Sport

Női futball: visszavágna a Feminának a tavaszi rajton a SZAK

Női futball: visszavágna a Feminának a tavaszi rajton a SZAK

2014. március 15., szombat
Női futball: visszavágna a Feminának a tavaszi rajton a SZAK
szegedi_ak_szombathelyi_viktoria11_gs

Vasárnap a szegedi női focisták is labdába rúgnak végre, Cserenkó Szabolcs tanítványai a patinás Feminát fogadják.

A női labdarúgó NB I 6. helyén telelő Szegedi AK vasárnap délután 17 órától a Felső Tisza parti fű2-es pályán folytatja az idei alapszakaszt a Femina vendéglátójaként. A hazaiaknak nem ment túl jól ősszel, egy nagyarányú mellett két kínkeserves győzelemre futotta tudásukból a gyengébb ellenfelekkel szemben, míg a felsőházi csapatok általában sokgólos vereségeket mértek a Tisza-partiakra. Az eddig gyűjtött 9 pont azonban elegendő volt arra, hogy a csapat elérje a 6. helyet, most, a hátralévő két fordulóban ezt kell megtartani. A Femina elleni hazai meccsen meg lehet az esély a pontok gyarapítására, azután a jelenlegi 2. Astra otthonába látogatnak a Cserenkó-tanítványok. A 6. helyért közvetlen rivális Újpestnek nehezebb a dolga, hiszen a lilák előbb az Astrával, majd a 3. helyen álló szombathelyi Viktóriával kell megmérkőzzenek. "A felkészülésünk sajnos felemásra sikeredett, hiszen tanulmányi elfoglaltságok miatt az edzések látogatottsága nem mindig volt megfelelő, de az utóbbi két hétben már rendesen tudtunk dolgozni. Kevesebb edzőmeccset is játszottunk, az NB II-es Szolnok ellen idegenben léptünk pályára, illetve itthon mérkőztünk meg a Monor ugyancsak másodosztályú csapatával. Emellett a

Protity Sándor

vezette U15-ös SZEOL-csapattal is volt egy felkészülési mérkőzésünk. Egy új érkezőnk van, az ifista Marsi Annamária testvére, a Fraditól kölcsönkapott, makói születésű Marsi Krisztina, aki a jobb oldalon, szélső védő poszton lesz bevetve, úgy gondolom komoly erősítés csapatunkban" - foglalta össze a téli alapozás történéseit a vezetőedző. Cserenkó Szabolcs kiemelte, az alapszakaszból hátralévő két mérkőzés közül számukra a Femina elleni hazai mérkőzés a lényeges, hiszen ennek a meccsnek az eredményét viszi tovább a csapat a rájátszásba. "Pontot, pontokat kell szereznünk itthon a fővárosiak ellen, ehhez az kell, hogy mindenki a maximumot nyújtsa. Az edzőmeccsekből okulva van még mit csiszolnunk a játékunkon" - jegyezte meg a mester. Szil Tündééknek a szeptemberi fővárosi mérkőzésen 3-0-ra kikaptak a legrégebbi magyar női futballcsapattól, így van miért visszavágniuk Horváth Hannáéknak a vasárnap 17 órakor kezdődő találkozón.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.