Közélet

Huszonhat tagja lesz a Nemzeti Választási Bizottságnak

Huszonhat tagja lesz a Nemzeti Választási Bizottságnak

2014. március 24., hétfő
Huszonhat tagja lesz a Nemzeti Választási Bizottságnak

Huszonhat tagja lesz a Nemzeti Választási Bizottságnak (NVB) az országgyűlési választási időszakra, a testületi tagok közül már csak hárman nem tettek esküt - hangzott el a testület hétfő esti ülésén.

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) péntek 16 óra utáni összesítése szerint még 25 delegáltat jelentettek be, ám azóta kiderült, hogy az iktatóba egy újabb jelölő szervezet, a Zöldek Pártja is jelezte tagmegbízási szándékát. Így a péntek délutáni határidőig összesen 14 párt és öt országos nemzetiségi önkormányzat jelentette be, hogy delegáltat küld a testületbe, rajtuk kívül az NVB-nek hét - az Országgyűlés által - választott tagja is van. A Zöldek Pártja megbízottja mellett a testület tagjai között van A Haza Nem Eladó Mozgalom Párt, a Seres Mária Szövetségesei, a Fidesz-KDNP pártszövetség, a Lehet Más a Politika, a Jólét és Szabadság Demokrata Közösség, a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártja, a Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt, az Együtt 2014 Párt, az Összefogás Párt, a baloldali összefogás választási szövetség, a Jobbik Magyarországért Mozgalom, a Sportos és Egészséges Magyarországért Párt és a Magyar Munkáspárt, valamint a görög, a lengyel, a német, a szerb és a szlovák nemzetiség delegáltja. A testületbe azok a pártok és országos nemzetiségi önkormányzatok küldhettek delegáltat, amelyeknek sikerült országos listát állítaniuk az április 6-i választásra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.