Közélet

Simon „afrikai rezidenciája” és szlovák rendszámú rendőrautók + FOTÓK

Simon „afrikai rezidenciája” és szlovák rendszámú rendőrautók + FOTÓK

2014. március 13., csütörtök
Simon „afrikai rezidenciája” és szlovák rendszámú rendőrautók + FOTÓK
SONY DSC

Fotósorozat, ahol Simon Gábor (MSZP) bissau-guineai bejelentett lakása látható, egy szlovák rendszámú bissaui rendőrautó és a helyi magyar kiskirály: Welsz Tamás.

A fotók a 2012-es Budapest-Bamako-ralin készültek, a szervezőknek segédkezett az új célállomásnál az a

Welsz Tamás

, aki a Solyom Airways-ügy kapcsán került a média középpontjába, és

akit már az Interpol is köröz

. A kapocs pedig az a két ember között, hogy

Simon Gábor

azután tartóztatták le, miután Welsz lakásán házkutatást tartottak, és egy széfben Simon fényképével

találtak egy hamis bissau-guineai útlevelet

, amit szintén bankszámlák

nyitásához használhatott a bukott MSZP-s politikus

.

SONY DSC

Informátorunk elmondása szerint a fotón a rali célállomása Bissau látható (a bamakói polgárháborús helyzet miatt változott meg a végállomás), ahová a magyar versenyzők autói érkeztek, és ami lényegében egy autópiaccá változott. A ralin résztvevő forrásunk elmondta, hogy az ő terepjárójukat 10 ezer euróért vették meg, amiért először egy zacskó helyi pénzt kínáltak, ezt nem fogadták el a magyarok, később egy egyenruhás katonatiszt szállította le a valutát az autóért. A ralin résztvevő férfi elmondta azt is, hogy helyi rendőrautókon szlovák rendszám van, így üzemelnek az országban, az ottaniak elmondása szerint ezek a flották is Welszen keresztül érkeztek, ahogy a Magyarországon leszerelt betegszállító mentők is. Informátorunk készített fényképet a rendőrautóról, amit galériánkban láthatnak, és Welsz Tamást is lencsevégre kapta (galériánk utolsó képén kitakart szemmel), aki a szervezőknek az új célállomás helyszínén segédkezett. Elmondása szerint a 2012-es túrán több résztvevő is vásárolt ott helyben útleveleket. Ahogy a

Blikk.hu megírta

a Transparency International 2013-ban vizsgált 177 országa közül a 163. legkorruptabb Bissau-Guinea.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.