Bulvár

Vezetéstechnikai képzést tart a rendőrség Dorozsmán és Vásárhelyen

Vezetéstechnikai képzést tart a rendőrség Dorozsmán és Vásárhelyen

2014. március 25., kedd
Vezetéstechnikai képzést tart a rendőrség Dorozsmán és Vásárhelyen

Vezetéstechnikai képzést tart Dorozsmán és Vásárhelyen a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága vasárnap - írja a police.hu.

A kedvező időjárás beköszöntével ugrásszerűen megnőtt az utakon a motorosok száma, akiknél a baleseti kockázat átlag feletti. Ennek az oka, hogy a motorosokat a személygépjárművek vezetőire jellemző passzív biztonságtechnikai megoldások (karosszéria, energiaelnyelő zónák, biztonsági öv, légzsák) nem védik, így közlekedési baleset esetén testük közvetlenül sérül. A motorkerékpáros baleseteknek több oka is van, de a legkiemelkedőbb rizikófaktort az emberi tényezőben kell keresni, vagyis képességeiket túl, gépük teljesítményét pedig alulbecsülik. Vezető baleseti okok évek óta a sebesség nem megfelelő megválasztása, irányváltoztatás szabályainak be nem tartása és a szabálytalan előzés. Megdöbbentő és elgondolkodtató, hogy a motorkerékpáros balesetekben meghaltak illetve megsérültek 70%-a nem töltötte be a 35. életévét. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága kiemelt feladatként kezeli a motoros balesetek megelőzését, ezért március 30-án (vasárnap) 8 órától a kiskundorozsmai Ro-La terminálban (6791 Kiskundorozsma Vasútállomás), valamint április 13-án 9.30 órától Hódmezővásárhelyen az Ady Endre út lezárt szakaszán vezetéstechnikai képzést tart, mely során elméleti (teszt kitöltés és kiértékelés), valamint biztonságos motorkezelési feladatok végrehajtásával kívánja a motorosok balesetmentes közlekedését elősegíteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.