Bulvár

Életfogytiglant kapott az édesanyja élettársát meggyilkoló hódmezővásárhelyi férfi

Életfogytiglant kapott az édesanyja élettársát meggyilkoló hódmezővásárhelyi férfi

2014. április 8., kedd
Életfogytiglant kapott az édesanyja élettársát meggyilkoló hódmezővásárhelyi férfi

Első fokon, nem jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Törvényszék kedden azt a férfit, aki bosszúból több mint egy tucat késszúrással meggyilkolta édesanyjának alvó élettárását.

A törvényszék a vádlottat aljas indokból, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés, folytatólagosan elkövetett súlyos testi sértés bűntettében és más bűncselekményekben erőszakos többszörös visszaesőként mondta ki bűnösnek, és úgy döntött, a férfi legkorábban huszonöt év letöltése után bocsátható feltételes szabadságra. A jelenleg 32 éves férfi édesanyjával és annak élettársával élt egy hódmezővásárhelyi tanyán. A vádlott és a sértettek között rendszeresek voltak a veszekedések a férfi italozó életmódja és amiatt, hogy nem volt állandó munkahelye. A viták többször is tettlegességig fajultak, előfordult, hogy a vádlott acélbetétes bakanccsal rugdosta meg édesanyját és az asszony védelmére kelő élettársát. 2012 novemberében a vádlott az anyját és az asszony élettársát is megverte, mindketten súlyos sérüléseket szenvedtek, kórházba kerültek. A történtek miatt a vádlott ellen eljárás indult, 2013. július 15-én kapta kézhez az ügyészség vádiratát, amelyben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozták ellene. A vádlott ekkor elhatározta, bosszút áll anyja élettársán. A férfi kora délután ittasan tért haza, és a konyhában magához vett egy 11 centis pengéjű kést. A vádlott bement abba a szobába, ahol édesanyja és élettársa aludt, majd több mint egy tucatszor megszúrta a 67 esztendős férfit. Az első szúrásra felébredő sértett próbált védekezni, de a kés elérte a szívét, tüdejét, máját és főverőerét, és az áldozat néhány perc alatt életét vesztette. A történtekre felébredt a vádlott édesanyja, és kimenekült a házból. A vádlott a bűncselekmények egy részét beismerte, de azt állította, a gyilkosságra nem emlékszik, az utolsó szó jogán pedig hangsúlyozta, mélységesen megbánta tettét. Az ítélet ellen az ügyészség, illetve a vádlott és védője is fellebbezést jelentett be, így a döntés nem jogerős.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.