Közélet

Európa első számú Elvis tribute-bandája látogat Szegedre + VIDEÓ

Európa első számú Elvis tribute-bandája látogat Szegedre + VIDEÓ

2014. április 17., csütörtök
Európa első számú Elvis tribute-bandája látogat Szegedre + VIDEÓ
ed_philips

Rockabilly-rajongóknak erősen ajánlott, Elvis-fanoknak pedig egyenesen kötelező program péntek este a Cooltour Caféban Ed Philips and the Memphis Patrol koncertje. A banda egyedülálló hangzással idézi fel a Király kultikus korszakait, az ötvenes évek nagybőgő-gitár-dob szentháromságra írva dalaikat.

Ha szereted a pörgős rockabilly stílust és Elvis dalait, akkor a Cooltour Caféban a helyed, ahol péntek este kilenc órától az Ed Philips és a Memphis Patrol zenekar ad koncertet. A 2011-ben alakult bandát az öreg kontinens első számú Elvis tribute-zenekaraként tartják számon külföldön. Énekesük, Ed Philips 2009-ben - első magyarként - döntőig jutott az angliai Blackpoolban tartott Elvis Presley Európa Bajnokságon, a gitárt pengető Long Tall Sonny az egyik legismertebb autentikus rhythm-and-blues előadó, dobosuk pedig tíz évig a Mistery Gangnek ütötte a ritmust - így elmondható, hogy a banda kisujjában van a rock 'n' roll. "Elvis Presley mindhárom korszakát feldolgoztuk, ámde visszaültettük az ötvenes évek rockabilly-stílusába, a jó öreg nagybőgő-gitár-dob trióra. Mintha a korai időszakában született volna minden nótája" - válaszolta a SZEGEDma portál kérdésére Csikány Tamás "Fácán", a banda dobosa. Az általuk megidézett korszakot színpadi megjelenésükkel is hozzák, a kimenő katonai egyenruha a Király G.I. Blues stílusára utal, amikor az amerikai csapatok élén egy kevésbé békés Európába látogatott el. Feldolgozásaikkal a műfaj stílusjegyeit megőrizve szeretnék az autentikus rockabillyt a mai ember füléhez igazítani, melyből a szegedi közönség is kaphat ízelítőt. "Nagyon szeretjük a klubkoncerteket, sokkal emberközelibbek a nagyszínpados fellépéseknél, akár itthon, akár külföldön játsszunk. Szegeden is vegyesen kerülnek majd terítékre az 50-es, 60-as és 70-es évek dalai, izzasztós, pörgős bulira várunk mindenkit a Cooltour Caféba" - ígérte Csikány Tamás. https://www.youtube.com/watch?v=te4gB5He8bs

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.