Közélet

Huszonkét magyar fiatal a szakmák versenyének európai döntőjében

Huszonkét magyar fiatal a szakmák versenyének európai döntőjében

2014. március 11., kedd
Huszonkét magyar fiatal a szakmák versenyének európai döntőjében

Huszonkét 24 évesnél fiatalabb magyar szakember jutott be az európai szakmák versenyének döntőjébe - tájékoztatta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara az MTI-t.

Tizenkettőt a napokban zárult SkillsHungary döntőjén választották ki hegesztő, villanyszerelő, asztalos, ács, fodrász, ápolás és gondozás, karbantartás, felülettisztító specialista szakmában, a többiek a korábbi kőműves, mechatronikai, szépségápolási és virágkötő világversenyeken elért eredményükkel vívták ki az indulás jogát. Ők alkotják majd a magyar csapatot a EuroSkills Lille 2014 rendezvényen, a szakmák európai bajnokságán októberben - írták. Az MKIK közölte azt is, hogy a SkillsHungary döntőjéből két fiatal jutott tovább rendszeradminisztrátor, valamint festő-díszítő szakmában a szakmák olimpiájának is nevezett WorldSkills verseny döntőjébe, amelyet 2015 augusztusában tartanak Sao Paulóban. A kamara közleményében emlékeztet arra, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatásával március 5-6-án rendezték meg a EuroSkills és WorldSkills nemzetközi szakmai verseny nemzeti döntőjét, az I. SkillsHungaryt. A Hungexpo Budapesti Vásárközpontban 12 versenyszámban megrendezett válogatóra több mint 300 versenyző jelentkezett, a döntőben 49 fiatal jutott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.