/

Vezetéstechnikai képzést tart a rendőrség Dorozsmán és Vásárhelyen

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Vezetéstechnikai képzést tart Dorozsmán és Vásárhelyen a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága vasárnap – írja a police.hu.

A kedvező időjárás beköszöntével ugrásszerűen megnőtt az utakon a motorosok száma, akiknél a baleseti kockázat átlag feletti. Ennek az oka, hogy a motorosokat a személygépjárművek vezetőire jellemző passzív biztonságtechnikai megoldások (karosszéria, energiaelnyelő zónák, biztonsági öv, légzsák) nem védik, így közlekedési baleset esetén testük közvetlenül sérül.

A motorkerékpáros baleseteknek több oka is van, de a legkiemelkedőbb rizikófaktort az emberi tényezőben kell keresni, vagyis képességeiket túl, gépük teljesítményét pedig alulbecsülik. Vezető baleseti okok évek óta a sebesség nem megfelelő megválasztása, irányváltoztatás szabályainak be nem tartása és a szabálytalan előzés. Megdöbbentő és elgondolkodtató, hogy a motorkerékpáros balesetekben meghaltak illetve megsérültek 70%-a nem töltötte be a 35. életévét.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága kiemelt feladatként kezeli a motoros balesetek megelőzését, ezért március 30-án (vasárnap) 8 órától a kiskundorozsmai Ro-La terminálban (6791 Kiskundorozsma Vasútállomás), valamint április 13-án 9.30 órától Hódmezővásárhelyen az Ady Endre út lezárt szakaszán vezetéstechnikai képzést tart, mely során elméleti (teszt kitöltés és kiértékelés), valamint biztonságos motorkezelési feladatok végrehajtásával kívánja a motorosok balesetmentes közlekedését elősegíteni.

Előző sztori

EPvOKs – fórum a kisebbségi létről és a nőkről Tápén

Következő sztori

Selfie-nagyhatalommá válhat szerdán Szeged!