Sport

Kézilabda: portugál ellenfelet kapott a Pick az EHF Kupában

Kézilabda: portugál ellenfelet kapott a Pick az EHF Kupában

2014. április 1., kedd
Kézilabda: portugál ellenfelet kapott a Pick az EHF Kupában
pickszeged_mj157

A szombaton az EHF Kupa C csoportjában első helyen végző Pick Szeged a Sportingot kapta ellenfélül a sorozat negyeddöntőjében, az első mérkőzést Lisszabonban rendezik április 19-én vagy 20-án.

A kedd délben Bécsben rendezett sorsoláson a Pick két lehetséges ellenfele közül a román Constantát az első párban kisorsolták a svéd Lugi ellenfeléül, így - mivel korábbi csoportellenfelét, a Nantes-ot nem kaphatta - értelemszerűen a portugál Sporting lett a Szeged párja. A Sporting magabiztosan jutott tovább a csoportjából a Montpellier mögött. A franciáktól kapott ki kétszer (36–31 idegenben, 30–27 otthon), a többi meccsét simán nyerte. A portugálok legjobbja

Caseiro Portela

, aki 48 találattal vezeti a sorozat góllövőlistáját. A Sportingnak a kubai

Carol Marzo

személyében mindössze egyetlen légiósa van. "A legfontosabb, hogy a Sporting is egy komoly csapat, nem szabad lebecsülni őket. Dániában, a Skjern otthonában is fölényesen nyertek, ez pedig komoly fegyvertény" - nyilatkozta a szegediek honlapján

Juan Carlos Pastor

vezetőedző. A spanyol szakember szerint a csapat célja nem lehet más, mint kiharcolni a berlini négyes döntőbe jutást. A szabályok szerint az első mérkőzéseket az alacsonyabban rangsorolt, azaz a 2. kalapból húzott csapatok otthonában rendezik április 19-én vagy 20-án. A visszavágókat április 26-án vagy 27-én vívják.

Az EHF Kupa negyeddöntőjének párosításai:

Constanta - Lugi Sporting - Pick Szeged Nantes - Montpellier

A D-csoportot megnyerő német Füchse Berlin házigazdaként már ott van a négyes döntőben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.