Sport

Labdarúgás: tápéi bravúr az Algyő ellen

Labdarúgás: tápéi bravúr az Algyő ellen

2014. március 16., vasárnap
Labdarúgás: tápéi bravúr az Algyő ellen
algyo_tape_12_il

Orosházi László együttese hetven percen át emberhátrányban futballozott, mégis megverte a tavasszal eddig hibátlan algyőieket.

Pikáns mérkőzést játszottak a megyei I. osztály 18. fordulójában Tápén. A hazaiak ellenfele az Algyő volt, és amellett, hogy a két gárda tavaly késhegyre menő csatát vívott az aranyéremért, most télen között komoly játékosmozgás történt közöttük. A teljesen újjászerveződő címvédő

Gonda Attilát

és

Laczkó Jánost

csábította át Algyőről, oda viszont

Szűcs Krisztián

és

Szélpál Attila

tette át székhelyét a 2013-as bajnoktól. Az algyőiek két győzelemmel nyitották a tavaszt, így némiképp esélyesebbnek számítottak az eddig csak egy pontot begyűjtő vendéglátó ellen.

Orosházi László

fiai azonban borították a papírformát! Történt, hogy a 12. percben

Németh Lászlót

rántották le a tizenhatoson belül, amiért a játékvezető azonnal büntetőt ítélt. Gonda Attila állt a labda mögé, és nem teketóriázott, biztos lábbal lőtt korábbi csapata hálójába; 1-0. Nem sokáig örülhettek azonban a hazaiak! A 23. percben Németh László egy rossz ütemű becsúszás miatt piros lapot kapott, így emberhátrányba kerültek a tápéiak. Orosházi mester némiképp átszervezte együttesét, igyekezett a biztonságot szem előtt tartani, míg kollégája,

Takács Zoltán

arra buzdította övéit, nagy erőkkel rohamozzanak a minél gyorsabb egyenlítésért. Az előző évi ezüstérmes azonban túlzottan is kinyílt, amire ráfizetett. A 40. percben

Vangel Roland

kapott keresztlabdát jobbról, bevezette a tizenhatoson belülre, majd lőtt, a laszti pedig a kapufát is érintve jutott a gólvonal mögé; 2-0! Fordulást követően mindent egy lapra feltéve támadtak a látogatók, és két-három alkalommal komoly gólhelyzetbe is kerültek,

Kispéter Zoltán

hálóőr azonban remekül helytállt ezekben a szituációkban, nagy védésekkel óvta meg ketrecét. A tápéiak erejéből nem nagyon futotta kontrákra, szívós védekezéssel viszont megtartották a kétgólos előnyt, ezzel a 2-0-s bravúrral pedig megszerezték első 2014-es diadalukat. A 27 pontos Tápé jelenleg a hatodik, míg a 22 pontos Algyő tizedik a megye I. tabelláján. Ami a folytatást illeti, Kispéterék március 22-én (szombaton) villanyfényes helyi derbit vívnak a Felső Tisza parton az FK 1899 Szegeddel (a meccset élőben közvetítjük majd!), míg a Takács-legénység ugyanezen a napon 15 órakor egyik mumusát, a SZVSE-t fogadja.

A megyei I. osztály 18. fordulójában:

Tápé ESK - Algyő SK 2-0 (2-0).

Tápé, 200 néző. Vezette: Borbás Bottyán Aurél (Vereska Mátyás, Juhász Mihály).

Tápé:

Kispéter - Papdi, Cseh, Lőrinc, Molnár, Vangel (Rácz 81'), Németh, Laczkó, Pócs (Bálint 85'), Gonda (Bakai 90'), Bárkányi. Vezetőedző: Orosházi László.

Algyő:

Szűcs M. - Szűcs K., Pénzváltó, Szélpál, Daróczi, Farkas (Kiss B. 75'), Sebők (Mohácsi 45'), Takács R. (Podonyi 75'), Hadár, Bogdán, Kohajda (Belovai 82'). Vezetőedző: Takács Zoltán.

Gólszerző:

Gonda A. (13' - 11-esből), Vangel R. (40')

Kiállítva:

Németh L. (23') Orosházi László:

"Nagyot küzdött a csapatom. Az eddig elvégzett kemény edzésmunkának reményeim szerint meglesz a gyümölcse is."

Takács Zoltán:

"A hazai csapat jobban akarta a sikert. Mi rossz felfogásban és gyengén játszottunk."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.