EP-kampány: az MSZP gyűjti az ajánlásokat, Ujhelyi piros könyvet nyitott

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

mszp_ujhelyi_szabo_01_gs
A Kárász utcán standol az MSZP, megkezdték az ajánlások gyűjtését a májusi európai parlamenti választásokra. A párt listáján második helyen Ujhelyi István áll, aki úgy kalkulál, csak Szegeden belül meg tudja szerezni az EP-képviselőséghez elegendő szavazatszámot.

Május elsején tartja az MSZP Szegeden a hivatalos kampánynyitóját az európai parlamenti választásoknak, de már elkezdődött az ajánlások gyűjtése. A párt képviselőjelöltje, Ujhelyi István elmondta, 12 évnyit országgyűlési képviselősége alatt is azért dolgozott, hogy Szeged városa legyen az egyik legsikeresebb az Európai Uniós források elnyerésében. „A szőregi iskolától az új klinikai tömbig, a tömegközlekedés korszerűsítésétől az autópályáig sok helyen nyoma van annak, hogy Magyarország tíz éve csatlakozott az Európai Unióhoz” – fogalmazott. A szocialista politikus kijelentette, ez lesz az első alkalom, hogy Szeged városa szegedit küldhet az Európai Parlamentbe.

mszp_ujhelyi_szabo_03_gs

„Szegednek szava lesz Brüsszelben” – közölte, hozzátéve, a most indult EU-s költségvetési ciklusban 10 500 milliárd forintnyi fejlesztési forrásról dönthet hazánk, ami 250 évnyi szegedi költségvetésnek felel meg. Ujhelyi jobboldali, LMP-s szavazók támogatására is számít, mert mint ahogy elmondta, Szeged érdekéről van szó, nem az országos politikai játszmáról. Ujhelyi István az ajánlásgyűjtés elindulásakor egy piros könyvet is nyitott, melybe a lakosok észrevételeit, kéréseit várja, s mint elmondta, ezt vinni fogja magával Brüsszelbe.

A sajtótájékoztatón Szabó Sándor újonnan megválasztott MSZP-s országgyűlési képviselő elmondta, az előző uniós költségvetési ciklusban 290 milliárd forint érkezett Szegedre. A 2014 és 2020 közötti időszakban a megyei jogú városok dedikált forrásokat is kapnak, Szeged összesen 19,8 milliárd forintot a területi operatív programon keresztül.

Előző sztori

Németh Lászlóné: nonprofit közműszolgáltatót hoz létre a kormány

Következő sztori

Medical wellness szálloda épül Mórahalmon