Sport

Labdarúgás: a Dabast is lebirkózta a Szeged 2011

Labdarúgás: a Dabast is lebirkózta a Szeged 2011

2014. április 26., szombat
Labdarúgás: a Dabast is lebirkózta a Szeged 2011
gyula_szeged_2011_16_gs

Nem ment könnyen, de végül összejött sorozatban a harmadik győzelem is, így tovább tart a szegediek "aranyos" versenyfutása a Soroksárral.

Győzelmi kényszerben várta az NB III Közép csoport 25. fordulóját a Szeged 2011-Grosics Akadémia. A kék-feketék 54 ponttal a tabella második helyén álltak a hétvége előtt az 57 pontos Soroksár SC mögött, ráadásul úgy, hogy a listavezető két mérkőzéssel nyert többet, e tekintetben is jobb tehát a mutatója.

Nyilas Elek

legénysége tisztában volt vele, nincs a saját kezében a sorsa, ugyanakkor ha reménykedni akar, a bajnoki cím megszerzéséhez feltehetően az összes hátralévő meccsét nyernie kell. Szombaton a tizenegyedik pozíciót elfoglaló Dabas látogatott Gyulára. A mieink várták jobb passzban az összecsapást, ugyanis a székesfehérvári 1-0-s vereséget követően igencsak összekapták magukat, 6-2-re ütötték ki a Baját, majd 2-0-ra nyerték a Várfürdő-Gyula elleni presztízsderbit. A dabasiak ezzel szemben utolsó két találkozójukon vereséget szenvedtek, a Rákosmente vendégeként 4-1-re kaptak ki, majd odahaza 3-2-re a Maglódtól. Kötelező feladat a kék-feketéknek - mondták erre a szakértők, hozzátéve azonnal: sokszor éppen ezeknek a megoldása a legnehezebb! Az első félidő igazolta is a labdarúgás ezen tételét vagy ha úgy tetszik, örök igazságát. Elképesztően defenzív hadállást választott a Dabas, behúzódott saját kapuja elé, minden erejével őrizte tizenhatosát, és változatos eszközökkel tördelte a játékot. Folyamatos futball nem tudott kialakulni, a Pest megyeiek taktikai faultokkal akadályozták meg a hazaiak gyors kombinációit, illetve ha úgy hozta a helyzet, nem röstelltek arra rúgni a labdát, amerre álltak. A Szeged 2011 - nem meglepő - nem találta a saját játékát, görcsösen erőlködtek csupán Ács Leventéék. A szünetig néhány átlövésre futotta erejükből, a magabiztosnak tűnő

Scheilinger György

dabasi kapus eszén azonban nem tudtak túljárni, így 0-0-lal fordultak a felek, mely állás egyértelműen a vendégekre nézvést volt hízelgő. A mieink tudták: több, sokkal több kell a folytatásban a hőn áhított sikerhez! A szünetben Nyilas Eleknek sikerült is feltüzelnie a srácokat, akik a második félidőben már gólokat is szereztek. A 70. percben

Zabari Dávid

szerzett vezetést,

Kovács Balázs

indítása után okosan és szemfülesen lőtt a hálóba. 6 minutummal később

Slobodan Markovic

duplázta meg az előnyt, aki a

Zelenyánszki

szöktetésével kilépő

Ács

testvéri passzát továbbította a üres kapuba. A vendégeknek pedig nem volt erre válaszuk. Időközben a Soroksár hazai pályán

Lisztes Krisztiánnak

a hajrában elért találatával 1-0-ra verte a Szekszárdot, így mindkét bajnokesélyes diadalmaskodott, öt fordulóval a vége előtt maradt a hárompontnyi különbség. Ami a folytatást illeti, a Szeged 2011-Grosics Akadémia május 4-én (vasárnap) 17.30-kor a Dunaharaszti MTK vendégeként lép majd pályára.

A labdarúgó NB III Közép csoport 25. fordulójában:

Szeged 2011-Grosics Akadémia - FC Dabas 2-0 (0-0).

Gyula, Grosics Gyula Akadémia, 200 néző, vezette: Atyánszky László (Sebestyén László, Bornemissza Norbert).

Szeged 2011:

Molnár - Kéri, Szabó Cs., Farkas, Zabari, Markovic, Máté, Ács, Bartyik (Zelenyánszki 58'), Kovács (Pászka 77'), Germán (Dombai 70'). Vezetőedző: Nyilas Elek.

Dabas:

Scheilinger - Szabó B., Danyis, Szirtesi, Buczkó (Dobray 75'), Gáspár, Győri, Hegyes (Feczesin 75'), Bozsik, Mráz, Kovacsik (Volenszki 80'). Vezetőedző: Honti József.

Gólszerzők:

Zabari D. (70'), S. Markovic (76') Nyilas Elek:

"Nehéz mérkőzés volt, hiszen olyan ellenféllel csaptunk össze, mely az életéért küzd, meg akarja őrizni NB III-as tagságát. Tudtuk, hogy zártak, masszívak lesznek a dabasiak, erre is készültünk. Látszott, az határozza meg a derbit, mikor sikerül gólt szereznünk. Az első félidőben is megvoltak a lehetőségeink, ám akkor ezekkel még nem tudtunk élni. A játékkal azonban nem volt gond, a dinamikával, a párharcok, az egy-egy elleni küzdelmek megnyerésével, a passzokkal elégedett lehettem már akkor is. A szünetben arról beszéltem, hogy folytassuk így tovább, fárasszuk nagy lendülettel a vendégeket, és majd csak hibára kényszerítjük őket, illetve kiemeltem, a rutinosabb futballistáinktól a kulcshelyzetekben jó döntésekre van szükség. Így is történt aztán a folytatásban, és örülünk neki, hogy megszületett az újabb győzelem."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.