Vona Gábor Szegeden: Néppárttá vált a Jobbik (FRISSÍTVE) + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

vona_gabor_szegeden01_gsA kampányt a Jobbik nyerte, mert az egyetlen párt volt, amely pozitív üzenetekkel és nem sárdobálással fordult a választókhoz – jelentette ki Vona Gábor, a párt elnöke szegedi fóruma előtti sajtótájékoztatóján.

A Tisza Szállóban tartott telt házas fórum előtt Vona Gábor elmondta, a Jobbik már nem rétegpárt, hanem néppárttá vált, s egyedüliként tudta növelni támogatottságát az elmúlt hetekben. Közölte, ma már nem a fiatalok, hanem a középkorúak pártjává is vált a Jobbik, s nemcsak a férfiak támogatják a politikájukat, hanem egyre több nő is.

„Megélhetést, rendet, elszámoltatást” – sorolta el a párt miniszterelnök-jelöltje három legfontosabb célkitűzésüket. Kormányra kerülésük esetén a politikusbűnözés és a korrupció felszámolását nevezte a legfontosabbnak. A Jobbik megszüntetné az országgyűlési képviselők mentelmi jogát, dupla büntetést szabnának ki a „politikusbűnözőkre”, és a képviselők vagyonosodását is vizsgálnák minden ciklus végén, kiterjesztve a családtagokra is,. „Az MSZP 12, míg a Fidesz 8 évre kapott bizalmat, mellyel visszaéltek, most mi kérjük a választók bizalmát, amivel nem fogunk visszaélni” – jelentette ki Vona Gábor.

Csongrád megye 1-es választókerületének jobbikos jelöltje, Rácz Tibor azt mondta, Magyarországon egyetlen kormányképes erő van, a Jobbik. „Arra buzdítok minden szegedit, szavazzon április 6-án a Jobbikra, hogy ne csak egy szlogen legyen, amit a plakátjainkon olvashatnak, hogy a ’Szebb jövőt, szebb jövedelmet’” – fogalmazott. A 2-es körzet jelöltje, Tóth Péter pedig arról beszélt, hogy arra kérnek felhatalmazást, hogy végrehajtsák a Hét vezér tervben leírtakat, különben nem áll meg az ország hanyatlása.

no images were found

Csak a Jobbiknak van programja

„Aki az MSZP-re szavaz, az feledékeny, olyan, mint az aranyhal” – közölte már a fórumon Vona hozzátéve, hogy a Fidesz szavazói pedig hiszékenyek, s szerinte, akik elhiszik azt, amit a híradóban hallanak, valamiféle mátrixban élnek, amit le kellene kapcsolni. A pártelnök szerint a mostani választási kampány nemcsak durva és mocskos, hanem szánalmas is. Úgy értékelte, lenézik a szavazókat, a Fidesz és az MSZP egymással riogatja az embereket. Kritizálta, hogy a szocialisták nyolcpontos programmal rukkoltak elő, míg a Fidesz a „folytatjuk” jelszóval kampányol. „Ők tesznek minket szinte népszerűvé, s ma már félnek a Jobbiktól, össze is fognának ellenünk, de ez még felsőbb szinteken nem hangzott el. Anyakönyvvezetőt is találtak maguknak erre, aki összeadná az ifjú házaspárt, ami nem más, mint a Hit Gyülekezete” – fogalmazott a pártelnök.

Cukrászda helyett Simon-száma nyílt Bécsben

Elmondta, a Fidesz az MSZP-vel közösen toloncolta hazánkat az Európai Unióba, s közel sem azt kapták a magyarok az uniótól, mint amiről a csatlakozás előtti kampány szólt. Vona megjegyezte, 2003-ban azt hallottuk, hogy Párizsban fog tanulni a gyerek, Bécsben pedig cukrászdát nyitunk. „Ehhez képes Párizsban mosogat a gyerek, Bécsben számlát nyit Simon Gábor” – mondta.  Szólt a magyar föld és vízkincs védelmének fontosságáról, illetve a magyar akác megvédéséért is harcolni kell szerinte.

A devizahitelesek megsegítését is kulcsfontosságúnak nevezte, amire a Jobbik már 2009 óta több javaslatot is benyújtott. Ennek lényege, hogy forintosítani kell a hiteleket, és a bankokra is kell hárítani a terheket. A munkahelyteremtés is szerepel programjukban, Vona ezzel kapcsolatban azt hangsúlyozta, hogy Magyarországon magyar vállalkozásoknál magyar embereknek kell dolgozniuk tisztességes bérért, méghozzá olyan munkát, mely élénkíti a gazdaságot.

Csendőrség és Érpataki Modell

no images were found

A rendvédelem és közbiztonság kapcsán közölte, csendőrséget hozna létre a Jobbik, hiszen egyre több az idősek, gyerekek és nők elleni erőszak, vagyis a védteleneket támadják meg. Vona Gábor közölte, az ország minden részében vannak olyan bűnbandák, akik pár ezer forintért agyonvernek bárkit, ezért tartja szükségesnek a csendőrség felállítását. Leszögezte, a Jobbik nem cigányellenes, „nem teszünk mást, mint az igazságot próbáljuk kimondani”. Saját magát Magyarország legtoleránsabb emberének nevezte, aki, ha a fórumon az első sorban ott ülne egy nyolckarú zöld bőrű ufó, őt is arról próbálná meggyőzni, hogy szavazzon a Jobbikra. „Dolgozzál, a gyerekeket járasd iskolákba, és a nyolc kezedet ne lopásra használd, hanem munkára” – ennyit várna el Vona. Megemlítette, hogy a hajdúszoboszlói szervezetük vezetője is cigány származású, őt nem lehet rasszizmussal vádolni. A párt miniszterelnök-jelöltje azokat tartja rasszistának, akik az elmúlt 24 évben hagyták, hogy hazánk oda jusson, ahol most van. Az Érpataki Modell elterjesztését ígérte, aminek lényege, hogy kétféle ember van: tisztességes és tisztességtelen.

Simon az MSZP Afrika-tagozatának vezetője

Vona Gábor úgy saccol, hogy az országgyűlési képviselők felének van külföldi bankszámlája, akik most röhögnek a volt szocialista Simon Gáboron, hogy még a lopott pénzt se tudja elrejteni. „Simon Gáborról nem tudtuk, hogy ő az MSZP Afrika-tagozatának a vezetője” – jegyezte meg hozzátéve, hogy a botrány kirobbanása előtt nem tudta, hogy a pártban milyen fontos beosztása van Simonnak. A jobbikos politikus szerint ezért van szükség a mentelmi jognak általuk szorgalmazott eltörlésére, a vagyonosodási vizsgálatra és a képviselőket sújtó „dupla büntetés elvére”.

Orbán Viktor miniszterelnököt idézve arra biztatta a fórum résztvevőit, hogy április 6-án mindenki hozzon magával még egy embert.

no images were found

Előző sztori

Fagyos lesz az éjszaka több megyében

Következő sztori

Kosárlabda: a ZTE skalpjára hajt a Szedeák