Írjon nekünk

Közélet

Családi napra várták a szegedieket a Tátra téren + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

csaladi_nap_bohacs_zsolt20_gsArcfestés, kézműves-foglalkozás is várta a környékbelieket a Tátra téren rendezett családi rendezvényen pénteken délután. A napsütéses szép idő sok környéken élőt csalogatott a szabadba. Bohács Zsolt parlamenti képviselő is részt vett a programokon.

Gyönyörű rózsákat készíthettek a Tátra térre kilátogatók pénteken délután a kisteleki Jójárt Rozália népi iparművész segítségével. „Könnyűnek tűnik a virág elkészítése, de azért szükség van egy kis ügyességre. Figyelni kell, miként fordítjuk a kukoricacsuhét, hogy a szirma szép legyen” – árulta el, miközben gyakorlott mozdulatokkal készített el egy rózsát, míg tanítványai segítségével egy másik asztalnál szalmából is lehetett dísztárgyakat készíteni.

Kendrella Ágnes és csapata arcfestéssel és kézműves-foglalkozásokkal készült, és természetesen tavaszi mintákat, így például pillangókat és virágokat festettek a gyerekek arcára. „A húsvétra is készülünk már, tojást és csibét rajzolunk és színezünk, továbbá virágokat és szívecskéket készíthetnek a gyerekek” – sorolta a kézművessarok kínálatát. Makkosházáról költözött nemrég családjával a Tátra tér környékére Völgyesi Renáta, akitől megtudtuk, kevés rendezvényre invitálják a lakosságot a környéken, ezért is tetszett neki a péntek délutáni program. Igaz, tizenhat hónapos kisfia ahhoz még kicsi, hogy kézműves-foglalkozásokon vegyen részt, de reméli, a környéken több családi programot szerveznek a jövőben. A Tátra téri templomban gyerekkorában sokat énekelt a kórusban Szikula László, aki biztosra veszi a Fidesz és a KDNP győzelmét. Mint elmondta, gyakorlatilag a nulláról kellett kezdenie a kormánynak mindent 2010-ben, s reméli, a következő ciklusban folytatni tudják megkezdett munkájukat.

„A Tátra tér és környéke egy igazi kis ékszerdoboz, azért vártuk ide a családokat ezen a szép délutánon, hogy minél több választópolgárral találkozhassak. Országgyűlési és önkormányzati képviselőként az is feladatom, hogy rendszeresen beszélgessek az emberekkel. Több kérdést tettek fel a rezsicsökkentés folytatásával kapcsolatban, a panelházakban lakókat például a távhő árának mérséklése érdekli a legjobban” – fogalmazott a családi nap szervezője, Bohács Zsolt. Csongrád megye 1-es választókerületének Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselőjelöltje a kormány intézkedései közül a rezsicsökkentés mellett a gyed extra bevezetését emelte ki. „A kormány célja, hogy minél több pénz maradjon a lakosság zsebében, az alacsonyabb jövedelműeknek nyújtott adókedvezménnyel is tudunk segíteni az itt élőknek” – tette hozzá. A képviselőjelölt reméli, április 6-a után is folytatni tuja a jelenlegi kormány a megkezdett munkáját.

Közlekedés

2022-ig be kell fejezni a Szeged–Szabadka-vasútvonal felújítását

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Méghozzá azért, mert az engedélyezési tervek addig érvényesek.

Tovább olvasom

Hírzóna

Várják a jelentkezőket a szegedi Görgey Artúr Történelemversenyre

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Bánáti, délvidéki, partiumi csapatok is részt vesznek a vetélkedőn.

Tovább olvasom

Közélet

Viszlát, Szélkiáltó! – Elviszik a Szeged Plaza egykor forgó szobrát

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Letakarva várja a szobor, hogy visszavigyék alkotójához.

Tovább olvasom

Aktuál