Bulvár

Visszautasították a vakbélműtétet, akár meg is halhatott volna a kislány

Visszautasították a vakbélműtétet, akár meg is halhatott volna a kislány

2014. március 12., szerda
Visszautasították a vakbélműtétet, akár meg is halhatott volna a kislány

Gyermekük életmentő műtétét utasították vissza a dóci szülők - közli a rendőrség honlapja.

A szegedi klinikáról jelentették be a rendőrség ügyeletére 2013. március 12-én, hogy egy akkor 14 éves kislánynál vakbélgyulladást diagnosztizáltak. A gyereket azonnal műteni kellett volna, de elszökött az intézményből. A kislányt nagymamája kísérte be a kórházba hasi panaszokkal. A gyerek hisztérikusan fogadta az operáció szükségességéről szóló hírt. Miközben nagymamája az osztályra kísérte, elszaladt. Apja vette fel autójába a Tisza-parton, és hazavitte Dócra. A szülőket az orvosok és a rendőrök is próbálták telefonon meggyőzni arról, hogy vigyék vissza az egészségügyi intézménybe a gyereket, de hajthatatlanok voltak. Arra hivatkoztak, hogy szerintük a kislány jól van, a műtét nem szükséges. Még azzal sem törődtek, hogy az orvosok közölték, akár életveszélyes állapotba is kerülhet a gyerek, ha sürgősen nem műtik meg. Végül a Szegedi Rendőrkapitányság rendőrei mentek a gyerekért Dócra, akit a szülők még ekkor sem akartak elengedni. Az apa csak azután hagyta beszállni a gyereket a mentőbe, hogy a rendőrök kényszerintézkedést helyeztek kilátásba. A kórházban hosszas győzködés után beleegyeztek a műtétbe, ami nélkül az igazságügyi orvosszakértői vélemény szerint a kislány állapotának súlyosbodására, akár életveszélyes állapot kialakulására is számítani lehetett volna. A beavatkozás sikeres volt, a kislány azóta felépült. A Szegedi Rendőrkapitányság kiskorú veszélyeztetése bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki a 39 éves

Sz. Norbert Rolandot

és 33 éves feleségét. A szülők ellen folytatott nyomozást a rendőrség befejezte, az iratokat vádemelési javaslattal az ügyészségnek megküldte.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.