Írjon nekünk

Sport

Kosárlabda: az utolsó negyedben lépte le a Körmendet a Szedeák + FOTÓK, VIDEÓ

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

szedeak_kormend20_gsVégig kiélezett meccs után az utolsó negyedben robbantott a Szedeák, így Kiss Zsolték végül magabiztos győzelmet arattak a vendég Körmend ellen az alsóházi rájátszás 5. fordulójában.

Zarko Rakocevic kosaraival indított a Körmend, amelyre rendre jött válasz szegedi részről 4-6-ig Jerrell Williams és Csorvási Milán által. Azután sorra maradtak ki a szegedi akciók a palánk alatt, míg a túloldalon az amerikai légiósok, Jaytornah Wisseh és Muhammad El-Amin megállás nélkül szerezték a pontokat, így Nikola Lazic három és fél perc elteltével időt is kellett kérjen 4-12-nél. Hosszas támadás után Jonathan Levy a támadóidő utolsó pillanatában törte meg a 8-0-s körmendi szériát egy remek tempóval, majd remek védekezést követően egy Jono-ziccer és egy Branko Jereminov-féle tripla következett – máris Hencsey Tamás kiáltott tájmautért a negyed derekán (11-12). Rakocevicet sikerült kikapcsolniuk a hazaiaknak – csak büntetőből tudott egy pontot szerezni a montenegrói – akik Levy kihagyott büntetőit követően csak Csorvási Milán és Williams pontjaival tudták átvenni a vezetést (15-13). Horváth Ákos és Fodor Gergely pontváltását követően Grebenár Péter, majd Fodor újabb kosarával úgy tűnt, a vendégek mehetnek elégedettebben a kétperces szünetre, ám az utolsó másodpercben Molnár András triplája 20-19-re módosította az állást.

Williams két biztos kézzel értékesített büntetőjére valóságos triplaeső következett: Wisseh és Sonyák Béla, közte Horváth Ákos talált be távolról, majd egy eladott labda után Fodor kosarával ismét a vendégek vezettek (25-27). Fej-fej melletti csata alakult ki: Csorvási Levente és Levy pontjaira Farkas Attila triplája következett, majd a kisebbik Csorvási testvér szerzett újfent vezetést a Szedeáknak. Körmendi időkérés után Rakocevic ugyan eredményes tudott lenni, ám Horváth Ákos hárompontosa és Csorvási Levente újabb két pontja már négypontos szegedi fórt jelentett (36-32). Csorvási Milánt lehozta pihentetni Nikola Lazic, a szegedi center hiányában azonban Rakocevic könnyű pontokat szerezhetett, s egy perccel a nagyszünet előtt ismét egál lett az eredmény (38-38). Az utolsó 61 másodpercben Kiss Zsolt hárompontosával és Jereminov dudaszó előtti ziccerével ötpontos szegedi előnnyel következhetett a folytatás.

szedeak_kormend12_gs

Két gyors körmendi triplával indult a folytatás, csak Levy közbeeső tempója tartotta meg a szegedi vezetést, Rakocevic pontjaira pedig Horváth Ákos menetrendszerű hárompontosa felelt. Úgy tűnt, ezután Csorvási Milán közelijével talán elszakadhat a Szedeák, ám Rakocevic és Ferencz egyenlített (50-50). A nagyobbik Csorvási testvér, valamint Wisseh, azután Levy és ismét Ferencz dobásával folytatódott a fej-fej melletti pontpárbaj, amely aztán szegedi időkérést követően ismét hármasokkal folytatódott: El-Aminéra Molnár András felelt meg (57-58). Rengeteg hibával tarkítva következett a folytatás: El-Amin felemás büntetőzését több rossz kísérlet után Csorvási Levente tudta kiegyenlíteni, majd Rakocevic és Jereminov talált be felváltva, ám ezúttal a negyed vége a vendégeknek sikerült jobban: Rakocevic büntetője és El-Amin kosara 64-61-es körmendi vezetéssel zárta a játékrészt.

Jereminov, Williams és Horváth Ákos pontjaival fordított a Szeged, időt is kért 70-67-nél Hencsey Tamás, majd Wisseh egyenlítése után Kiss Zsolt távolijára egy büntetőt is dobhatott, igaz, Sonyák triplája gyorsan jött válaszként. Az egész mérkőzésen remek formában játszó Levy két büntetőjével ismét a hazaiak vezettek hárommal, miközben a vendégeknél előbb Farkas Attila, majd Ferencz Csaba pontozódott ki a hajrára. Wisseh egy betörés után felhozta ugyan egy pontra a vasiakat, ám egy labdaszerzést követően parádésan rohantak le a Lazic-tanítványok (78-75). Időkérést követően Sonyák újabb triplával egyenlíteni tudott három és fél perccel a vége előtt, de Jereminov és Horváth Ákos két gyors ziccere ismét a Szegedet hozta nyerő helyzetbe. Rakocevic, majd Horváth újabb kettese után Fodor két sikeres büntetője tovább fokozta az izgalmakat, ahogy fogyott az idő. A hazaiak csapatkapitánya, Kiss Zsolt fergeteges triplával jelentkezett másfél perccel a vége előtt, majd Rakocevic ziccerét követően az újabb kísérletét Williams segítette be, ráadásul személyivel, így a bedobott büntető után 90-84-es szegedi előnnyel jöhetett az utolsó perc. Jereminov büntetőjével hét pont lett az elöny, s bár Rakocevic ezt lefaragta ötre, Jono Levy zsákolására már talpra ugrott a kedvenceit ünneplő hazai közönség 93-86-nál. Jereminov két büntetőjével kilencre nőtt a differencia az utolsó 20 másodpercre, s bár mélg időt kért Hencsey Tamás, az eredmény már nem változott: remek és eredményes utolsó negyedével 95-86 arányban újabb fontos győzelmet zsebelt be Nikola Lazic együttese.

szedeak_kormend23_gs

Ami a statisztikát illeti

Hazai szempontból csapatszinten a lepattanózás abszolút döntőnek bizonyult: 42 lepattanójából 20 volt támadó a Szedeáknak, míg a körmendiek összesen 31-szer tudtak csak labdát szerezni a palánk alatt. Bár a mezőnydobószázaléka a a vendégeknek volt jobb, több mint 50%, Kiss zsolték sem szégyenkezhetnek hiszen 79(!) kísérletükből 37-szer bevették a gyűrűt, ebből 9 alkalommal hárompontos dobással.

Az egyéni statisztikák terén a Szeged legjobbja a három légiós, Branko Jereminov, Jonathan Levy és Jerrell Williams. A szerb irányító 15 pontot dobott (1 tripla), 60%-kal mezőnyözött, 6 személyit harcolt ki, 7 gólpasszt adott 31 perc alatt. Jono Levy nem túlzás, mindenütt ott volt a pályán, 16 pontot szerzett, alig 50% alatti a mezőnymutatója, 9 lepattanót gyűjtött, 4 személyit harcolt ki, 2 gólpasszt adott és két szép blokkolása is volt 38 perc játék során. Jerrell Williams teljesítménye nem annyira a 13 – kétségkívül fontos – pontja miatt érdemel szót, hanem mert ugyanennyi lepattanót is összeszorgoskodott 4 gólpassza mellé – igaz 3 alkalommal eladta a lasztit a 33 játékperc alatt, amit apályán töltött. Meg kell említeni a hazai csapatkapitányt, Kiss Zsoltot is, aki 10 pontot gyűjtött, de három triplája lélektanilag fontos pillanatokban lendítette tovább csapata helyt-helyt döcögő szekerét a szívós ellenféllel szemben.

Körmendi részről a mezőny legjobbjának bizonyult a center Zarko Rakocevic, aki 26 pontot dobott közel 60%-os mezőnymutatóval, 8 lepattanót szedett, 4 személyit harcolt ki, 3 asszisztot is kiosztott 32 minutum alatt. Jaytornah Wisseh 18 pontjából háromszor triplázott, közel 70%-kal mezőnyözött, 5 személyi született róla, és 10 gólpasszt adott, igaz 5 alkalommal az ellenfélnek kézbesítette a labdát 34 perce alatt.

Férfi kosárlabda NB I/A alsóházi rájátszás, 5. forduló:

Naturtex-SZTE-Szedeák – Egis Körmend 95-86 (20-19, 23-19, 18-26, 34-24)
Szeged, újszegedi Sportcsarnok, 1000 néző. Vezette: Ádám J., Fodor A., Minár L. (ellenőr: Faidt).
Szedeák: JEREMINOV 15/3, LEVY 16, Horváth Á. 17/9, WILLIAMS 13, Csorvási M. 8 Csere: Molnár A. 6/6, Csorvási L. 10, Vida, KISS 10/9. Vezetőedző: Nikola Lazic.
Körmend: WISSEH 18/9, El-Amin 10/3, Ferencz 7/3, Farkas 6/6, RAKOCEVIC 26. Csere: Fodor 8, Grebenár 2, Kutasi, Sonyák 9/9, Kusnyer. Vezetőedző: Hencsey Tamás.
Kipontozódott: Farkas (34′), Ferencz (36′).

Nikola Lazic: “Végig fej-fej melletti küzdelem folyt a pályán. Az egész mérkőzés során csak az utolsó negyedben tudtunk védekezésben ritmust váltani, amikor sokkal agresszívebben játszottunk.”

Hencsey Tamás: “86 szerzett pont általában elegendő egy idegenbeli győzelemhez, ha azonban az utolsó negyedben 34 pontot kap egy csapat, akkor ez sem elég, ahogyan ezúttal is kevésnek bizonyult. Nagyon sok lepattanót szerzett a Szeged, aminek a fele támadó lepattanó volt, ez pedig magával hozta a vereségünket.”

Online közvetítésünk:

VÉGE

IV. negyed 95-86 (20-19, 23-19, 18-26, 34-24)

40′ Rakocevic hibázik centerben, Jereminov indulna meg, de megfogják, jöhetnek a büntetői. Egy bent, a második nincs, de így is 91-84! Rakocevic szépít, majd Williams hát mögötti passzából Levy zsákol! 93-86! Jereminov ellen jön egy fault, büntetők következnek, vastaps a nézőtérről! Az első bent, a második is! 95-86! 20 másodperc van vissza, körmendi időkérés. El-Amin triplázna, de rövid. A végén még Williams kísérel meg egy betörést, kimarad, de már nincs jelentősége, nyert a Szedeák, zsinórban harmadik meccsén!

39′ Fodor ellen szabálytalankodnak, mindkét büntetőt bedobja, 84-82. Kiss Zsolt már megint! Triplázik a cséká, 87-82! Rakocevic duplázik aztán, de Williams azonnal válaszol! 89-84! Bntetőt is dobhat, 90-84! Kereken egy perc van hátra!

38′ Sonyák triplája akad be, majd Jereminov old meg egyedül egy akciót! 80-78! Labdaszerzés után Horváth mehet egyedül kosárra, 82-78! Aztán Levy üt oda Rakocevicnek, büntetők következnek. Egy bent, a második is, 82-80. Horváth Ákos! Egy testcsellel elküldte tejért Wissehet, aztán bedobta! 84-80!

37′ Horváth labdaszerzése után végül Levy értékesíti a ziccert, 78-75, Hencsey Tamás megint time out-t jelez. Rakocevic nagyon erős, kiharcolja magának a tiszta helyzetet, de nem tudja fordulatból bedobni. Labdtá veszít a Szedeák.

36′ Ferencz is kipontozódik. Kiss triplázna, de kimarad. Wisseh megy be palánkig, 76-75.

35′ Mit csinál KISS ZSOLT?! Az oldalvonalról estében vág be egy triplát és még büntetőzhet is, az is bent van! 74-70! Sonyák is hármast szerez, 74-73. Williams passza után Levy ellen egy fault, kettőből kettőt értékesít, 76-73! Wisseh talál be, de Farkas már szabálytalankodott előtte, nincs pontszerzés.

34′ Levy dobása kimarad, aztán Jereminov védekezik kiválóan. Farkas kipontozódott. Hencsey edző időt kér. Wisseh eredményes, tripla volt, 70-70.

33′ Horváth Ákos távolról, de nem eléggé, nem tripla, de bent van! 70-67!

32′ Williams! 66-64! Ott bent egy tripla, majd megint Williams! 68-67!

31′ Levyt blokkolja Farkas, El-Amin pedig elmegy Horváth mellett, de kijön a dobása a gyűrűből. Jereminov duplázik, ráadásul büntetőt is dobhat! Az is bent, 64-64!

III. negyed 61-64 (20-19, 23-19, 18-26)

30′ Molnár hármasa nem akad be, de labdaszerzés után Jereminov egyedül mehet a kosárig, 61-61! Rakocevicet faultolja Csorvási Levente, a szerb egy büntetőt be is dob, 61-62. A végén még El-AMin eredményes egy betörésből, 61-64…

29′ Jereminov ad zseniális átadást centerbe Csorvási Leventének, akinek innen már nincs nehéz dolga, 59-59! Rakocevic eredményes, 59-61.

28′ El-Amin szerzett labdát Levytől, majd a megindulása végén beleszaladt Molnárba, mégis büntetőt fújnak a bírók… A körmendi aztán mindkét büntetőjét bedobja. 57-59. Molnár András oldaná meg egyedül a támadást, de lejön a gyűrűről a dobása. El-AMin próbálkozik a vonalról, ez sincs bent, a lepttanónál pedig Rakocevicet látják szabálytalannak.

27′ Williams hozza ziccerbe Csorvásit, de a center kihagyja. Bejön helyette csereként az öccse. Ferencz távoli kísérlete nem megy be. Williams játszik ki az üresen álló Molnárhoz, aki bevág egy triplát! 57-58!

26′ Szépen járatja körbe a labdát a Körmend, Ferencz dobhat tisztán triplát, de nem megy be, ahogyan a túloldalon is kimarad egy dobás. Lazic mester kér időt. El-Amin dob egy hármast irgalmatlanul messziről. 54-58.

25′ Wisseh szerez pontot, meg büntetőzhet is, bedobja, 52-53. Jono Levy válaszol a palánk alól, 54-53! Ferencz a következő szó, 54-55.

24′ Wisseh játszik össze jól Ferenczcel, megint egál. 50-50. Rakocevic kísérlete kimarad, Levyé a lepattanó, a túloldalon Csorvási eredményes! 52-50!

23′ Fodor kintije kimarad, Csorvási Milán viszont nem hibázik, 50-46! Rakocevic kísérlete, ha nehezen is, de beszédül, 50-48.

22′ Horváth passzolja el magát, majd Wisseh passzából Rakocevic fordítja meg az állást. 45-46. Horváth Ákos aztán triplával javít! 48-46!

21′ Wisseh nyit egy triplával, 43-41. Levy fordul be szépen El-Aminról, 45-41! Ferencz is hármast dob, 45-44.

II. negyed 43-38 (20-19, 23-19)

20′ Kiss Zsolt! Triplázik a cséká! 41-38! 20 másodperc van hátra, Jereminov nyugtatja a többieket, hosszú pattogtatás után aztán betör és bedobja! 43-38! Gyönyörű a negyed vége!

19′ Csorvási Milán váltja testvérét. Jono Levy kísérlete csorog le a gyűrűről, El-Aminé már nem, 38-38. Nikola Lazic időt kér. 61 másodperc van vissza.

18′ Rakocevic ellen egy fault, két büntetőt dob be a kettőből, 36-34. Horváth nagyon bátor ma, de ezúttal kimarad a tripla, ahogy a túloldalon Wisseh nem tud betalálni közelről. A sporik szabálytalanságot láttak, Csorvási büntetőzhet, mindkettőt bedobja! 38-34! Kiss Zsolt is a pályán, így már közelről láthatja, amint Rakocevic tankként megy be és szerez pontot. 38-36.

17′ Rakocevic tör be, 31-32. Horváth Ákos mutat be egy mesteri triplát oldalról! 34-32! A körmendieknek nem megy ugyanez, majd Horváth lepattanóját Csorvási Levente szedi össze és bedobja! 36-32! A szegedi ráadásul büntetőzhet is egy, de hiába futja körbe a labda a gyűrűt, nem szédül be.

16′ Lejáróban a Körmend ideje, Sonyák dobna triplát kiszorított helyzetből, nagyon rövidre sikerül. Molnár kap forintos labdát Vidától, de nem tudja értékesíteni. Hencsey edző időt kér.

15′ Farkas veri meg egy az egyben Williamset, de nem dobja be. Csorvási Levente kinti dobása kimarad, a lepattanó a hazaiaké, aztán a következő támadást már befejezi a kisebbik Csorvási! 31-30!

14′ Fodor távolija nincs bent, nem úgy Levy palánk alól indított attakja, 29-27! Farkas triplázik, 29-30.

13′ Jono Levy közelije kimarad, Sonyák pedig az alapvonal mögül passzol. Csorvási Levente centerből! 27-27!

12′ Hát ilyet! Jól zárták az embereket a hazaiak, Wisseh nem végezte el időben a bedobást. De nem tart sokáig a hazai öröm, labdaszerzés után Sonyák tud be egy triplát. 25-25. Levyt szereli Wisseh, megindul, Fodorhoz játszik vissza, aki be is dobja a ziccert. 25-27.

11′ Williams elleni faulttal kezdődik a második negyed, büntetőzhet. Egy bent, a második is, megy ez! 22-19! Wisseh egy irgalmatlan nagy hármassal egyenlít, 22-22. De tud ilyet Horváth Ákos is! 25-22!

I. negyed 20-19

10′ Időntúlit reklamál a hazai publikum, a sporik nem kegyelmeznek, megadják Fodor dupláját. 17-19. Peregnek a másodpercek, nincs már idő teketóriázni, Molnár András kapja a labdát és mesterlövész módjára legyint be egy triplát! 20-19, itt a negyed vége!

9′ Szép akció végén Fodor eredményes. 17-15. Levyt Molnár váltja, vastapsot kap az amerikai. A nem régen visszatért játékos aztán kihagy egy triplát, Csorvási kezéből kiesik a labda, a vendégek megindulásánál végül Horváth faultolja Wissehet. Nincs büntető, de van pont, Grebenár duplája akad be. 17-17.

8′ Ferencz távolija nem jó, ahogy Jereminov triplája sem, de Williams begyűjti és bedobja! 15-12! Csorvási Milán szabálytalan Rakoceviccsel szemben, aki aztán csak egy büntetőt vág be. 15-13. Horváth tör be remekül, nem téveszt innen már, 17-13!

7′ Rakocevic küzd Csorvásival, sikerül ellépnie, de a dobás már nem jó. Levy ellen egy szabálytalanság a túloldalon, büntetőzhet, de mindkettő kimarad. A labda legalább marad a szegedieknél. Jereminov tör be, kipasszol triplára Williamsnek, nincs bent, de a lepattanó Csorvásié, aki nem hibázik! 13-12!

6′ Jono Levy eredményes ismét, 8-12! Majd megint ő villan, ezúttal Wissehet szereli. Jereminov! Triplázik a szerb irányító, 11-12! Hencsey Tamás is kikéri első idejét.

5′ Közel a támadóidő vége, Levynek dobnia kell, és… bent van! 6-12! Jól védekezik a Szedeák, a körmendiek nem tudjak ugyanazt megcsinálni, mint ők.

4′ El-Amin ellen egy fault, büntetőzhet. Az első bent, a második is, 4-10. Horváth Ákos triplázna, de kimarad, a megindulásból aztán Wisseh talál be, 4-12. Lazic mester időt kér. Williams tör be, de nincs bent, a lepattanót Csorvási szedi össze, de ez is kimarad.

3′ Levy és Farkas távolija is kimarad, Csorvási tenne egy lepattanót aztán a gyűrűbe de nincs bent. A túloldalon Jono Levy blokkol gyönyörűen, majd Csorvási Milán gyűjt be egy lepattanót. Újabb kimaradó szegedi dobás, majd Wissehről pattan le Jereminov, a vendégek játékosa pedig kihasználja a helyzetet. 4-8.

2′ Rakocevic veri meg egy az egyben Csorvási Milánt és nem hibázza el a ziccert, 2-4. Csorvási javítja a hibáját, 4-4! Wisseh fineszes visszapasszát Rakocevic váltja pontokra a palánk alól, 4-6.

1′ Farkas hozza el a feldobást, a körmendieké az első támadás. Rakocevic megy be és beteszi, 0-2. Williams fordul be Farkas mellett, bedobja, 2-2!

16.55: Zajlik a csapatok bemutatása, perceken belül kezdünk.

16.45: Üdvözöljük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk, a csapatok javában melegítenek. Tiszta fehérben lép ma pályára a Szedeák, míg a vendégek piros színű összeállításukkal érkeztek. Jó hír, hogy eltiltása után visszatérhetett a hazai keretbe Vida Máté, így a fiatal irányító is tevékenyen hozzátehet ahhoz, hogy a szegediek behúzzák zsinórban harmadik győzelmüket.

Kezdés: 17.00!

Beharangozónk itt olvasható!

Szuda Sándor – Illés András

Hírzóna

Szegedre érkezik a fallabda elitje

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A szegedi Squash Club Szabadidőközpont ad otthont szombaton az I. osztályú férfi csapatbajnokság mindent eldöntő 3. fordulójának.

Tovább olvasom

Sport

Marin Sego Franciaországban is szurkol a Szegednek

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Tovább olvasom

Sport

Elhunyt Göröcs János, az UTE legendás labdarúgója

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Nyolcvanéves volt.

Tovább olvasom

Aktuál