Sport

Röplabda: egy szettre futotta a Szegednek Jászberényben

Röplabda: egy szettre futotta a Szegednek Jászberényben

2014. március 24., hétfő
Röplabda: egy szettre futotta a Szegednek Jászberényben
szteehökse_pzs

A női röplabda NB II Keleti csoportjának 16. fordulójában a tavalyi bajnok, a SZTE EHÖK SE és az idei első a JRK találkozott egymással a jászberényi sportcsarnokban. A Jászberény nem titkolt szándéka, hogy az NB I-be jusson, így a házigazda mindent megtett annak érdekében, hogy a legfőbb rivális ellen begyűjtse a három pontot. Ez sikerült is nekik, 3-1-re hozták a meccset a hazaiak.

A mérkőzés igazi rangadónak ígérkezett, ami már akkor látszott, mikor a szegediek belépve a csarnokba meglátták a hatalmas számú berényi nézősereget, akik fantasztikus hangulatot biztosítottak a közel kétórás találkozó alatt. A JRK ennek megfelelően magabiztosan, elsöprően kezdett. A hálónál kihasználták magassági fölényüket és egyértelműen a Szeged fölé kerekedtek, mind támadásban, mind blokkban. A vendégek erős, húzott szerváikkal és lelkes mezőnymunkájukkal próbálták orvosolni a helyzetet, de a vendéglátók simán 25-10-re hozták az első szettet. A második játszmára feljavult a szegedi játék minden elemében. Hosszú, látványos és bravúros labdameneteket láthattak a találkozóra kilátogatók. A Jászberény az első szett után láthatóan elbízta magát, sikerült is kellemetlen pillanatokat okozni nekik, meglepni őket pár fineszes megoldással, ászértékű nyitással. A Szeged el is tudott húzni pár ponttal ellenfelétől, amit tudott is tartani a szett végéig. 25-21-re a Tisza-partiaké a második játékrész. A harmadik szettre alábbhagyott a lelkesedés. A játék képe inkább az első etapra hasonlított. Végig a Jászberény irányított, az SZTE EHÖK SE csak futottunk az eredmény után. Sikerült megnehezíteni a tabella első helyezettjének dolgát, de ez a szett is simának ígérkezett. 25-15-tel a JRK előnyből várhatta a folytatást. A negyedik, és egyben utolsó játszmában még egy utolsó rohamot indított a Szeged. A hiányos kerettel érkező vendégek példamutató kitartással és akarással küzdöttek minden pontért. A Jászberény azonban felkészült a Szeged játékából és tudták a vendégek ellenszerét. Egy-két ki nem kényszerített hiba megpecsételte a mérkőzés sorsát: 25-18-ra nyerte a hazai gárda az utolsó szettet, ezzel 3-1-re a mérkőzést. A következő meccsre március 30-án, 17 órától, hazai pályán kerül sor a sereghajtó Szolnok ellen.

Női röplabda NB II Keleti csoport 16. forduló:

Jászberényi RK – SZTE EHÖK SE 3-1 (10, -21, 15, 18)

Jászberény, Bercsényi csarnok, 300 néző.

SZTE EHÖK SE:

NEIZER, Horuczi, CSINTALAN, Morvai, Molcsányi, Krcelic. Csere: Ádám (libero), Selmeczy, Tornai. Berkes Zoltán:

"Összességében a látottakkal elégedett lehetek, mert a lányok végig motiváltak voltak, kiválóan küzdöttek, és ha azt az 1-2 bagatell hibát nem követtük volna el a hálónál, akkor talán nem csak egy játszmagyőzelemmel térhettünk volna haza, de hát a sportban nincs 'ha'... Mindkét csapatnak gratulálok!"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.