Közélet

LMP: 100 ezer munkahely szociális és zöld gazdaságfejlesztéssel

LMP: 100 ezer munkahely szociális és zöld gazdaságfejlesztéssel

2014. március 20., csütörtök
LMP: 100 ezer munkahely szociális és zöld gazdaságfejlesztéssel
lmp

Az LMP a megújuló energiarendszer kiépítését szeretné, annak hazai legyártásával, illetve a munkahelyteremtés alulról jövő kiépítését.

A párt szegedi képviselőjelöltjei ismertették szervezetük munkahelyteremtő programját, annak részleteit.

Tatár Gábor

, a Csongrád megye 2-es (Szeged) választókerületének jelöltje szerint kevés a háromszavas kampányígéretek szintjén foglalkozni a munkahelyteremtéssel, ahogy azt több párt intézi. A kormány részéről pedig a közmunkaprogram egy hatástalan próbálkozás arra, hogy valódi munkahelyek jöjjenek létre, és az embereket visszavezessék a munka világába. „A valódi válságálló munkahelyek létrehozásának bázisa a zöld beruházások területe lehet az LMP szerint. A teljes energetikai rendszer kiépítése valódi munkalehetőséget biztosítana a magyar vállalkozásoknak, az építőiparnak és a beszállítóknak. Emellett az épületek korszerűsítésére kell forrásokat elkülöníteni csökkentve a felújítási munkálatok áfáját. Kidolgoztuk a szociális gazdaságfejlesztést, ami lényegében azt jelenti, hogy regionálisan felmerülő munkaerőigényhez csoportosítanák a munkaerőt a képzésekkel együtt, hiszen most az a tendencia jellemző, hogy egyszerre jelenik meg munkalehetőség és munkanélküliség is, ami abból fakad, hogy azokról a településekről (mezőgazdasági területek), ahol lenne munka, elvándorolnak a fiatalok olyan helyekre (nagyvárosok), ahol egyébként is munkanélküliség van. Erre a kisebb közösségi gazdasági fejlesztésre különítenénk el 70-100 milliárd forintnyi alapot, melyből alulról szerveződve alakulhatna 50-100 ezer munkahely” – mutatta be a modellt a képviselőjelölt.

Tanács Eszter

, a Csongrád megye 1-es (Szeged) választókerületének LMP-s jelöltje kapcsolódva a munkahelyteremtés témaköréhez elmondta, hogy a megújuló energiának a fejlesztéséhez előbb a kedvező jogszabályi feltételrendszert kell megteremteni, mert ez most nincs meg, majd minél több gyártási folyamatot honosítani kell, hogy az országban készíthessék a különböző elemeket, a kutatás-fejlesztést pedig az előállítási költségek optimalizálása felé kell fordítani. Tanács Eszter a munkahelyteremtés másik fontos elemeként a közlekedésfejlesztést emelte ki, ahol a mellékvonalak modernizációjára van szükség. Úgy fogalmazott: az embereknek meg kell adni a mobilitás lehetőségét a szabadabb munkavállaláshoz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.