Közélet

A Jobbik földvédelmi zöldszámot létesít

A Jobbik földvédelmi zöldszámot létesít

2014. április 27., vasárnap
A Jobbik földvédelmi zöldszámot létesít

A Jobbik zöldszámot, e-mail-címet és a legnagyobb közösségi portálon lévő elérhetőséget létesít, amelyen külföldiek földvásárlási szándékát lehet bejelenteni.

Magyar Zoltán

, a párt országgyűlési képviselője vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: bárki jelezheti földjoghoz értő szakértőknek, ha külföldi földvásárlási szándékot vél felfedezni a környezetében, és minden esetet ki fognak vizsgálni. Mint mondta, noha a külföldiek földvásárlási moratóriuma május 1-jén jár le, ez eddig sem volt "mindenható", hiszen a Fidesz saját beismerése szerint 800 ezer hektár került már most külföldiek kezére, a Jobbik pedig körülbelül 1 millió hektárról tud. "El lehet képzelni, mi lesz akkor, ha legálissá válik a külföldiek földvásárlása" - jegyezte meg, kilátásba helyezve, hogy a folyamat végén az ország termőterületeinek java része külföldiek kezére kerül. A jobbikos politikus bírálta, hogy a Fidesz korábbi ígéretei ellenére "semmilyen lépést nem tett" annak érdekében, hogy a helyzet megváltozzon, és valódi földvédelmi tevékenységét sem tapasztalnak sem jogszabályi szinten, sem a gyakorlatban. A most életbe lépő földtörvényt alkalmatlannak nevezte ez ügyben, hozzátéve: a jogszabály civil szervezetek szerint is "életveszélyes" és gyenge. Magyar Zoltán kijelentette: pártja az új Országgyűlésben is továbbviszi földvédelmi törekvéseit és minden olyan jogszabályt be fog nyújtani, ami azt szolgálja, hogy a magyar termőföld csak magyar természetes személy, önkormányzat vagy az állam tulajdonában lehessen. Szólt a közelgő európai parlamenti választásról is, kiemelve: csak a Jobbik jelöltjei jelentik a garanciát a magyar emberek hangjának megjelenítésére és a termőterületek magyar kézben maradásának kiharcolására, mert a baloldal Brüsszelben csak Magyarország támadásával vannak elfoglalva, a Fidesz pedig "csendben van".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.