Közélet

Kaló Imre borvallásának hódoltak a Bárány vendéglőben + FOTÓK, VIDEÓ

Kaló Imre borvallásának hódoltak a Bárány vendéglőben + FOTÓK, VIDEÓ

2014. március 11., kedd
Kaló Imre borvallásának hódoltak a Bárány vendéglőben + FOTÓK, VIDEÓ
kalo_imre_borest32_gs

A magyar borászati hagyományok évszázados tudása gyűlik össze Kaló Imre palackjaiban. Pincészetének aranybetűs szabálya, hogy a szőlő nedűje pénzben felmérhetetlen, istentől származó élvezet, melyet szombat este a Bárány vendéglőben tartott borvacsora vendégei is megízlelhettek.

Mind borászati, mind pedig üzleti szempontból egyedülálló a hazai pincészetek között

Kaló Imréé

. Az egri borvidéken termesztő "szomolyai remetét" különleges világnézete és a szőlő iránti, már-már vallásos szeretete tette ismertté, rendkívüli borai pedig elismertté is itthon. Vallja: a bor maga a földi boldogság, a boldogság pedig nem mérhető pénzben, italai kereskedelmi forgalomba így nem is kerülnek. Szombat délután Kaló Imre a szegedi Bárány vendéglő borvacsoráján is bemutatkozott, vendégei pedig a borkülönlegességek navigálása mellett egy különleges gasztronómiai utazásra indultak.

Szőlőfürtök Isten tenyeréből

"Könnyű jó bort csinálni azon a vidéken, ahol a világ legjobb természeti adottságai nyújtanak erre lehetőséget. Az úristen tenyerének nyoma köré rajzolódott a Kárpát-medence, melynek terményei szeretetben fogantak, és ebben a szeretetben is kell azt tovább adni. Sokan feltették már a kérdést: Imre, miért nem árusítod a boraidat? Én azt szoktam felelni: amit termelek, azt iszom és eszem. Mutass nekem valakit, aki pénzt iszik, vagy pénzt eszik" - mondta a borvacsora közönségének Kaló Imre. Tízféle bor ágyazott meg a vendéglőben felszolgált hédervári galamblevesnek, harcsapaprikásnak és a desszertként szervírozott, csokikrémbe áztatott aszalt szilvának.

Különös házasságok születtek a túléréssel szedett és hosszan érlelt szőlőfajták között, melyek a vincellér személyiségét is ízükben hordozzák. Elsőként felbontott borok közül került ki a 2000-es évjáratú (!), nemrég palackba öntött leányka, mely könnyed, vékony borként terít meg gyomrunkban az előttünk álló vacsorának. A chardonnay és zöldveltelini keveredésének mély ízgazdagságával öblítették le az eperillatú, gyümölcsös ízű cabernet rozét és a rózsaszínes árnyalatot felvett, a szokásosnál testesebb szürkebarátot. Az újabb borokat újabb gondolatok kísérték a szőlő nedűjéről, amely a magyarság legősibb hagyományának képviselője Kaló szerint. Nem is alkohol ez a borász szerint, hanem a legegészségesebb földi táplálék, mely embernek megadatott - pohárba foglalt boldogság, mellyel barátodat, szeretteidet megkínálva egy kicsit önmagadból adhatsz át. http://www.youtube.com/watch?v=6zl67XAw8DQ&feature=youtu.be

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.