Gazdaság

Elindult az anyajuh támogatások kifizetése

Elindult az anyajuh támogatások kifizetése

2014. április 18., péntek
Elindult az anyajuh támogatások kifizetése
fekete_barany

Mintegy 1400 gazdálkodónak több mint 178 millió forint támogatás kifizetését kezdte meg a Vidékfejlesztési Minisztérium az anyajuh és az anyajuh de minimis támogatások keretében - közölte a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal.

A közlemény szerint az állattartók az anyajuhok után egyedenként legfeljebb 26 forint átmeneti nemzeti támogatást igényelhettek a tavalyi évben, ha 100 egymást követő napon tartották az állatokat. Amennyiben juhtejet, vagy juhtermékeket értékesítettek, úgy egyedenként legfeljebb 20 forintot. A 111/2013. VM rendelet alapján az éves maximum támogatási összeg 118,74 euró. Anyajuh de minimis támogatásnál legfeljebb 2500 forintot kaphatnak a gazdák. Ez egy alkalommal nyújtható, összege termelőnként nem haladhatja meg a 3333 eurót, országos szinten pedig legfeljebb 840 000 egyed után nyújtható a 123/2013. VM rendelet szerint. Tavaly májusban a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal több mint 3000 állattartónak több mint 1 milliárd forintnyi támogatás kifizetését kezdte meg az anyajuh és az anyajuh de minimis támogatások keretében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.