Közélet

Finisébe ért az ajánlásgyűjtés

Finisébe ért az ajánlásgyűjtés

2014. március 2., vasárnap
Finisébe ért az ajánlásgyűjtés

Bő egy napjuk maradt a pártoknak és a független indulóknak arra, hogy összegyűjtsék az áprilisi országgyűlési képviselő-választáson induláshoz szükséges legalább 500 érvényes ajánlást.

Hétfő délután 16 órakor kell leadniuk a jelölteknek az országgyűlési egyéni választókerületi bizottságoknál (oevb) az összegyűjtött ajánlásokat tartalmazó ajánlóíveket, és addig lehet bejelenteni az indulási szándékot is. A határidőn túl beérkező ajánlásokat és jelentkezéseket a bizottságok már nem fogadhatják el. Az ajánlásokat a bizottságok mellett működő irodáknak ellenőrizniük kell. A Nemzeti Választási Iroda internetes tájékoztató oldala, a www.valasztas.hu szerint vasárnap 10 óráig 1047 egyéni jelöltet jelentettek be a választási bizottságoknál, közülük 736-ot a bizottságok már nyilvántartásba vettek. Országszerte azonban sok olyan jelölt van, akinek még nem sikerült összegyűjtenie a szükséges 500 választói ajánlást, így várhatóan még az utolsó napon is sok helyütt próbálkoznak majd aláírásgyűjtéssel. A bejelentett nem válik azonnal jelöltté: az oevb-knek három napjuk van a döntésre, és ha érkezik jogorvoslati kérelem a nyilvántartásba vétel ellen, elhúzódhat az eljárás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.