Futsal: felőrölte ellenfelét, hátrányból fordítva nyert az UTC + FOTÓK, VIDEÓ

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

utc_csomor10_gsSzinte semmi nem jött össze az UTC-nek az első félidőben a Csömör ellen, a másodikban azonban felőrölte a vendégeket a csapat, s háromgólos győzelmet aratott.

A közvetítést a GS-VILL 94 Kft. támogatta.

Agresszíven letámadta ellenfelét az UTC, s futószalagon dolgozta ki a helyzeteket, ám az szinte az első pillanattól kezdve látszott, hogy a Rubeola utánpótláskorú, mindössze 17 esztendős kapusának, Varsányi Áronnak nehéz lesz gólt lőni ezen a találkozón. A csömöriek ifjú hálóőre mindent fogott, hogy mit ne mondjunk: a hétfőn 28. születésnapját ünneplő Fülöp Tibor négyszer került ziccerbe vele szemben, s egyikből sem született gól. Ezzel szemben, miközben a hazaiak egyre csak növelték a vendégek portásának önbizalmát, a Rubeola viszonylag hamar gólt szerzett Tihanyi Ármin kissé szerencsés találata révén – a labda az UTC-s Lázár Gábor lábáról pattant be a kapuba -, majd nem sokkal később egy gyors kontra végén Nagy Roland növelte kettőre előnyüket. A mezőnyfölényben játszó újszegediek csak 7 másodperccel a szünet előtt, Hegyesi zsolt bepasszírozott gólja révén tudtak szépíteni (1-2). Fordulás után továbbra is sok pontatlanság jellemezte a Kertész utcaiak játékát, miközben Nagy Roland hatalmas kapufát lőtt szabadrúgásból. Juhász Imre kontrája végén aztán egyenlíteni tudott a fehér mezes hazai alakulat egy szép góllal, majd a félidő közepén az alkalmanként feszült hangulatú mezőnybirkózást egy gyors gólváltás törte meg: előbb Puskás Csaba lőtt bődületes nagy gólt szabadrúgásból, majd rögtön a középkezdés után Tihanyi gurított a hazai kapuba (3-3). Önmagának tette nehézzé a sokat hibázó UTC az egyébként jó iramú, hajtós mérkőzést, és sokáig úgy tűnt, erre még rá is fázhat a csapat, hiszen a vendégek többször is veszélyes helyzetekbe kerültek, miközben – ha kisebb intenzitással is – varsányi tovább bravúroskodott. A hajrához közeledve ismét egy gyors szegedi kontra kellett a hazai vezetéshez, ekkor egy kapura lőtt, megpattanó Juhász-labdát vágott be a levegőből az első NB I-es gólját szerző Bánóczki Dániel – igaz, két percre rá Tihanyi meglőtte harmadik, ismét csak elkerülhető gólját (4-4). Puskás váratlan lövése másodpercek múltán ismét a hazaiakat hozta előnybe, akik aztán a végjátékban repülőkapusra váltó csömörieket kétszer is büntették: Tombácz Róbert két védését követően kétszer villant, tért ölelő kapura rúgásait nem érhették be a vendégek. Végül 7-4-es győzelmet aratott az UTC egy olyan mérkőzésen, amelyet kevesebb hibával, a kapu előtt magabiztosabban játszva gólokkal nyerhetett volna.

Férfi futsal NB I alsóházi rájátszás, 2. forduló:

UTC Futsal Team – Rubeola FC Csömör 7-4 (1-2)
Szeged, újszegedi sportcsarnok, 200 néző. Vezette: Herbály Péter, Antal Szabolcs (Takács Zoltán)
UTC: Tombácz – Puskás, Hegyesi, Dürgő, Fülöp. Csere: Lázár, Szentes-Bíró, Balogh, Bánóczki, Bullás, Juhász, Ondrejó, Bilics, Béry (kapus). Vezetőedző: Brinszky Adrián.
Rubeola: Varsányi – Nagy R., Zoufal, Jenei, Schrancz. Csere: Schrancz, Tősér, Tvaruska, Tihanyi, Horváth B., Smeló, Vadászi. Vezetőedző: Balogh István.
Gól: Hegyesi (20′), Juhász (24′), Puskás (30′, 37′), Bánóczki (34′), Tombácz (38′, 40′), ill. Tihanyi (6′, 30′, 36′), Nagy R. (8′).
Sárga lap: Fülöp (23′), ill. Jenei (10′), Horváth B. (30′), Tősér (36′).

Brinszky Adrián: “Förtelmes helyzetkihasználásunkkal nehézzé tettük ezt a meccset, szó szerint kiküszködtük ezt a fontos győzelmet. Nagyon bosszantó, hogy könnyedén kerülünk helyzetbe az ellenfél kapuja előtt, ám ott képtelenek vagyunk élni a helyzeteinkkel, s egy ilyen egyszerű mérkőzést is nehézzé tudunk tenni.”

no images were found

Online közvetítésünk:

40′ GÓÓÓL! 7-4! Tombácz véd, aztán küldi is kapura, ezt nagyon érzi, 7-4!

40′ Nyom a Csömör, Ondrejó szerez labdát, faultolják, visszaér a kapus a vendégeknél.

39′ Schrancz lövését Tombácz lábbal védi. Bilics a hatosról alig lő mellé az üres kapunak 35-ről.

38′ Juhász lő messziről az üres kapura, mellé.

38′ GÓÓÓL! 6-4! …aztán Tombi meglátja, üres a kapu, küldi is rá, benn is van! 6-4!

37′ Lehozza a kapust a Csömör, Tősér fenn megkülönböztetőben. Juhász messziről mellé. Tvaruska a kapu torkában hagyja ki, Tombácz leszedi! Aztán…

37′ GÓÓÓL! 5-4! Puskás a hatosról jobbról nagy erővel bombázza a hosszúba az elé kerülő labdát! 5-4!

37′ Hegyesi laposan gurít, véd a kapus. Aztán Tihanyi a túloldalon, kapufa, kifelé pattan a belső élről!

36′ GÓÓÓL! 4-4. Nagy Roland passzával középen emberrel a nyakán Tihanyi elboldogul, a kapuba gurít, 4-4.

35′ Időt kér Brinszky mester. Tombácz kirúgná laposan a labdát, belelépnek, a felpattanóra érkezik Tősér, védenie kell Tombácznak! Hegyesi szerez labdát, megnézi Tősért és elhúzza a lába mellett, fel is vágja a vendég 18-as, sárga. Puskás egy ipponnal teremti földre a rubeolást, szabadrúgás, Schrancz kapusba lő.

34′ A gól után nagy nyomás a hazai kapun, blokkolni kell két lövést.

34′ GÓÓÓL! 4-3! Gyors hazai kontra, Juhász kapja vissza Szentes-Bírótól középen üresen, nagyot lő, megpattan,épp a berepülő Bánóczki elé, aki a levegőben beleszúr, és így van bent! 4-3!

33′ Bánóczki kap kiváló labdát, szépen fordul le, elhúzza a kapus mellett, majd kapura gurít, de eléri még Varsányi, aki azonban megüti a könyökét, ápolás.

32′ Juhász lő, Varsányi véd. Szöglet után ismét, majd Bullás suhint fölé.

31′ Jenei lövését tenyereli ki Tombácz. Aztán nyom az UTC.

30′ Horváth Bence reklamál a kispadról, kap egy sárga lapot.

30′ GÓÓÓL! 3-3. Tihanyi tör át mindenkin a középkezdés után, Tombácz lábai alatt gurítja be, 3-3.

30′ GÓÓÓL! 3-2! Dürgő legurítja, Puskás iszonyatos erővel lő, a felső lécről cspódik be! 3-2!

29′ Fülöpnek nincs szerencséje Varsányival, újabb lövését hárítja a vendég portás. Túl sokáig tartja a labdát Varsányi, ez így szabadrúgás a hatosukról.

28′ Bilics két ember közt betörve 8 méterről lő hatalmas kapufát. Schrancz éles szögből, Tombácz véd a rövid felsőnél.

27′ Kemény küzdelem a pályán, mezőnyben birkóznak a felek. Schranczra fújnak a sporik, aki aztán leordítja az időmérő játékvezetőt, majd a főbírót is, de megússza lap nélkül.

26′ Az ifjú Szentes-Bíró egy láb mellett lő el estében hat méterről, a hasonló korú kapus azonban véd ismét. Balogh lőtte fel a labdát a tetőzet acélszerkezetébe – és nem esett vissza a laszti… A pótlaszti játékban, Tombi véd is egy nagyot.

25′ Juhász ismét remek labdával, Varsányi jól vetődik ki, ziccerben szedi le a lábáról.

24′ GÓÓÓL! 2-2! Juhász iramodik meg a bal oldalon, a túloldalt kéri Bánóczki üresen, de nem kapja, Juhász inkább megnézi a bal felsőt, és amúgy vinczeottósan, finoman betekeri! 2-2!

23′ Fülöp rántja le Tihanyit, így szülinapjára egyelőre egy sárga lapot kap a sporitól. Nagy Roland bődületes felső kapufát lő. Dürgő mezét rángatja Tihanyi, mégis vendé sarokrúgás jön. Puskás és Hegyesi szép összjátéka a csömöri kapu előtt, eladja végül Puskás.

22′ Egyelőre eladja a labdákat támadásban az UTC. Tombácz véd nagyot lábbal.

21′ Folytassuk! Az UTC kezdi a második 20 percet! Hegyesi labdaszerzés utáni passzából Dürgő lő, de blokkolják. Taccsrúgások, mindhiába.

SZÜNET!

20′ GÓÓÓL! 1-2! Hét másodperccel a szünet előtt Hegyesi verekszi át magát mindenkin, a kapuson is, végre begurul a laszti a bal alsóba! 1-2!

20′ Puskás lábáról pattan magasra egy labda, Hegyesi nem tud belebólintani. Tombácz fog meg egy labdát.

19′ Hegyesi előbb részese egy kimaradó újabb ziccernek, majd hátul kissé öngólveszélyesen ugyan, de meghiúsítja a Rubi hasonló helyzetét. Zoufal és Vadászi próbálja kisakkozni az UTC-t a hatosnál, de nem sikerül.

18′ Megvan az öt a Rubeolának. Fülöp Csikar-szögből Hegyesibe lő az alapvonalnál, a kapu torkában szinte. Dürgő tiszta helyzetben kap egy labdát, de elgurul a talpa alatt.

17′ Kihajtotta magát a Csömör, időt is kér Balogh István. Továbbra sem leli a csömöri lakat kulcsát az UTC, Varsányi véd.

16′ Lázár hozná helyzetbe Ondrejót, de rossz a passz. Ondrejóval az élen kontráz az UTC, a lövésbe belelépnek, hátrahúzza Ondrejó, Baloghnak jó is lenne kapásra, de elhalásszák előle.

15′ Ondrejó harcos, de nem tudja kiharcolni az 5. faultot.

14′ Ondrejó hétméteres lövését védi ismét Varsányi, Bilics kezeli le a kipattanót, előkészít Ondrejónak, az ismétlés fölé.

13′ Tihanyi pöccint el Tombi mellett, alig mellé. Bullás lövése vitt egy lábat is, Vadászi fájdalmasat ordítva esik össze. Némi ápolás után folytatódik a meccs. Bullás stoppol le egy lasztit Horváth Bence elől a hazai hatoson belül.

12′ Szervezetten védekezik, és hatékonyan rombol a Csömör, s ha baj adódna, még mindig ott van a kapus, aki januárban töltötte be a 17-et, de cseppet sem tűnik megilletődöttnek.

11′ Bullás technikás mozdulatokkal kerül helyzetben, Varsányi elkotorja előle, a kipattanót Juhász ismétli, ezt kézzel üti el a kapus!

10′ Félpályánál labdát szerez, megindul Hegyesi, Jenei finoman faultolja, Ballack nagyot esik, csak sárga, bár pirosat reklamálnak az utolsó ember miatt többen is. Puskás szabadrúgása 14 méterről a harmadik védőről vágódik le. Vadászi elől vadássza le a labdát Tombácz. Bullás lövése nagyot csíp a kapuson.

9′ A gól után két Fülöp ziccer marad ki a vendégek kapujának torkában. Aztán egy harmadik is a szülinapostól, Varsányi reflexből véd.

8′ GÓÓÓL! 0-2. A hazai szöglet után kiváló kontra a fekete-sárgáktól, Tősér és Nagy Roland kipasszolják Tombáczot, utóbbi a kapuba vágja a labdát, 0-2.

8′ Ondrejó laposan mellé gurít. Zoufal épp csak lemarad gólhelyzetben egy remek keresztlabdáról. Brinszky Adrián időt kér.

7′ Ondrejó tol egyet a labdán egy taccsrúgás után, majd lő, de levágódik a lábak erdejéről. Balogh harcol ki kornert. Bilics távoli, nagy lövése lecsúszik, hazafejelik a felpattanót a vendégek.

6′ GÓÓÓL! 0-1. Tihanyi nagy lövése vágódik le a blokkról, elé pattan, tol egyet, ismét lő, Lázár lábán megpattan, becsapva Tombáczot, s a jobb alsóban köt ki a laszti, 0-1.

6′ Szentes-Bíró előkészít Juhásznak aki középről, a szaggatottról lő kapura, lábbal hárít Varsányi, szöglet.

5′ Tősér váratlanul jobbról 9 méterről suhint a hosszúra, kapufa!

4′ Letámad az UTC, szinte kapujához szegezi a vendég csapatot, ami képtelen kihozni a labdát egy fél percig.

3′ Hegyesi kiválóan centerez, de a társ elől kivágják. Indul Nagy Roland, Tombácz véd spárgázva nagyot, amint lő a csömöri 10 méterről. Fenn a hazai második sor, Varsányi Bullás, majd Juhász lövését hárítja.

2′ Némi tapogatózás után Dürgő kap elől remek lasztit, de mellé lő a kapunak a kirohanó Varsányitól zavarva.

1′ A Rubi kezd.

18.55: Tart a melegítés javában, meccsdresszben már a felek, az UTC fehéret öltött, a vendégek fekete-sárga kombinációban veselkednek majd neki a meccsnek. Aztán a Metallicától a Sad but true adja meg az alaphangot. Következik a csapatok bemutatása. Külön köszöntést kap Fülöp Tibor, aki ma ünnepli 28. születésnapját. Isten éltesse sok góllal! Pillanatokon belül kezdünk!

18.45: Sok szeretettel köszöntjük Olvasóinkat és a monitor előtt szurkolókat az újszegedi sportcsarnokból, ahol rövidesen kezdődik az UTC első, hazai rájátszásmeccse a Rubeola csapata ellen.

Kezdés: 19.00!

A találkozó elé:

Az UTC az alsóházi rájátszást a DEAC otthonában elért 7-7-es döntetlennel kezdte, míg a csömöriek szabadnaposak voltak. A két gárda a szezonban hazai pályán szerepelt jobban, ősszel a Csömör otthon 4-1-re verte az újszegedieket, akik ezért január közepén egy 7-2-re végződő derbivel vágtak vissza. A papírforma ma este az alapszakaszt a 7. helyen záró, némiképp csalódott UTC-nek kedvez a 11. helyen végző, 11 pontos Rubeolával szemben. Brinszky Adrián legénységének azonban kell minden pont, ha jelen pozíciójában akarja zárni a bajnokságot, hiszen jelenlegi 26 pontjával csak 2 egységgel előzi meg a nagy rivális Haladást, amely ugyanakkor a forduló pénteki mérkőzésén meglepetésre hazai pályán maradt alul 8-7-re a hajdúságiaktól.

Előző sztori

Segíti a fogyatékkal élő diákok sportolását a Klik

Következő sztori

Kocsis Máté Szegeden: A baloldal a „fájni fog” programját hirdeti + FOTÓK