Bulvár

Indiai kender termesztése miatt vádat emeltek egy szentesi férfi ellen

Indiai kender termesztése miatt vádat emeltek egy szentesi férfi ellen

2014. április 30., szerda
Indiai kender termesztése miatt vádat emeltek egy szentesi férfi ellen

Vádat emelt a Csongrád Megyei Főügyészség egy férfi ellen, aki a hatóságok szerint eladási céllal termesztett indiai kendert egy szentesi tanya fóliasátraiban – tájékoztatta Szanka Ferenc szóvivő szerdán.

A vádirat szerint a szentesi férfi 2013 tavaszán fölállított két nagyméretű fóliasátrat, hogy ott kendert neveljen, majd megfelelő előkészítés után jelentős haszonnal értékesítse. Álcázásul a sátrak széleihez csemegekukoricát vetett. A tanyán 2013. július 4-én tartott házkutatást a rendőrség: részben már leszedett, részben pedig éppen szüret előtt álló növényeket foglaltak le nagy mennyiségben, és megtalálták a feldolgozáshoz szükséges eszközöket is. A férfi otthonát átvizsgálva más típusú drogokra, egyebek mellett amfetaminra is bukkantak. A 32 esztendős vádlott az ügyészség szerint emellett - részben ismerősei szorult helyzetét kihasználva – rendszeresen, éveken keresztül nyújtott pénzkölcsönöket engedély nélkül, és előfordult, hogy - ha nem tudott fizetni - a vádlott megfenyegette, bántalmazta adósát. A főügyészség a férfit kábítószer birtoklásának bűntettével, jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének kísérletével, jogosulatlan pénzügyi tevékenység bűntettével, súlyos testi sértés bűntettével, súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntettével és felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntettének kísérletével vádolja, és fegyházbüntetést kér rá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.