Sport

Karate: egy arany, egy ezüst, egy bronz a szegedi karatésok mérlege

Karate: egy arany, egy ezüst, egy bronz a szegedi karatésok mérlege

2014. március 5., szerda
Karate: egy arany, egy ezüst, egy bronz a szegedi karatésok mérlege
Lassingleitner

A karatésok hétvégi nemzetközi tornáján három szegedi versenyző is a dobogóra állhatott értékes pontokat szerezve a ponttáblázatban.

Budaörsön rendezték meg a 18. Tatami Kupa, mely a közelgő Európa-bajnokságra és a világbajnokságra egyaránt kvalifikáció volt. A Tisza Volán SC csapatából elsőként a fiúk léptek tatamira.

Höning Alexander

a felnőtt Eb-n bronzmeccset vívó

Virág András

ellenében csupán bírói ítélettel maradt alul. Ellenfele azonban a döntőbe jutott és így vigaszágra segítette versenyzőnket, akinek az első körében egy összekapaszkodást követően meglepetés lábtechnikával sikerült eldöntenie a mérkőzést, majd magabiztosan menetelt előre a bronzérem megszerzéséig.

Kőhegyi Zoltán

sérüléséből felépülve fél év után először versenyzett, és ezúttal a korábbiakhoz képest egy súlycsoporttal feljebb. Szerencsére sem a kényszerű kihagyás, sem a váltás nem hagyott túl nagy nyomott a sportolón: első két mérkőzését négy pontos különbséggel nyerte. A fináléba kerülve ő is találkozott Virággal, akivel 4-4-es adok kapok után csupán bírói ítélettel maradt alul. A nap legjobb eredményét az Eb-bronzérmes

Lassingleitner Fruzsina

érte el: horvát, majd szerb ellenfelét verve jutott a döntőbe, ahol a montenegrói

Maksimoviccsa

l vívott nagy párharcból került ki győztesen. A válogatottak következő megmérettetése a hétvégi Holland Open, amely a Karate 1 - Premier Liga versenysorozatának második állomása.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.