Sport

Labdarúgás: a bajnoki címért csap össze az UTC és a Tisza Volán

Labdarúgás: a bajnoki címért csap össze az UTC és a Tisza Volán

2014. április 8., kedd
Labdarúgás: a bajnoki címért csap össze az UTC és a Tisza Volán
tisza_volan-utc_mj-32

Kulcspontjához érkezhet szombat délután a megyei I. osztály idei kiírása, a 22. fordulóban az éllovas Tisza Volán a harmadik helyezett UTC otthonában lép pályára. Az összecsapás iránti várakozásaikról a két szegedi bajnokaspiráns egy-egy játékosát kérdezte a SZEGEDma.hu.

A városi riválisok közé csak a Mórahalom tudott beférkőzni a tabellán, a dolog pikantériája pedig, hogy

Mészáros Zoltán

és

Faragó Bence

tavaly tavasszal még együtt rúgták a bőrt az NB III Alföld csoport hetedik pozíciójába befutott homokháti alakulatban. Ráadásul az UTC védője korábban évekig futballozott a Tisza Volán színeiben, így több ismerős arccal találkozhat majd szembe szombaton. „

Tóth Ákos

korábban volt edzőm, jó viszonyban vagyunk. Rengeteg egykori csapattársam is játszik majd az ellenfélnél, jó barátaim, de a pályán nem lesz barátság. Mindent egybevetve, nem mondanám, hogy plusz motivációt jelent számomra általában a volt klubjaim bármelyike ellen szerepelni” – árulta el a különleges helyzetről az újszegediek meghatározó játékosa.

utc_szentmihaly30_gs

Hozzátette, csapata nem készül speciális edzésekkel, függetlenül a tét komolyságától, ugyanúgy készülnek, mint bármelyik más mérkőzésre. „Szeretnénk győzni, ugyanakkor a Tisza Volánnak sokkal több vesztenivalója van, mint nekünk. Ők nyíltan a bajnoki címre pályáznak, míg nálunk az előzetes célkitűzések a dobogós helyek valamelyikéről szóltak. Mindezek tükrében azt mondom, adott esetben akár egy döntetlennel is elégedett lennék már szombaton” – fogalmazott Mészáros Zoltán, majd elmondta, alapvetően egygólos hazai sikert vár a rangadótól. „Az UTC ugyanúgy áll tavasszal, mint mi, hat meccsből hatot nyertek. Ennek alapján nem vár ránk könnyű 90 perc a hétvégén, mindemellett, ha meg akarjuk nyerni a bajnokságot, ezen a meccsen is meg kell szereznünk a három pontot. Tiszteljük az újszegedieket, ugyanakkor én azt mondom, bárki ellen győzelmi esélyekkel léphetünk pályára a ligában. Egy percre sem lankadhat persze a figyelmünk, az UTC nagyon erős támadójátékra képes,

Hegyesi Zsolt

,

Dürgő Péter

, vagy éppen a tavasszal remekelő

Gajdacsi Mátyás

mind kiváló játékosok. Ettől függetlenül a siker reményében indulunk neki a találkozónak” – foglalta össze álláspontját Faragó Bence.

tisza_volan_mako21_gs

A 21 idénybeli fellépésén már 23 gólnál járó támadó szerint az eddig eltelt fordulók során kizárólag a Brinszky Adriánék ellen vívott derbi volt az, amelyen nem a Tisza Volán állt közelebb a győzelemhez. „Tipikus ikszes összecsapás volt, amihez kellett

Végh Ariel

távoli gólja is. Azt mondták, jól eltalált lövés volt, és tény, hogy nem emlékszem rá, láttam-e már hasonlóan nagy bombát. Visszatérve, az a találkozó tényleg abba a kategóriába tartozott, hogy egyik fél sem érdemelt győzelmet. A HFC és a Mórahalom ellenében már más volt a helyzet, ezeken a fellépéseken a helyzetkihasználásunk mondott csődöt, pedig mindkét alkalommal már a szünetre is előnnyel kellett volna vonulnunk a játék képe alapján. Nagy volt rajtunk a győzelmi kényszer, ami kihatott a koncentrációnkra, de tavasszal már az ilyen jellegű negatív hatásokat igyekszünk elkerülni. Reményeim szerint ez sikerül is, mert úgy gondolom, a Tisza Volánnak az NB III-ban van a helye, ez segítené a szegedi labdarúgás fejlődését” – zárta gondolatait a mesterlövészek listáját vezető csatár.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.