Sport

Női futball: harcos játékkal szerzett értékes pontot a SZAK a tavaszi nyitányon + VIDEÓ

Női futball: harcos játékkal szerzett értékes pontot a SZAK a tavaszi nyitányon + VIDEÓ

2014. március 18., kedd
Női futball: harcos játékkal szerzett értékes pontot a SZAK a tavaszi nyitányon + VIDEÓ
szakfemina03_szzs

Számos helyzetet kihagyott az alapszakasz hajráját jelentő tavaszi rajton a Szegedi AK a Femina ellen, így végül egy ponttal kellett megelégednie a Tisza-parti csapatnak.

A meccs az esélyeknek megfelelően vendégrohamokkal indult, de ezek rendre elhaltak a biztos lábakon álló, koncentráltan játszó szegedi védőfalon. A hazaiak gyorsan kijöttek a szorításból, a 6. percben

Dudás Diána

lépett el védője mellől a bal oldalon, majd kitűnően ívelt középre, ahol az érkező

Zimányi Kovács Anikó

, becsapva a kimozduló kapust, csak kevéssel emelt fölé. A 16. percben

Szil Tünde

ívelt be a félpályáról egy szabadrúgást a kapu elé, Zimányi Kovács megcsúsztatta, a lendületesen érkező

Szalai Ágnes

pedig ellőtte a hosszúra, a kapus azonban bravúrral kiütötte a labdát. Néhány perccel később a másik oldalon

Földesi Liliennek

egy távoli lövést kellett hatástalanítania. A 29. percben Zimányi Kovács végzett el gyorsan egy bedobást a jobb oldalon, majd a visszakapott labdával befelé húzott, azután látványos cselekkel két védőt becsapva laposan beadta, ahol az érkező

Lipták Lilla

a felső kapufára lőtte azt. A védők röviden szabadítottak fel, így Zimányi Kovács ismételhetett: a tétlenkedő védők közt kilépve ziccerbe került, azonban centiméterekkel a hosszú sarok mellé gurított. http://www.youtube.com/watch?v=z6ujhshMvxE A 49. percben a középpályán labdát szerzett a Femina, amivel a korábban a SZAK-ban játszott üllési születésű

Horváth Hanna

megiramodott, és 18 méterre a kaputól csak szabálytalanul tudták szerelni a védők. Az ugyancsak szegedi nevelésű

Beke Adrienn

állt a labda mögé, és némi szerencsével vezetést szerzett a vendégeknek: erős lövése derékmagasságban megpattant a sorfalon, és a labda - becsapva a kővé dermedt szegedi kapust - a hálóban kötött ki (0-1). A 61. percben Szil indításával Szalai futott el a jobboldalon, majd pontosan centerezett, azonban a jó ütemben érkező

Lévai Nikolett

a középen álló kapus kezébe fejelte a labdát. A 66. percben ugyan kihozta a játékszert a SZAK, de a felpasszolt labdát Horváth Hanna megszerezte, majd tolt rajta egyet és 18 méterről lőtt, Földesi kapus azonban látványos vetődéssel szögletre ütötte azt. A 67. percben a nagy kedvvel játszó Zimányi Kovács szerzett meg egy eladott labdát a bal oldalon, majd egy csellel faképnél hagyva emberét befelé húzott. A keresztező védőt egy leheletfinom csellel becsapva tisztára játszotta magát, de a tizenhatos vonala előtt

Zólyomi Rebeka

utolérte és elsodorta őt - utolsó emberként ezért piros lap járt volna, de megúszta a szabálytalanságot egy sárga kártyával... A szabadrúgást a sértett nagy erővel fölé lőtte. A 75. percben Szil ívelt be egy 35 méteres szabadrúgást a bal oldalról, melyet az érkező csatárok és a kapus is elvétettek, így a felpattanó lövés a jobb felső sarokba pattant (1-1). Néhány perccel később Dudást vágták fel 22 méterre a kaputól, ekkor ismét Szil végezte el a bal oldali szabadrúgást, de a sorfal felett lágyan átívelt labdája centiméterekkel elkerülte a rövid sarkot. A 86. percben Horváth Hanna szerezte meg a labdát a tizenhatos vonalán Lévaitól, majd lépéselőnybe kerülve egyedül húzhatott kapura, azonban a kilépő kapus mellett leadott lövése centiméterekkel elkerülte a hosszú alsó sarkot. Ez lett volna a Femina meccslabdája, ám a lehetőség kimaradt... Összességében igazságos eredmény született, mert ugyan a Femina számított esélyesebbnek ezen a találkozón, a SZAK nagyobb akarásával, és koncentráltabb játékával rászolgált az egy pontra, sőt, a meccs bizonyos szakaszaiban közelebb állt a győzelemhez.

szakfemina02_szzs

Női labdarúgó NB I 13. forduló:

Szegedi AK - 1. FC Femina 1-1 (0-0)

Szeged, Felső Tisza parti stadion, Fű2, 100 néző. Vezette: Vereska Mátyás (Fekete Csanád, Tóth Csaba).

SZAK:

Földesi - Marsi, Szil, Nagy Dzs., Lévai, Harcel (Kardos 63'), Szalai, Lipták, Zimányi Kovács, Dudás (Dóczi 89'), Kasznár (Végh 46').

Vezetőedző:

Cserenkó Szabolcs.

Femina:

Molnár E. - Lengyel, Szeitl, Beke, Balogh H., Zólyomi (Bernhardt), Kanta, Horváth H., Ködmön (Laky 90'), Balogh N., Folk (Gyöngyösi 78').

Vezetőedző:

Herczku István.

Gól:

Szil (75'), ill. Beke (49').

Sárga lap:

Marsi (56'), ill. Zólyomi (67'), Horváth H. (80'), Szeitl (81'). Cserenkó Szabolcs (SZAK):

"Két hasonló kvalitású csapat találkozott az első tavaszi fordulóban, és azt gondolom, nem beszélek haza azzal, ha azt mondom: a döntetlenre rászolgáltunk! Lehet, hogy a mai napon csak egy szerencsés góllal tudtunk egyenlíteni, de úgy gondolom, az eddig elvégzett munkánknak ez a megszerzett pont teljesen jogosan lett az eredménye. Gratulálunk a Feminának is, rövidesen ismét találkozunk velük! Bízom benne, hogy e között a két csapat között fog eldőlni az alsóház első két helye. Sok sikert kívánok Marsi Krisztinának, aki a mai napon mutatkozott be az NB I-ben!"

Herczku István (Femina):

"A mi játékunk a mai napon tragédia volt! Amit csináltunk a pályán, azzal valódi tudásunknak maximum 20 százaléka nyújtottuk! A Szegednek az első félidőben több olyan lehetősége volt, amiből gólt szerezhetett volna, de szerencsére ez nem jött neki össze. A második félidőben nekünk sikerült egy szép találattal vezetést szereznünk, de utána sem éreztem a csapaton, hogy azt játszanánk, amit tudunk, így elég nyögvenyelős lett a vége, és ahogy az ilyen meccseken lenni szokott, az ellenfél talált is egy gólt. Gratulálok a hazaiaknak, mert küzdöttek, hajtottak, és azt gondolom, kihozták magukból, ami bennük van! Nekünk azonban ennél sokkal többet kell nyújtanunk, ha előre akarunk lépni..."

Szil Tünde (SZAK):

"Kiegyenlített küzdelmet vívtunk a Feminával. A második félidőben mindkét csapat gólja szerencsés körülmények között született, de a mutatott játék alapján megérdemelten tartottuk itthon az egyik pontot!"

Kanta Krisztina (Femina):

"Egy picit csalódott vagyok, szerettünk volna három ponttal hazamenni, sajnos csak egy pont lett belőle. A rájátszásban azonban még találkozunk, így lesz esélyünk visszavágni!"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.