Sport

Labdarúgás: a nehéz talaj dönthet a szegedi szuperrangadón

Labdarúgás: a nehéz talaj dönthet a szegedi szuperrangadón

2014. április 11., péntek
Labdarúgás: a nehéz talaj dönthet a szegedi szuperrangadón
tisza_volan-utc_mj-04

A megyei bajnoki cím sorsáról is dönthet a szombat délutáni UTC - Tisza Volán rangadó, amelyen két, a tavasz folyamán százszázalékos gárda csap össze.

Igazi városi rangadó lesz szombaton 16.30-tól az újszegedi Kertész utcában: a bajnokaspiráns, listavezető Tisza Volán a bajnoki címért ugyancsak versenyben lévő, jelenlegi 3. helyezett UTC-hez látogat. A két gárda egy-egy győzelemmel hangolt a nagy derbire:

az újszegediek az FK 1899 Szeged otthonában diadalmaskodtak

3-0-ra, míg

Tóth Ákos

tanítványai az őszi után tavasszal is

adtak egy ötöst a SZVSE-nek

(5-0). A két gárda őszi összecsapásán azonban nem született győztes,

1-1-es döntetlennel zárult

a szeptember végi összecsapás.

Tovább tolná a szekeret az UTC

ONLINE!

Szombaton 16.30-tól folyamatosan frissülő, szöveges online tudósítással jelentkezünk az Ujszegedi TC - Tisza Volán SC Szeged megyei I. osztályú városi rangadóról! Tartsanak velünk, szurkoljanak nálunk kedvenceiknek!

Az ősz folyamán hatalmas rangadót vívott a Felső Tisza parti stadionban a Tisza Volán SC Szeged és az Ujszegedi TC, amelyen megyei nézőcsúcs mellett 1-1-es döntetlen született. Azóta eseménydús hónapok teltek el, a téli szünetben elsősorban a Kertész utcaiknál volt komolyabb játékosmozgás, ám ennek dacára sem tűnik úgy, hogy gyengült volna az UTC. Bár a Volánnak óriási szabadrúgásgólt lövő

Végh Ariel

már nincs a fekete-fehéreknél, egykori orosházi csapattársa,

Ondrejó Tamás

pedig épp a kék-feketékhez igazolt, s több más játékos távozása mellett

Major László

vezetőedző is átadta helyét a kispadon

Brinszky Adriánnak

, az újszegediek a Volánhoz hasonlóan hibátlanul menetelnek. Ráadásul gólerős játékosokkal: a cseresorból a kezdőbe újra előlépő

Gajdacsi Mátyás

9, a télen a Szegedi Vasutastól igazolt

Hegyesi Zsolt

4, a fiatal

Szentes-Bíró Tamás

3 góllal köszönt be eddig a tavaszi meccseken az ellenfeleknek. "A megszokott kis szűk keretünkkel készülünk kedd, szerda, péntek ritmusban, csütörtök esti futsaltréninggel megtűzdelve. Nagypályán erőn felül szereplünk ugyan, ám az nem létkérdés jelenleg, továbbra is a futsalszereplés az elsődleges nálunk, így aztán nyugodtan készülünk a szombati rangadóra. Ugyanaz a célunk a megyei bajnokságban, mint eddig a tavasz folyamán: minél tovább tolni a szekeret, folytatni a jó sorozatot, ha lehet. Biztos vagyok benne jó meccset vívunk a Tisza Volánnal, ugyanakkor a pálya talaja biztosan nem fog kedvezni egyik félnek sem, aligha tudjuk felgyorsítani a játékunkat. Szoros, kiélezett mérkőzésre számítok, ami bármilyen végeredményt hozhat" - árulta el a SZEGEDma.hu-nak Brinszky Adrián játékos-edző, aki hozzátette,

Mészáros Zoltán

betegség miatt kihagyta a héten a tréningeket, pénteken dől el, pályára léphet-e szombaton. Mint megtudtuk, az UTC mestere az FK elleni kezdő tizenegyet küldi a pályára, a kispadon a Volántól az UTC-hez igazolt

Kazi László

mellett maga Brinszky Adrián, és a cserekapus,

Béry István

foglal helyet, valamint - ha hadra fogható lesz - Mészáros Zoltán.

tisza_volan-utc_mj-00

Kevesebb helyzetre számít a Volán a nehéz talajú pályán

A Tisza Volán szintén magabiztosan menetel, ám most kétségtelenül a bajnokság egyik legnagyobb rangadója vár a kék-feketékre. "Nem állunk túl jól.

Szabó Attila

izomszakadás miatt biztosan kihagyja a találkozót, de 3-4 további játékosom is kisebb-nagyobb sérüléssel bajlódik, kérdéses, milyen összeállításban tudunk pályára lépni. Szerencsére eltiltottunk nincs" - ecsetelte csapata pillanatnyi helyzetét Tóth Ákos, emlékeztetve, középpályását már a SZVSE elleni találkozó 34. percében cserélnie kellett. A Volán vezetőedzője hozzátette, sokkal nehezebb meccsre számít, mint a SZVSE ellen, hiszen az ellenfél is sokkal jobb, ugyanakkor a Kertész utcai pálya minősége miatt kevesebb helyzetre számít a maguk részéről, így döntő tényező lesz a helyzetkihasználás. "Ellenfelünk idén - hozzánk hasonlóan - minden meccsét megnyerte, igazi háromesélyes találkozóra készülünk, amin természetesen nyerni szeretnénk, hiszen csak győzelmekkel érhetjük el a célunkat, a bajnoki címet. Tiszteljük az ellenfelünket, de magunkra koncentrálunk" - jegyezte meg a szakember.

Az Ujszegedi TC kezdőcsapata és kispadja:

Tombácz - Mészáros T., Bálint, Bilics, Szentes Bíró, Balogh, Puhalák, Bánóczki, Hegyesi, Dürgő, Gajdacsi. Kispad: Béry (kapus), Kazi, Brinszky Mészáros Z.(?)

A Tisza Volán SC Szeged várható kerete:

Dongó, Garamvölgyi (kapusok), Kormányos, Vida, Hacker, Dargó, Kulacsik, Grünvald, Ngalle, Beretka, Faragó, Szabó D., Szilágyi, Buzási, Ondrejó, Szalma.

A két csapat őszi mérkőzésén (2013. szeptember 28.):

Labdarúgó megyei I. osztály 7. forduló: Tisza Volán SC Szeged - Ujszegedi TC 1-1 (0-0)

Szeged, Felső Tisza parti stadion, 600 néző. Vezette: Szöllősi Ferenc (Barta Norbert István, Juhász Mihály)

Tisza Volán:

Dongó - Kormányos (Buzási 63'), Vida, Hacker, Grünvald, Dargó, Puskás, Szilágyi, Beretka, Szalma G. (Tóth A. 58'), Faragó (Kulacsik 80').

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

UTC:

Tombácz - Mészáros Z., Kerepeczki, Tumbas, Szűcs D., Végh, Bitó (Gajdacsi 79'), Ondrejó, Dürgő, Brinszky (Dobi 90+2'), Bernát (Erhardt 87').

Vezetőedző:

Major László.

Gól:

Tóth A. (65' - tizenegyesből), ill. Végh (52')

Sárga lap:

Hacker (18'), Puskás (58'), ill. Végh (58'), Bernáth (59'), Bitó (64') Erhardt (90').

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.