Sport

Labdarúgás: csak a gól hiányzott a St.Mihály és a Pázsit rangadójáról + FOTÓK

Labdarúgás: csak a gól hiányzott a St.Mihály és a Pázsit rangadójáról + FOTÓK

2014. március 30., vasárnap
Labdarúgás: csak a gól hiányzott a St.Mihály és a Pázsit rangadójáról + FOTÓK
szentmihaly_pazsit11_gs

Nagy helyzetek, kapufák és szép megmozdulások tarkították a St.Mihály FC és a Pázsit SE összecsapását, gól azonban nem született a megyei III. osztály Szegedi csoport vasárnap délutáni mérkőzésén.

Erős bemelegítést vezényelhetett csapatának

Halász Krisztián

, legalábbis a találkozó első tíz percre erről árulkodott. Nagy elánnal vetették magukat a mérkőzésbe a hazaiak, helyzetre azonban nem tudták váltani az erőfeszítéseik nyomán kiharcolt mezőnyfölényüket. Olyannyira, hogy az első ziccer a Pázsit előtt adódott, ám a védővel a nyakán kapura törő

Molnár László

nem talált kaput 16 méterről. Kevéssel később

Farkas Szilárd

állt a labda mögé egy szabadrúgásnál: majd' 30 méterről lőtt, a jobb szélről, de a bombát így is csak a keresztléc tudta megakadályozni abban, hogy a hálóban táncolva vezesse le mozgási energiáját. A fehér mezesek első komoly válaszára a 37. minutumig kellett várni, amikor

Mangó Ferenc

eresztett meg külsővel egy irgalmatlan erejű rakétát a jobb alsóra, amit

Schmiz Dávid

csak jelentős nyújtózkodások árán tudott hatástalanítani. A lefújás előtt nem sokkal aztán

Baján Zoltán

Szalma István

passzából bevette a vendégek kapuját, tette azonban mindezt lesről indulva, így a bíró annullálta a találatot. Fordulás után hajtott a St.Mihály a győzelemért, míg az újszegedi együttes fokozatosan szorult vissza saját kapuja elé, ahogy haladt az idő. Ugyanakkor - hasonlóan az első félidőhöz - ezúttal is

Arató Tamás

tanítványai előtt adódott az első igazi gólszerzési lehetőség. Egy jobb oldali szöglet után a rövidre érkező

Bálint Zsolt

sarokkal továbbított kapura, pechjére azonban a kapufa, kisegítve Halász Krisztiánt, hárította a próbálkozást. A 84. percben aztán csak megszerezhették volna a győztes gólt a vendéglátók, ám a csereként beállt

Répás Sándor

2 méterről sem tudott a hálóba bólintani. A meccset Mangó szabadrúgása zárta, ám a kapus felé tekeredő játékszert könnyedén fogta Schmiz, így gól hiányában fújta le a 90 percet

Gargya

sporttárs.

Gyálarét, 75 néző
2014. március 30., 16.00
St. Mihály FC
Pázsit SE
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Gargya Balázs Gábor • asszisztens: Bálint Sándor, Virág András Barnabás
0
-
0

A megyei III. osztály Szegedi csoport 15. fordulójában:

St. Mihály FC - Pázsit SE 0-0 (0-0)

Gyálarét, 75 néző. Vezette: Gargya Balázs Gábor (Bálint Sándor, Virág András Barnabás).

St. Mihály FC:

Halász - Rovó, Miklós Nagy (Csobán K. - a szünetben), Mangó, Csobán R. (Jakab - a szünetben), Baján, Laska (Olajos - a szünetben), Hágelmann (Répás 63'), Nagypál, Ács, Szalma.

Edzők:

Halász Krisztián, Hímer István.

Pázsit:

Schmiz - Perényi, Bálint, Havranek, Farkas A. (Péczely 65'), Molnár S., Hegedűs (Torjai 59'), Farkas Sz., Tóth (Török B. 84'), Molnár L. (Török Zs. 65'), Tihanyi (Both 84').

Játékos-edző:

Arató Tamás.

Gól:

-

Sárga lap:

Miklós Nagy (21'), ill. Havranek (83'). Halász Krisztián:

"Elég rosszul előkészített pályán játszottunk sajnos, ami igen hátráltatott minket abban, hogy érvényesíteni tudjuk a passzokra épülő játékstílusunkat. Küzdöttünk, de összességében elég gyenge produkciót nyújtottunk. Úgy gondolom, a döntetlen reális, a végeredmény hűen tükrözi a meccsen látottakat. A Pázsit is és mi is eldönthettük volna a találkozót, de mindkét csapatnak a lábában maradt a gól."

Arató Tamás:

"Elégedettek lehetünk az egy ponttal, mivel a második félidőben a St.Mihály felénk tudott kerekedni. Az első játékrészben inkább mi domináltunk, helyzeteink is adódtak, megszerezhettük volna az előnyt, de nem éltünk a lehetőségeinkkel. Szünet után sokkal gyengébb teljesítményt nyújtottunk. Hősiesen bekkeltünk, a hazaiak nagyon nyomtak, de sikerült kapott gól nélkül kihúznunk a hátralévő időt."

Online közvetítésünk:

VÉGE
90+4'
Ennyi volt, nincs tovább! Küzdelmes, helyzetekkel teli, de gólok nélküli mérkőzés után osztozkodnak a pontokon a felek.
90+4'
Mangó belsővel tekert a rövidre, Schmiz Dávid odaért és fogta.
90+3'
Utolsó esély? Ács esett el Bálint mellett a tizenhatos sarkánál, jó helyről lőhet szabadot a St.Mihály.
90+1'
Forgolódás után Szalma lőtt középről, 18-ról, de Schmizt találta meg a löket. Mindent egy lapra feltéve rohamoznak a hazaiak, kontrában bízik a Pázsit az utolsó pillanatokban.
90'
Olajos cselezte be magát a bal oldalon a tizenhatoson belülre, de a beadása már nagyon mélyre sikerült.
86'
Rovó! A szélső bekk a tizenhatos sarkától tekert a hosszú felsőre, alig-alig ment mellé.
84'
Utolsó cseréit eszközöli Arató Tamás, Tóth és Tihanyi helyére Both és Török Balázs állt be a hajrára.
84'
Meccslabdát hagyott ki a St.Mihály! Egy szabadrúgás utáni felívelésnél átfejelték Schmiz kapus felett a labdát, a túloldalon érkező Répás pedig a kapu torkából tévesztetett.
83'
Havranek rántotta vissza a meginduló Szalmát a félpályánál, Gargya spori sárgával jutalmazta a szándékot.
79'
Török indult meg a balon Farkas kiugratásával, az ötös sarkáig szaladt, majd egyszerre akart lőni és esni, utóbbit a mögötte érkező Jakabra hivatkozással, de végül két szék közé huppant.
77'
Láthatóan fáradnak az együttesek, mindkét fél az utolsó erőtartalékait mozgósítja a hajrára a győzelem elérése érdekében.
76'
Ács kényszerítőzött a tizenhatos előterében Szalmával, de hosszan kapta vissza a labdát, így kisodródva már nem tudott veszélyt teremteni a helyzetből.
73'
Ács vette célba a rövidet egy szöglettel felérő szabadnál, Schmiz kapust meglepte vele, akiről ki is pattant a játékszer, szerencséjére a társak tisztázni tudtak.
67'
Schmiz bizonyítja, hogy használt az iménti ápoló víz, kivetődve mentett Baján elől egy beadásnál.
66'
Bálint némította el a fehér mezeseket, szöglet után sarokkal továbbított a kapufára. Szép megmozdulás volt, gólt érdemelt volna.
65'
Új erő érkezik a Pázsitba is, Farkas Attilát és Molnár Lászlót Péczely és Török Zsolt váltotta.
63'
Újabb csere a szenteknél, Hágelmann helyét Répás vette át.
62'
Schmiz Dávid ütközött fájdalmasan egy menteni igyekvő védővel egy beadásnál, ápolni kell a Pázsit hálóőrét.
59'
Baján szöglete csalafintán tekeredett a léc alá, Schmiz kapusnak résen kellett lennie, hogy ne legyen nagy baj a szituációból.
59'
Frissíti csapatát Arató Tamás, Hegedűs Zénót Torjai Tamás váltotta.
58'
Két szép csel után Bálint mellett esett el Ács a büntetőterületen belül, tizenegyest reklamálnak a hazaiak, de a spori nem fújt.
54'
Tóth üvölt nagyot, miközben a megrúgott bokájához kap. Mangó volt az elkövető, de Gargya bíró megkegyelmezett, nem adott lapot. A megítélt szabadrúgást a tizenhatos sarkától Hegedűs rúgta kapu mellé.
51'
Lendületesen, támadólag kezdik a játékrészt a vendéglátók, de az újszegedi védősor egyelőre állja a sarat.
48'
Mangó nézhette meg magának ismét a kaput, miközben letette a labdát egy szabadhoz. Schmiz az első félidőben tapasztaltak okán jogosan tartott a hazai középhátvéd bombájától, hat fős sorfalat állított, ám a rúgó végül kissé a földbe rúgva nem talált célt.
46'
Majdnem ott a villámrajt! Baján rohanhatott egyedül kapura egy indítással, 16-ról lőtt, megközelítőleg 172 millimétert tévesztett a jobb alsóhoz képest.
46'
Miklós Nagy, Csobán Róbert és Laska hagyta el a pályát, helyüket Olajos, Jakab és Csobán Krisztián vették át.
46'
Folytatódik a találkozó, az összeállításokat illetően csak hazai oldalon történt változás, ott azonban rögtön három is.
SZÜNET
45+2'
Itt a játékrész vége, Gargya bíró eddig engedte a játékot. A kilátogató nézők kiegyenlített küzdelmet láthattak a 45 perc során, és bár gól egyelőre nincs, a helyzetek azt vetítik előre, a második felvonásban sem fogunk unatkozni.
45+1'
Baján zárta kis híján góllal a félidőt. A tizenhatos előterében előbb megetetett egy védőt egy külsős pörgetéssel, majd 17-ről lőhetett tisztán, surranó lökete pedig Schmiz hóna alatt átcsusszanva gurult szögletre.
41'
Gyönyörű jelenet után tapsolhat és bosszankodhat a publikum: Szalma játszotta középen tisztára magát, a tizenhatos vonalánál kilépő Bajánt hozta ziccerbe, aki aztán Schmiz mellett a hálóba passzolt. A dolog szépséghibája, hogy közben már emelkedett a partjelző zászlója, les miatt kifelé jár a szabadrúgás.
37'
Mangó Ferenc, a St.Mihály középhátvédje nem a viccek embere. 35-ről zavart a hosszú alsóra egy sistergős rakétát szabadból, Schmiz Dávidnak nagyon kapaszkodnia kellett, hogy menteni tudja a lábak erdeje között átsuhanó kísérletet.
33'
Hegedűs Zénő szelídített meg egy rövid felszabadítást a hazaiak tizenhatosa előtt, majd dropból tüzelt hulló falevélszerűen. Pechjére kevéssel eltévesztette a jobb felsőt.
32'
Tihanyi előzte meg Rovót egy pattogós felívelésnél, már-már úgy tűnt, Halász kapus aggódhat, de a bekk az utolsó pillanatban még menteni tudott a Pázsit csatára elől.
31'
Nagypál Attila vette célba a rövidet sarokrúgásból, élesen tekeredő próbálkozása végül azonban az oldalhálóban landolt.
28'
Baján szaladhatott, ahogy az ina bírta egy felívelésnél, három bekk között fejjel adott volna gólpasszt Ács felé, de a bólintás kivitelezésébe némi hiba csúszott, így oda lett a helyzet.
26'
Farkas Szilárd büntetett kis híján az imént megítélt szabadrúgásból. Jobbról, 30 méterről megeresztett lökete a hosszú pipánál pattant le a keresztlécről.
25'
Molnár Lászlót gázolta el hátulról az egyik védő, a vendégek sárgát reklamálnak, de Gargya sporttárs hajthatatlan.
21'
Miklós Nagy tarolta le a félpályánál meginduló Tihanyit egy elkésett becsúszással, Gargya bíró fel is mutatta neki a sárga lapot.
19'
Szalma válaszolt volna egy lapos kísérlettel, de a labda egy védő lábán megpattanva lelassult, így nem jelentett veszélyt Schmiz Dávid kapujára.
17'
Molnár László kapott forintos kiugratást Tóth Zoltántól, a vendégek csatára Miklós Nagy Ferenccel a nyakán sprintelhetett a tizenhatosig, lövése azonban túlzottan magasra sikeredett.
16'
Schmiz kapus is megmozgatta kicsit magát, egy Ácsot kereső, hosszú indítást vett fel a földről. Kezdenek kiegyenlítődni az erőviszonyok a pályán.
13'
Gargya sporttárs igen erős, zajos sípot vásárolt magának a bíróboltban, most éppen Molnár Lászlót állítja meg vele les okán.
9'
Tóth Zoltán küzdött nagyot a levegőben, fáradozásainak jutalma a meccs első Pázsit-szöglete. Más kérdés, hogy azt Hegedűs Zénó az oldalhálóba tekerte.
7'
A mérkőzés kezdeti szakaszában uralja a középpályát a St.Mihály, ennek megfelelően a labdabirtoklás is hazai fölényt mutat.
4'
Miklós Nagy lőhetett félfordulattal az ötös sarkáról egy zöld mezes védő rosszul sikerült csúsztatását követően, de a kísérlet pontatlanra és erőtlenre is sikerült egyben.
2'
Havranek szerelte szükséges pillanatban Hágelmannt a Pázsit tizenhatosán belül, a hazaiaké az első szöglet így. A beadást aztán Hegedűs stukkolta ki a mezőnybe.
1'
Ács dobta volna azonnal támadásba Bajánt a jobb szélen, de hosszúra sikerült indítása után csak egy a gyepre vetett szitok jelentett sikerélményt a szentek gólerős támadójának.
1'
A vendégek csékája, Perényi Szilárd nyerte az érmecsatát, s rutinjára legyen mondva, átengedte az ellenfélnek a kezdés lehetőségét, illetve a Szeged felőli térfelet, ahova most még igen szúrósan tűz a nap.
15.55: Üdvözöljük olvasóinkat a festői szépségű gyálaréti futballpályáról. A fehér mez, piros nadrág összeállítást választó hazaiak, és a tiszta zöldben pompázó pázsitosok is az utolsó gyakorlatokat végzik a bemelegítés során. Perceken belül kezdődik a találkozó. Az összecsapás és az élő közvetítés 16 órakor kezdődik Gargya Balázs Gábor sporttárs sípjelére.

A találkozó elé:

Kiélezett versenyfutás folyik bajnoki címért és az érmekért a megyei III. osztály Szegedi csoportjában. A 15. forduló előtt a 29 pontos UTC II. jobb gólkülönbségével állt az élen a St. Mihály FC-t megelőzve (úgy, hogy az éllovas egy mérkőzéssel kevesebbet játszott), őket 28 ponttal követte a Pázsit, 27-tel az Újszentiván és 25-tel az FK 1899 Szeged II. Szombaton az Újszentiván és az FK II. 0-0-t játszott, így tovább tömörödött az élmezőny. Óriási jelentőségű rangadót vív vasárnap délután Gyálaréten a szentmihályi együttes a Pázsit ellen: hatalmas lépést tesz akár az arany felé, aki megszerzi a három pontot! Kőkemény ütközetre lehet számítani az őszi összecsapásuk tükrében is (akkor a 64. percben Mangó Ferenc juttatta vezetéshez a vendégeket, a 71. percben Vékes Martin mentett pontot a Pázsitnak, 1-1 lett a vége), valóban nüanszok dönthetnek. Rendkívüli izgalmak várhatóak, velünk semmiről sem marad le!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.