/

A füvészkertben ünnepli a Föld Napját a környezetgazdálkodás

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

fuveszkert02

Április 26-án, szombaton rendezik a szegedi Füvészkertben a Föld Napját, amelyen a Szegedi Környezetgazdálkodási Kft. is változatos programokkal várja a látogatókat.

A rendezvény teljes egészét a környezetmegóvás, a szelektív hulladékgyűjtés fontosságának kiemelése, a környezettudatos életszemlélet hatja át. A gyerekeknek nemcsak bábelőadással (“Lim-lom mese”), arcfestéssel, kézműves foglalkozással kedveskednek, hanem a kert területén több helyen felállított pecsétszerző állomásokon is próbára tehetik tudásukat és ügyességüket. Öko-Labirintusban barangolhatnak, lesz még hulladékteke, állatsimogatás a Tappancs Állatvédő Alapítvány jóvoltából, komposztfórum-tanácsadás, komposzt kerék és játszóház, kipróbálhatják a Junior Achievement Magyarország játékait. Idén először vendégül látják a SZTE Környezettudományi Intézet kutatóit és hallgatóit, akik biológiai talajjavítással, vízkörforgás játék, vagy a saját fejlesztésű fotoakusztikus hazugságvizsgáló műszerrel várják a kicsiket és nagyokat egyaránt.

fuveszkert01

11 órakor hivatalosan is megnyitjuk a látogatók előtt az új Trópusi Üvegházat és a kaktuszgyűjteményt, amelyen köszöntőt mond a Szegedi Tudományegyetem rektora, Szabó Gábor, Németh Anikó az SZTE Füvészkert igazgatója és Makrai László a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Default thumbnail
Előző sztori

Megszűnt az útzár a 47-esen

Default thumbnail
Következő sztori

Friss NAV-feketelista: 105 szegedi adózó dolgoztatott feketén

Legutóbbi hasonló cikkek