Sport

Az SZKKSE is üzent szívműtéte után Szivós Mártonnak

Az SZKKSE is üzent szívműtéte után Szivós Mártonnak

2014. április 6., vasárnap
Az SZKKSE is üzent szívműtéte után Szivós Mártonnak
szkkse_szivosmarton_fb

A sportszakma és az egész ország aggódik Szivós Mártonért, a szegedi vízilabdások csapatkapitányáért. Legutóbb a szegedi női kézisek üzentek a világbajnoknak.

A péntek este Budapesten lejátszott

Vasas-Szeged bajnoki mérkőzés

negyedik negyedében Szivós hirtelen mellkasi fájdalmat érzett, ennek ellenére végigjátszotta a találkozót, amelyet 10-9-re megnyert a csapata, ő pedig a mezőny legeredményesebbjeként három gólt szerzett. A mérkőzés után is fennálló, szűnni nem akaró tünetei miatt a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikájára szállították, ahol az orvosok kezdődő infarktust diagnosztizáltak, majd azonnali

sikeres szívkatéteres műtétet hajtottak végre

.

Merkely Béla: "Életmentő műtét volt"

Teljesen felépülhet Szivós Márton világbajnok vízilabdázó Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikájának igazgatója szerint. Ahogy a Magyar Rádiónak nyilatkozva fogalmazott a professzor, reményei szerint folytathatja pályafutását a Szegedi VE 32 éves sportolója, aki csapata pénteki bajnoki mérkőzése után kezdődő infarktus miatt került kórházba. "Minden infarktus úgy keletkezik, hogy az ér falában egy felrakódás megreped, és arra a megrepedt falra elindul az érelzáródási folyamat, ami Marci esetében nem fejeződött be, tehát nem volt teljesen elzáródva a koszorúér" - mondta Merkely, aki arról is beszámolt, hogy a leletek alapján Szivósnak egyetlen felrakódása volt. Merkely hozzátette, hat héttel később csinálnak koszorúér-CT-t és koszorúér-MR-t és azt követően döntenek arról, hogyan tovább. Az orvos kiemelte még, rendkívül fontos volt, hogy Szivóst a kezdődő panaszokkal kórházba szállították annak ellenére, hogy az EKG-leletek eredményei nem voltak egyértelműek, s ezért nagy dicséret jár a játékostársaknak, edzőknek, mivel gyakorlatilag emiatt remélhető a teljes gyógyulás. Szivós a magyar szövetség honlapjának nyilatkozva közölte: "Most még két-három napig bent leszek, aztán hazamehetek, de másfél-két hétig még nem gondolhatok az edzésekre. Ott leszek az Európa-bajnokságon! Ez a cél lebeg előttem! Egy ilyen pici rög nem állhat az utamba, pláne, hogy már el is távolították." A kontinesviadalt július 14. és 27. között Budapesten rendezik.

Benedek Tibor: Marcit visszavárjuk a csapatba!"

"Az egész magyar válogatott és a magam nevében aggódásomat és sajnálatomat fejezem ki a Szivós Marcival történtek miatt. Köszönetemet szeretném kifejezni a gyors orvosi beavatkozásért Gábor Antal csapatorvosnak és a Merkely Béla által vezetett városmajori szív- és érgyógyászati klinikának. Bármennyire is nélkülözhetetlen egyénisége Marci a magyar vízilabdának, elsősorban mint barátja kívánom, kívánjuk gyógyulását és természetesen, ahogy ez lehetséges, visszavárjuk a csapatba!"

SZKKSE: "Jobbulást Marci!!!"

Legutóbb az NB I-be tartó, szombaton a Nyíradony ellen hazai környezetben 28-23-as győzelmet arató SZKKSE-Chance-Exicom csapata üzent Szivós Mártonnak a Facebookon: a játékosok és az edző, Marosán György, a pólós jóbarátja egy-egy A4-es lapot, tartanak kezükben a fotón, rajta egy-egy betűvel ami a "Jobbulást Marci!!!" feliratot adja ki, így kívánva mielőbbi gyógyulást a sportolótársnak az egész csapat nevében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.