Kultúra

Közönségtalálkozó Kovács Péter festőművésszel

Közönségtalálkozó Kovács Péter festőművésszel

2014. április 17., csütörtök
Közönségtalálkozó Kovács Péter festőművésszel
kovacspeter_festomuvesz_reok

Ritka alkalom, hogy egy tárlat látogatója találkozhat a kiállított alkotásokat létrehozó művésszel. Kovács Péter aktuális, REÖK-beli kiállításának kísérőprogramja erre ad lehetőséget április 22-én, kedden 16 órakor.

A művész életpályájáról, központi témájáról, alkotásairól mesél a beszélgetés során, és még az is lehet, hogy egy rögtönzött tárlatvezetésben is lesz részünk a látogatóknak. A moderátor

Nátyi Róbert

művészettörténész. A program ingyenes. A nagyszabású tárlat a Munkácsy- és Kossuth-díjas művész elmúlt negyven évének alkotásait mutatja be, méghozzá több magángyűjteményből, a Magyar Nemzeti Galériából, a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeumból, a szegedi Móra Ferenc Múzeumból, a Csongrád Megyei Önkormányzatból és a Kogart-gyűjteményből válogatott művek segítségével. A kiállítás, amellett, hogy az életmű legjelentősebb festményeit, grafikáit sorakoztatja fel, a művész mese- és könyvillusztrációit is bemutatja, melyek korábban nem szerepeltek tárlaton.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.