Közélet

Kónya Péter a közbiztonságról: büntetés helyett sárga lap

Kónya Péter a közbiztonságról: büntetés helyett sárga lap

2014. március 21., péntek
Kónya Péter a közbiztonságról: büntetés helyett sárga lap
konya_peter_egyutt_pm01_gs

Remeg a föld az Együtt-PM társelnökének talpa alatt. Kónya Péter az Árpád téren a „közbiztonságban is kormányváltás kell” címmel tartott sajtótájékoztatóján az ellenzéki javaslatokat ismertette, többek között szólt a sárga lapról is.

„Alattam remeg a föld, mert

Pintér Sándor

belügyminiszter összecsapta a bokáját, és jelentette, hogy rendben van a közbiztonság” – közölte az Árpád téren tartott sajtótájékoztatóján

Kónya Péter

, az Együtt-PM társelnöke. Az országgyűlési képviselőjelölt szerint az emberek félnek kimenni az utcára, esténként elnéptelenednek a falvak és otthonukban sem érzik magukat biztonságban az emberek. Kónya szerint szemléletváltásra van szükség a közbiztonság terén, és egy valóban szolgáltató rendőrségre van szükség. Az Együtt-PM társelnöke azt ígérte, hogy minden egyes állampolgár kapni fog egy nevet és telefonszámot, így bármilyen problémája esetén felhívhat egy rendőrt.

konya_peter_egyutt_pm02_gs

A korábbi szolgálati nyugdíjrendszert is visszaállítanák – ahogy fogalmazott – ésszerű formában, mely arra is ösztönözné az érintetteket, hogy minél több szolgálati időt töltsenek ki. Az ellenzéki politikus új életpálya modellt is ígért, mely nem csak a rendőrökre vonatkozna, például a börtönőrök fizetését is felemelnék. A sárga lap intézményét is bevezetnék, melynek lényege, hogy a hatóságok, így például a Nemzeti Adóhivatal (NAV) és az APEH ellenőrzéseik során először nem büntetnének, hanem úgymond sárga lapot osztanának, és meghatározott időn belül ismét ellenőriznék, hogy pótolták-e a hatóság által feltárt hiányosságokat vagy kiküszöbölték-e a jogsértéseket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.