Lucien Hervé előtt tiszteleg a XI. Vásárhelyi Fotószimpózium + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAA város leghíresebb szülöttje, Lucien Hervé előtt tiszteleg a XI. Vásárhelyi Fotószimpózium Elmém lencsémen keresztül című tárlatával.

Az elkészült képek mindegyikében ott van Lucien Hervé félreismerhetetlen látásmódja, a képek az ő nyelvén beszéli el a művészek gondolatait – hangzott el a tárlat megnyitóján, amit Nagy Imre múzeumigazgató és Sandly Orsolya, az Hervé-hagyaték kezelője ajánlott az érdeklődők figyelmébe az Alföldi Galériában. “A szép az utcán hever, vallotta Lucien Hervé, a 20. század legegyedibb stílusú fényképésze. Majd hat évtizednyi munkássága elsősorban az építészethez kötötte, de munkája ennél szélesebb spektrumot fog át. Megörökítésre méltónak talált mindent, amit az emberről és a környezetéről szólt” – fogalmazott Sandly Orsolya.

Ahogy a promenad.hu beszámolt róla, Hervé és a tizenegy kiállító művész munkáját bemutató tárlaton a Vatafaka együttes performansza színesítette a megnyitót. „A fényképész különös helyzetben van, hiszen a szobrásszal vagy a festővel szemben, nem az örökké valóságot ragadja meg, hanem az időt balzsamozza be és menti meg az elmúlástól” – mondta Almási István polgármester köszöntőjében.

A „nagy előd” előtt tizenegy fotóművész 38 alkotással tiszteleg a tavalyi vásárhelyi fotószimpózium bemutatkozó kiállításán. A különleges téma – Vásárhelyt látatni Hervé szellemiségének jegyében – nagyobb művészi szabadságot, de komoly felelősséget is rótt a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete Fotóművészeti Tagozatának alkotóira. Az Alföldi Galériában Rodolf és Lucien Hervé hagyatékából Hódmezővásárhely városának adományozott művek is megtekinthetőek.

A MAOE Fotóművészeti Tagozatának művészeinek Baghet Iskander, Benkő Imre, Dozvald János, Dömötör Mihály, Fekete István, Gáti György, Hajdrák Tímea, Hupján Attila, Kerekes Zsuzsa, S. Faragó Gyöngyi és Urbán Ádám kiállítása május 4-ig tekinthető meg az Alföldi Galéria földszintjén.

no images were found

Előző sztori

Eltűnőben lévő pörköltkülönlegességeket kínál a Pick Söröző és Étterem

Default thumbnail
Következő sztori

Vita a szakszervezet és az SZKT között

Legutóbbi hasonló cikkek