Sport

Labdarúgás: magabiztosan verte a Makó az FK-t a rajton + VIDEÓ, FOTÓK

Labdarúgás: magabiztosan verte a Makó az FK-t a rajton + VIDEÓ, FOTÓK

2014. március 1., szombat
Labdarúgás: magabiztosan verte a Makó az FK-t a rajton + VIDEÓ, FOTÓK
DSCF7466

Az első félidő egyenlő erők küzdelmét hozta, szünet után viszont robbantottak a Maros-partiak, és hármat vágtak a szegedieknek.

Makó, 300 néző
2014. március 1., 14.30
Makó FC
FK 1899 Szeged
A mérkőzés befejeződött.
játékvezető: Kovács Attila • asszisztensek: Vereska Mátyás, Juhász Mihály
3
-
0

A megyei I. osztály 16. fordulójában:

Makó FC - FK 1899 Szeged 3-0 (0-0).

Makó, 300 néző, vezette: Kovács Attila (Vereska Mátyás, Juhász Mihály).

Makó:

Czirbus - Szilvási, Jovetic, Pataki (Győri 61'), Horváth G., Bány (Horváth M. 73'), Tóth T. (Bress 61'), Bakos, Tóth A., Veselinov (Béres 70'), Cetkovic. Vezetőedző: Bódi Attila.

FK 1899 Szeged:

Brunczvik - Heredea, Turján, Boldizsár (Csuka 79'), Szecska, Gyurkovics (Dedovics 42'), Imre, Forró (Barta 80'), Péter-Szabó (Lajkó 62'), Dóra, Varga (Szalai 62'). Vezetőedző: Hüvös Gábor.

Gólszerzők:

R. Cetkovic (52'), Tóth A. (76'), Béres R. (89') Bódi Attila:

"Március 1-jén igazi napsütéses tavaszi idő, remek pálya fogadta a két csapatot. Úgy néz ki, ezekhez a pozitív körülményekhez mi álltunk igazán pozitívan, és jól játszva szereztük meg a három pontot. Nem mondom, hogy hibátlanul futballoztunk, de nagyjából megcsinálták a srácok, amit kértem. Akár már az első félidőben is vezethettünk volna, de biztos voltam benne, hogy fordulás után döntésre visszük a dolgot. A második felvonásban aztán kidomborodott erőfölényünk, ami gólokban is megmutatkozott."

Hüvös Gábor:

"Úgy gondolom, igazságos eredmény született, ma a Makó a játék minden elemében jobb volt nálunk. Harcosan küzdöttünk, de eredményességgel ez nem párosult."

A Makói VTV összefoglalója:

http://www.youtube.com/watch?v=4VlIAvmOoqU

Online közvetítésünk:

VÉGE!
90'
Nincs hosszabbítás, harsant a hármas sípszó, a jó hangulatú szezonnyitó magabiztos makói sikert hozott.
89'
GÓÓÓL 3-0! Végleg eldőlt! Tóth Attila a játékkal foglalkozott, az alapvonalig tört előre, majd ügyesen centerezett, az érkező Béres Róbert pedig 7 méterről lőtt az üres kapuba.
88'
Dóra János került kisebb összetűzésbe a helyi hangosbemondóval, kár a közjátékért, jobb lenne, ha mindenki a dolgával foglalkozna...
87'
Fáradnak a fiúk, így néhány összerúgás, becsúszás nem úgy sikerült, ahogy tervezték, több ápolás is tarkítja a végjátékot.
84'
Lelkesen támad az FK! Nemrégiben Dóra János 8 méterről leadott fejesét kellett hárítania Czirbusnak, magabiztosan tette ezt.
83'
Rendkívül szép, 40 méteres makói felívelés után Béres Róbert 11 méterről csúsztatott mellé.
80'
Boldizsárt Csuka Tamás, Forró Attilát Barta Kristóf váltotta a vendégeknél, akik még mindig nem tettek le a pontmentésről, ami nagyon dicséretes. Csuka 26 méterről lőtt is, fölé.
76'
GÓÓÓL 2-0! Megduplázta előnyét a hazai alakulat. Horváth Gábor élesen belőtt labdáját elvétették a szegedi védők, Tóth Attila pedig javította iménti hibáját, közvetlen közelről sodorta be a bogyót. Jól sikerült a 20 éves futballista visszatérése!
75'
Kontrázhatott a Makó, Tóth Attila technikai hibáján halt el a nagy helyzet, feleslegesen fordult meg.
74'
Imre ívelt szabadrúgást át a hosszú oldalra, visszabólintották a másik sarok felé, a kavarodás végén Heredea fejelhetett, Czirbus nagyot védett.
73'
Bány Tamás is elhagyta a játékteret, Horváth Máté állt be helyette. Taktikus, visszafogott a Makó, nagy erőkkel megy előre az FK.
70'
Dóra János a tizenhatos bal sarkánál haladt befelé, majd tüzelt, alig-alig a jobb kapufa mellé. Kissé visszaállt a Makó, és cserélt is: Béres Róbert állt be, Veselinov ült le. Nem dőlt még el a mérkőzés, bármelyik oldalon eshet gólé, benne van most a levegőben.
66'
Veselinov került helyzetbe, de nem tudta jól átvenni a labdát, ezzel ismét elpuskázott egy lehetőséget. Az FK is nagy erőket mozgósít már a gólért, az egyenlítésért. Kissé ki is nyíltak, így nagyobb tér adódik a makói támadók előtt. Meglátjuk, mire mennek most egymással az új hadrendekben.
62'
Kettős csere a másik oldalon is: Péter-Szabó és Varga Martin le, Szalai Norbert és Lajkó Ádám be.
61'
Győri András érkezett Pataki Viktor helyére a Makóban, illetve Tóth Timotheuszt Bress Balázs váltotta.
58'
Újabb ígéretes makói támadás végén hárman is lesre futottak.
57'
Támadásban maradtak a Maros-partiak, nagyon beszorultak a diszkoszvetősök. Már cifrázásra is futja a zöldek erejéből.
52'
GÓÓÓL 1-0! Vezet a Makó, góllá érett a fölény. Cetkovic 40 méterre a szegedi kaputól kapott labdát, három gyönyörű csellel csapott be három szegedit, majd betört a tizenhatoson belülre, és a kifutó Brunczvik mellett a hosszú alsóba gurított. Nagyszerűen sikerült tehát a 24 esztendős, télen igazolt szerb támadó bemutatkozása!
51'
Dedovics lövése érdemel említést, mellé szállt a kísérlet. Majd két makói helyzet maradt ki. Előbb Bakos Tamás vezette fel lendületesen a labdát, 17 méterről tüzelt, középre tartott, így lábbal védhette az FK portása. Röviddel ezután Cetkovic pörgetett éles szögből az üres kapu fölé.
49'
Cetkovic előtt adódott nagy lehetőség. Jó ütemben szállt a labda az ötös és a tizenegyespont közé, a szerb futballista átvétele azonban nem sikerült tökéletesre, ezzel esélyt adott Brunczvik kapusnak, hogy kivetődve hárítson.
46'
A második játékrészt az FK kezdte. A szünetben nem történt csere. Negyvenöt percük van a csapatoknak, hogy döntésre vigyék a dolgot. Hatalmas tapsot kapott egyébként a visszaérkező játékvezetői hármas, melyre több percet vártak a pályán a játékosok.
SZÜNET!
45'
Bány Tamás remekelt az utolsó percekben. Előbb egy gyors kontra végén egyedül ugrott ki, nagyszerű technikai megoldással ívelte át a portást, labdája a háló tetejére hullott. Ezután 26 méteres szabadrúgása a falról vágódott le. Végül a védők mögé ívelt labdát tisztán vehetett át mellel, a rövid saroknál senkitől sem zavartatva az oldalhálót találta el. Ez volt a félidő utolsó eseménye.
42'
Gyurkovics Tamást Dedovics Márk váltotta a vendégeknél. Feltehetően apróbb sérülés áll a változtatás hátterében. Közben Imre szögletét öklözi ki pompás ütemben kimozdulva Czirbus.
39'
Imre felívelését mellre vették a makói védők, majd ki tudták hozni a játékszert. Közeledünk az első felvonása végéhez, nagyon stabilnak tűnik mindkét hátsó alakzat.
36'
Picit kijött a szorításból az FK, hosszú percek után jutott át a hazai térfélre. Mégis megint egy makói kísérletről számolhatunk be: Bány Tamás a tizenhatos sarka tájékáról tűzte rá, 4-5 méterrel kerülte el a bal alsó sarkot ez a löket.
33'
Komolyabb fölényben a Makó. Veselinov és Cetkovic, a két mozgékony támadó alakított ki lehetőségeket. Egy szabadrúgás után Veselinovhoz került a játékszer, 10 méterről a jobb alsót vette célba, Brunczvik jól érezte az irányt, menteni tudott.
28'
Péter-Szabó Tamás vitézkedett a bal oldalon, többször szerzett labdát, ügyesen kombinált, de a makói védelem minden esetben meg tudta állítani. Odaát Horváth Gábor pörkölte rá vagy 30 méterről, átlövését egy csatártárs blokkolta.
25'
Bány Tamás szöglete nagyszerűen ívelődött át a hosszú oldalra, ott egy FK-futballistát talált meg a kavarodásban. A hazaiak hevesen kezezést és büntetőt reklamáltak, de nem hatották meg Kovács Attilát. Bedobáshoz jutottak, ami után Veselinov tudott bólintani, Brunczvik kapus a levegőben úszva ütötte oldalra.
24'
A játékvezető asszisztense intésére hosszasan figyelmezteti a hazai kispadot, hogy a mérkőzéssel foglalkozzanak az ott ülők.
23'
Szilvási János húzta meg a jobb szárnyon, erőszakosan haladt előre, a játékvezető szerint szabálytalanul, így az FK végezhetett el szabadrúgást.
20'
Makói rohamok után ismét egy FK-szabadrúgást figyelhettünk, Imre löbbölését Czirbus Gábor biztos kézzel csípte el.
19'
Próbálja fokozni a nyomást a Makó, letámadnak a védőharmadban a zöldek. Az előbb egy remekül előreívelt labdát üggyel-bajjal toltak haza Brunczvikhoz a kék-feketék.
16'
Imre Zoltán a makói térfél közepéről ívelt előre szabadrúgást, veszélyesen érkezett a labda, Dóra János estében lőhetett, mellé-fölé. Egyébiránt enyhe mezőnyfölényben a makóiak, jobbára a Szeged térfelén zajlik a játék.
12'
Egy távoli Dejan Veselinov-bombát lábbal hárított Brunczvik, a kipattanót lesről továbbították a hálóba a hazaiak. A Maros-partiak egyébként azt a taktikát alkalmazzák itt a meccs kezdeti szakaszában, hogy megpróbálják az FK védelme mögé ívelt labdákkal megindítani gyors támadóikat.
11'
A Makó dolgozta ki az első gólhelyzetet. A balösszekötő helyén remek háromszögelést követően ugrott ki a védők közül Rade Cetkovic, egyszerre érte el a labdát Brunczvik Dániel kapussal, a szerb játékos nem tudta elgurítani a portás mellett, kifelé pördült a bogyó. Cetkovic kicsit meg is sérült az ütközésnél, húzza a lábát.
7'
Taktikai felméréseket végeznek a felek, leszűkítik a játékteret, keresik a fogást egymáson. Sok futással és gyors passzokkal építkeznek a csapatok. Egy mélységi makói indítás Tóth Attilát találja lesen ebben a pillanatban.
3'
A szegedieké az első kezdeményezés. Heredea Máté tört az alapvonalig a jobb oldalon, de kirúgás lett az idény első FK-akciójának vége.
1'
Megkezdődött az összecsapás. A Makó hozta játékba a labdát.
14.30: Egyperces gyászszünet a találkozó elején: a nemrégiben elhunyt FTC-legenda, Novák Dezső mellett a korábbi makói játékosra, Lakatos Gyulára, az egykori játékvezetőre, Zádori Ferencre, illetve a pénteken temetett, tragikusan fiatalon elhunyt sípmesterre, Varga Zsoltra emlékezünk. 14.25: Verőfényes napsütés, igazi tavaszi időjárás fogadja a két együttes. A vendég FK őszi sikermezében: fekete alapon elöl hosszanti kék csíkokkal, fekete nadrágban és sportszárban; világoszöld felsőben, sötétzöld alsóban, fehér sportszárban a makóiak. 14.15: Javában folyik a melegítés, mindkét csapat játékosai nagyon fogadkoznak. Jó meccset várunk! 13.45: Köszöntjük Olvasóinkat! Hosszú várakozás után ismét tétmérkőzéseket rendeznek Csongrád megyében is, március első hétvégéjén a tavasszal együtt a megyei I. osztály folytatása is beköszöntött. A SZEGEDma.hu is újra útnak indítja maratoni, júniusig tartó közvetítéssorozatát. Szombaton először Makóra látogatunk, ahol az FK 1899 Szeged vendégszerepel. Az összecsapás és az élő közvetítés 14.30-kor indul Kovács Attila sporttárs sípjelére.

A találkozó elé:

A 29 pontos Makó az ötödik, míg a 23 pontos FK 1899 Szeged a nyolcadik helyről várja a megyei I. osztály tavasz folytatását. Nyáron az első fordulóban 1-1-re végeztek egymással a Felső Tisza parton, a villanyvilágításnál lejátszott találkozón - amit a SZEGEDma.hu szintén online, élőben közvetített - Dejan Veselinov a 14. percben a vendégeknek szerzett vezetést, két perccel később Péter-Szabó Tamás révén egyenlítettek a kék-feketék. A pontosztozkodással most talán ők lennének elégedettebbek, de mindkét mester támadófocit ígér. Beharangozó írásunk a két vezetőedző nyilatkozatával itt olvasható el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.