Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Sport

Vízilabda: a Szeged nyerte a bajnokjelöltek csatáját Szolnokon + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

szolnok_beton_DSC9245Remek kezdés, majd gyengébb folytatás után egy négyperces büntetés a Diapolo Szeged javára fordította a bajnoki szuperrangadót Szolnokon.

Remekül kezdte a Decker Ádámot szemsérülés miatt nélkülöző, új nevén, Diapolo Szeged VE-ként vízbe szálló Tisza-parti együttes a találkozót, hiszen Lukas Seman gólra váltotta a csapat első emberelőnyös lehetőségét, majd a következőnél ugyan kiegészültek a novemberi hazai kupafiaskó óta visszavágásra készülő szolnokiak, ám Tóth Márton ki tudta használni a védekező formáció pillanatnyi hiányosságait. Sőt, a harmadik szegedi találat is emberelőnyből született, a háromszoros olimpiai bajnok Molnár Tamás villant. A novemberi kupadöntőre kísértetiesen emlékeztető szegedi villámrajt érezhetően ismét megfogta a hazaiakat, akik csak Zivko Gocic találatával tudtak válaszolni, ám nem úszták meg az újabb szegedi gólt: Szivós Márton is bevette Decker Attila kapuját (1-4), miközben a szegedi Nagy Viktor remek védéseket mutatott be. A hazaiak összeszedték magukat védekezésben a második negyed elején, s miközben a Szeged többször is hibázott támadásban, a pontatlanságokat kihasználva Vámos Márton és Stefan Mitrovic akcióból, majd Pásztor Mátyás szabaddobásból szerzett góljaival egyenlített a feltámadó Szolnok két perccel a szünet előtt (4-4). Tóth Márton azonban egy kiállítást követően remekül ejtett egy ziccert a szolnoki kapuba, s mivel a hátralévő időben sem Vincze Balázs, sem Kovács István időkérése nem eredményezett gólt, így 5-4-es szegedi vezetéssel cseréltek térfelet a csapatok.

Csak ötödik emberelőnyét tudta értékesíteni a Szolnok – erre a harmadik negyed elején került sor, s Vámos duplázása ismét egált eredményezett. A folytatásban mindkét gárda remekül védekezett, kapusaik is állták a sarat. Aljosa Kunac meglehetősen korai kipontozódását követően már nem először támadhatott a szolnoki csapat a vezetésért, majd a folytatásban újabb emberfórokat kapott a listavezető, s a rendkívül fegyelmezett szegedi védekezés dacára – ugyanakkor újfent kimaradó szegedi lehetőségeket és emberelőnyöket követően – félperccel a negyed vége előtt Mitrovic káprázatos ejtése révén először vezetett a meccsen a házigazda (6-5). A zárójátékrész elején hiába hozta el a labdát a Szeged, a szerb légiós hatalmas kapufás góljával már kettővel vezetett a Szolnok a bajnokjelöltek csatájában, igaz, csak rövid időre, mert Molnár Tamás váratlan távoli lövésére nem számított Decker kapus (7-6). Kellett is ez a zárkóztató találat, hiszen akkor már 12 perce tartott a szegedi gólcsend. Azután váratlan fordulat következett be: a hazai drukkerek heves tiltakozása ellenére Pásztort ütésért négy perces, csere nélküli büntetéssel sújtották a játékvezetők a 28. percben, s ugyan Szivós kihagyta az ilyenkor járó ötméterest, az emberelőnyben a Vincze-csapat nem kegyelmezett: egymást követő három támadásából kevesebb mint másfél perc alatt három gólt szerzett a vendég együttes Juhász Zsolt, Szivós, és Hegedüs Gábor révén (7-9). Kettős emberelőnnyel szimplához jutott a Szolnok is a 30. percben, ezt a korábban Szegeden jeleskedő Török Béla váltotta gólra két perccel a vége előtt. A hajrában Tóth Márton lövése a kapufán csattant, majd Gocic kipontozódása után Molnár Tamás kettős emberelőnyben ugyan nem tudta bebiztosítani a győzelmet, ám a Szolnok nem tudott egyenlíteni a hátralévő időben.

Pásztor Mátyás meccset eldöntő megmozdulását követően aratott parádés és fontos győzelmével a Diapolo Szeged visszavágott az őszi hazai fiaskóért Hosnyánszkyéknak, fontos skalpot gyűjtve be az alapszakasz hajrájához érkezve.

Férfi vízilabda OB I, 21. forduló:

Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP – Diapolo Szeged VE 8-9 (1-4, 3-1, 2-0, 2-4-)
Szolnok, Tiszaligeti uszoda. Vezette: Németh András, Fekete Balázs.
Szolnok: DECKER A. – Gocic 1, VÁMOS 2, Jansik D., Vörös, Kis, MITROVIC 3. Csere: Hosnyánszky, Aleksic, Török 1, Pásztor 1. Vezetőedző: Kovács István.
Szeged: NAGY V. – Kiss Cs., JUHÁSZ 1, Kunac, Seman 1, TÓTH M. 2, Szivós 2. Csere: MOLNÁR T. 2, Hegedüs 1, Jansik Sz., Sánta, Vincze M. Vezetőedző: Vincze Balázs.
Emberelőny: 9/1, ill. 11/6.
Kettős emberelőny: 1/1, ill. -.
Ötméteres: -/-, ill. 1/-.
Kipontozódott: Pásztor (28′ – brutalitásért 4 perc, csere nélkül végleg), Gocic (32′) ill. Kunac (20′).

Vincze Balázs: “A lehetőséget, amivel éltünk, a játékvezetők kreálták. Nekünk az volt a dolgunk, hogy ha van egy ilyen szituáció, akkor azt kihasználjuk. Maga a mérkőzés jól indult, mint a kupadöntő, utána azonban leültünk. A védekezés továbbra is rendben volt a következő két negyedben, de a támadásunkból hiányzott az átütőerő. A négyperces kiállítás kezdetén óriási lélektani hátrányba kerültünk az ötméteres kihagyásával, de hamar túljutottunk ezen, három támadásból három gólt lőttünk, a védekezés jól működött. Természetesen egyszerűbb öt ember ellen – nekünk az volt a feladatunk, hogy amilyen feltételek lesznek ma este, azok között nyerjünk. Ezt megtettük, és ezért nagyon boldog vagyok. Végül hadd köszönjük meg a Diapolónak, hogy beszállt és lehetővé tette, hogy nyugodtan készülhessünk a bajnokság hátralévő részében.”

Tovább olvasom

Sport

Sima győzelemmel kezdte felkészülését a MOL-Pick Szeged

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Mario Sostaric szerezte az idény első gólját – a Dabas ellen.

Tovább olvasom

Sport

Közbeszólt a koronavírus: felfüggesztik a vízilabda Magyar Kupát

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Tovább olvasom

Sport

Vajda Attila újra rajthoz áll

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Tovább olvasom

Aktuál