek, egymásnak is esnek. Támad a Volán, Kulacsik a neki előkészített labdát a blokkba lövi, Ondrejó a levágódót szintén.
1′
A partvonalnál két(!) pótlabda, elsősegélydoboz, hordágy. Minden kész. Borbás Bottyán Aurél jelt ad, a Vásárhely kezd.

17.00: Kiürült a pálya, bevonulásra készülnek a csapatok. A hazai Tisza Volán a megszokott kék-fekete szerelésben, a vendég Hódmezővásárhely tiszta pirosban fog játszani. Pillanatokon belül kezdünk!

16.55: Túl a két csapat bemutatásán. A drukkerek egyre csak gyűlnek, az alsó sorokban csaknem tülekedés alakul ki, vannak vásárhelyi drukkerek is, mint látszik. Mint megtudjuk, a legközelebbi hazai meccs, amelyet a Csanádpalota ellen játszik a Volán, nem május 3-án, szombaton, hanem május 4-én, vasárnap, 17 órától lesz.

16.50: Szomorúan tapasztaljuk, hogy lassan elfogy a tető a szebb napokat látott sajtóállás fölül is, amely ugyan eddig sem volt vízhatlan, de a záporoknak ellenállt.

16.45: Érkeztünkkor összesen ketten voltak a lelátón, mostanra ez a szám megsokszorozódott. A hírek szerint vásárhelyről is népes szurkolóhadra lehet számítani.

16.40: Köszöntjük Olvasóinkat a Felső Tisza parti stadionból, ahol már javában melegítenek a szegedi és vásárhelyi focisták! Néhány perccel ezelőtt heves zápor öntözte meg Szegedet, amitől a szélcsend miatt amúgy is szomorúan kókadozó szögletzászlók még inkább elkedvetlenedtek…

Kezdés: 17.00!

Beharangozónk itt olvasható!

Sport

Blazevic visszatérne, hogy elbúcsúzhasson a szegedi közönségtől

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/illesandras.jpg

Megjelent:

Szerző:

Búcsúinterjú.

Tovább olvasom

Hírzóna

Orbán: A futball mindig vigasz és elégtétel volt a magyar ember számára

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/illesandras.jpg

Megjelent:

Szerző:

Felcsúton bemutatták a Labdarúgás és tudomány című tanulmánykötetet.

Tovább olvasom

Hírzóna

Kerékpárosbarát címre pályázhatnak a munkahelyek és települések 

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/illesandras.jpg

Megjelent:

Szerző:

A fejlesztések a turisták számára is vonzóbbá tehetnek egy-egy települést.

Tovább olvasom

Aktuál