Közélet

A Multisense Labor Kft. sikeresen valósította meg az átfolyó rendszerű mérőműszer optimalizálásával kapcsolatos fejlesztését.

A Multisense Labor Kft. sikeresen valósította meg az átfolyó rendszerű mérőműszer optimalizálásával kapcsolatos fejlesztését.

2014. április 30., szerda
A Multisense Labor Kft. sikeresen valósította meg az átfolyó rendszerű mérőműszer optimalizálásával kapcsolatos fejlesztését.
uszt_logo

A Multisense Labor Fejlesztő és Szolgáltató Kft. több mint 6 millió forint uniós támogatást nyert az Új Széchenyi Terv keretében meghirdetett „A régió innovációs potenciáljának fejlesztése innovatív start-up cégek létrehozásával” című pályázati kiíráson. Az újonnan létrejött vállalkozás 6.357.750.- forint összköltségvetésű projekt során az átfolyó rendszerű mérőműszer optimalizálásával kapcsolatos sikeres fejlesztését valósította meg.

A projekttervben és az egyáltalán az elképzelésekben szereplő összes tevékenységet sikerült a projekt időszakban maradéktalanul megvalósítani. A Multisense Labor Kft. a támogatott projektben talaj anion komponenseinek mennyiségi meghatározását végezte. A fejlesztés egy mikrofluidikai berendezést igényelt, hiszen ennek alkalmazása tette lehetővé a vizes közegű talajextraktumok aspecifikus tulajdonságai mellett-pH, vezetőképesség – az egyes anionok (nitrát, nitrit, szulfát, foszfát) mennyiségi meghatározását is. A fejlesztési platformon a beállított mérési módszerek gyorsítása érdekében kísérletek indultak arra vonatkozólag, hogyan lehetséges szekvenciális injektálású analízis helyett folyamatos áramlású analízissel megoldani az egyes anionok kimutatását. Ennek érdekében a hardver egyes elemeiben változtatásokat eszközöltek, új áramlási útvonalakat alakítottak ki. Ezzel összhangban a szoftverben is ki kellett alakítani az új metódusokat, komponens kezelő szekvenciákat, injektálási térfogatokat, áramlási paramétereket stb. A fejlesztés során egyrészt sikerült innovatív módszereket fejlesztése a mérendő anion komponensek mennyiségi meghatározására, másrészt pedig komoly előrelépések történtek a a mikrofluidikai fejlesztői platform optimalizálása területén. A projekt végére sikerült meghatározni azt a fejlesztői platform konfigurációt, amely nagyszámú beérkező minta szolgáltatás-jelleggel végzett analíziséhez szükséges kialakítású. A 10 és fél hónapos futamidejű projekt során összesen egy fő munkavállaló dolgozott a projekt megvalósításán, a projekt keretein belül innovációs tanácsadási szolgáltatások igénybevétele, illetve anyagbeszerzés történt. A sikeres projekt lebonyolításában projektmentor segítette a cég munkáját, valamint egy részletes üzleti terv készült a cég további sikeres tevékenységének megalapozása érdekében.

multisense_logo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.