Sport

Kézilabda: Karsai Robertának soha nem elég a kézilabdából

Kézilabda: Karsai Robertának soha nem elég a kézilabdából

2014. március 19., szerda
Kézilabda: Karsai Robertának soha nem elég a kézilabdából
karsairoberta_szkkse_kispest_mj37

Kilenc évesen kezdett el kézilabdázni, családtagjai a példaképei, ontja a gólokat, csapatának vezéregyénisége, s szívesen játszana Németországban is az SZKKSE irányítója, Karsai Roberta.

Remekül szerepel a női kézilabda NB I/B-s bajnokságban az SZKKSE-Chance-Exicom együttese, s remekel a csapat irányítója,

Karsai Roberta

is ontja a gólokat: a szezonban jelenleg 145, a bajnokságban 128 találatnál jár, vezeti a házi góllövőlistát, a Keleti csoport lajstromában 4. helyen áll. A fiatal sportolóval az Ígysportolunk.com oldalon jelent meg

interjú

a közelmúltban. "Azt gondolom, hogy nagyon szépen haladunk és büszke vagyok az eddig elért eredményeinkre. Nagyon kemény munka van mögöttünk és még keményebb munka vár ránk a bajnokság végéig. Addig viszont nem szeretném kijelenteni, hogy elégedettek vagyunk, hiszen csak a bajnoki cím elérésével kerülhet fel az i-re a pont" - értékelte csapat kiváló szereplését a kiskunhalasi születésű kézilabdás hölgy, aki 9 évesen kezdett el a játékkal foglalkozni, részben családi indíttatásból, hiszen nővérei is ezt a sportágat űzték.

karsairoberta_szkkse-szkse_mj-011

"Nagyon kellemes emlékeim vannak a Kiskunhalason eltöltött éveimről. Sokat köszönhetek a klubnak, hiszen valóban már nagyon fiatalon, 16 évesen lehetőségem volt a felnőtt csapattal edzeni, 2010-ben pedig különösen nagy feladatunk volt, hiszen a fiataloknak kellett lejátszani az utolsó félévet az NB I-ben. Sokat fejlődhettünk, hiszen híres játékosok ellen léphettünk pályára" - idézte fel, hogyan került egyből a mélyvízbe, a legjobbak világába. Legnagyobb sikerei közül több is ide kötődik: NB I/B-s bajnoki cím illetve magyarkupa-3. hely a Kiskunhalassal, de örömmel sorolja közéjük a 2013 októberében kapott Csongrád megye legjobb női kézilabdázója elismerést is. "Ezen kívül, arra is büszke vagyok, hogy tavalyelőtt nyáron behívtak a strandkéziladba-válogatottba" - teszi hozzá. Amennyiben kitűzött céljait be tudja teljesíteni, akkor pedig még magasabbra is juthat: rövid távon szeretné elérni, hogy csapatával, az SZKKSE-Chance-Exicommal feljusson az NB I-be, de a jövőben kipróbálná magát külföldön is, lehetőség szerint Németországban. A most végzős egyetemista - a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karán gazdálkodási és menedzsment szakon tanul - legtöbb szabadidejét az iskola köti le, de a családjára és a barátaira is sok időt szán. "Az iskola miatt hetente 5 edzésen tudok részt venni, de ezen kívül járok konditerembe is, hogy bepótoljam a kihagyott tréningeket. Szabadidőmben kirándulni szeretek járni, néha futni, illetve imádok síelni. Tévében NBA-t nézek, az a kedvencem, nagyon látványos és izgalmas. Ezen kívül a változatosság kedvéért kézilabdameccseket nézek, abból soha nem elég!" - avat be hétköznapjaiba Karsai Roberta.

karsairoberta_szkkse_vasas_mj-015

Az irányító-átlövő poszton játszó kézilabdázó erősségének jó helyzetfelismerő képességét tartja, illetve a lövőtechnikáját, emellett úgy érzi, nagyon sok mindenben kell fejlődnie, így lövőerőben, cselezésekben és agresszivitásban. Elárulta, nagyon babonás - például mindig ugyanazzal a hajgumival köti össze a haját a mérkőzésekre -, ha valami már nem úgy történik, ahogy szokott, akkor nagy a baj. Sajnos az igazi bajok sem kerülik el, mint a legtöbb élsportolót: 16 évesen keresztszalag-szakadást szenvedett, rá egy évre porcleválása is volt, s kisebb-nagyobb bokasérülésekkel is meg kell küzdenie alkalmanként. Családjában komoly mértékben jelen van a sport: édesapja NB II-es labdarúgó volt, mindkét nővére kézilabdázott az NB I-ben -

Linda

kapus,

Dóra

átlövő volt. Utóbbival Szegeden is játszottak egy csapatban, s a strandkézilabda-válogatottal is nagy sikereket ért el, több világversenyen részt vett és az év strandkézilabdázója lett 2009-ben. A 21. születésnapját pár nappal ezelőtt ünneplő Karsai Roberta nagyon büszke családjára, őket tartja példaképeinek, mind a sportban, mind a magánéletben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.