Labdarúgás: a bajnoki címért csap össze az UTC és a Tisza Volán

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

tisza_volan-utc_mj-32Kulcspontjához érkezhet szombat délután a megyei I. osztály idei kiírása, a 22. fordulóban az éllovas Tisza Volán a harmadik helyezett UTC otthonában lép pályára. Az összecsapás iránti várakozásaikról a két szegedi bajnokaspiráns egy-egy játékosát kérdezte a SZEGEDma.hu.

A városi riválisok közé csak a Mórahalom tudott beférkőzni a tabellán, a dolog pikantériája pedig, hogy Mészáros Zoltán és Faragó Bence tavaly tavasszal még együtt rúgták a bőrt az NB III Alföld csoport hetedik pozíciójába befutott homokháti alakulatban. Ráadásul az UTC védője korábban évekig futballozott a Tisza Volán színeiben, így több ismerős arccal találkozhat majd szembe szombaton. „Tóth Ákos korábban volt edzőm, jó viszonyban vagyunk. Rengeteg egykori csapattársam is játszik majd az ellenfélnél, jó barátaim, de a pályán nem lesz barátság. Mindent egybevetve, nem mondanám, hogy plusz motivációt jelent számomra általában a volt klubjaim bármelyike ellen szerepelni” – árulta el a különleges helyzetről az újszegediek meghatározó játékosa.

utc_szentmihaly30_gs

Hozzátette, csapata nem készül speciális edzésekkel, függetlenül a tét komolyságától, ugyanúgy készülnek, mint bármelyik más mérkőzésre. „Szeretnénk győzni, ugyanakkor a Tisza Volánnak sokkal több vesztenivalója van, mint nekünk. Ők nyíltan a bajnoki címre pályáznak, míg nálunk az előzetes célkitűzések a dobogós helyek valamelyikéről szóltak. Mindezek tükrében azt mondom, adott esetben akár egy döntetlennel is elégedett lennék már szombaton” – fogalmazott Mészáros Zoltán, majd elmondta, alapvetően egygólos hazai sikert vár a rangadótól.

„Az UTC ugyanúgy áll tavasszal, mint mi, hat meccsből hatot nyertek. Ennek alapján nem vár ránk könnyű 90 perc a hétvégén, mindemellett, ha meg akarjuk nyerni a bajnokságot, ezen a meccsen is meg kell szereznünk a három pontot. Tiszteljük az újszegedieket, ugyanakkor én azt mondom, bárki ellen győzelmi esélyekkel léphetünk pályára a ligában. Egy percre sem lankadhat persze a figyelmünk, az UTC nagyon erős támadójátékra képes, Hegyesi Zsolt, Dürgő Péter, vagy éppen a tavasszal remekelő Gajdacsi Mátyás mind kiváló játékosok. Ettől függetlenül a siker reményében indulunk neki a találkozónak” – foglalta össze álláspontját Faragó Bence.

tisza_volan_mako21_gs

A 21 idénybeli fellépésén már 23 gólnál járó támadó szerint az eddig eltelt fordulók során kizárólag a Brinszky Adriánék ellen vívott derbi volt az, amelyen nem a Tisza Volán állt közelebb a győzelemhez. „Tipikus ikszes összecsapás volt, amihez kellett Végh Ariel távoli gólja is. Azt mondták, jól eltalált lövés volt, és tény, hogy nem emlékszem rá, láttam-e már hasonlóan nagy bombát. Visszatérve, az a találkozó tényleg abba a kategóriába tartozott, hogy egyik fél sem érdemelt győzelmet. A HFC és a Mórahalom ellenében már más volt a helyzet, ezeken a fellépéseken a helyzetkihasználásunk mondott csődöt, pedig mindkét alkalommal már a szünetre is előnnyel kellett volna vonulnunk a játék képe alapján. Nagy volt rajtunk a győzelmi kényszer, ami kihatott a koncentrációnkra, de tavasszal már az ilyen jellegű negatív hatásokat igyekszünk elkerülni. Reményeim szerint ez sikerül is, mert úgy gondolom, a Tisza Volánnak az NB III-ban van a helye, ez segítené a szegedi labdarúgás fejlődését” – zárta gondolatait a mesterlövészek listáját vezető csatár.

Előző sztori

Autónak hajtott a vonat a Budapest-Szeged vasútvonalon, helyreállt a közlekedés (FRISSÍTVE)

Következő sztori

A NAV továbbra is különbséget tesz a szándékos adóelkerülő és a hibát vétő között