ÁVH a Tisza Szállóban – Kövér László avat emléktáblát Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

osszetartozas_napja27_koverlaszlo_gsSzegeden a Tisza Szálló épületében működött 1956 után az ÁVH vallató központja, most emléktáblát állítanak az áldozatoknak, Kövér László avatja majd fel.

A Tisza Szállóban működött az ÁVH központja Szegeden, itt verték, vallatták 1956 után a foglyokat. Pusztai Éva, egykori 56-os forradalmár szerint a kommunista diktatúra karhatalmi szervei áldozatai megérdemelnék, hogy az épületen egy emléktáblával tisztelegjen a város előttük. Cikkünk nyomán Gyimesi László (Fidesz-KDNP) képviselő úgy gondolta, hogy emléktáblát állíttat az épületen. Az elnyomó kommunista diktatúra idején a mai Tisza Szálló épületében működött 1949-1956 között az Államvédelmi Hatóság (ÁVH), 1956-1958 között a BM Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Politikai Nyomozó Osztálya. Az emléktáblát Kövér László, az Országgyűlés elnöke avatja fel március 4-én, kedden 17 órakor, majd 18 órától lakossági fórumot tart a szállóban.

Előző sztori

Csukás István: A gyermekek nyelve mindig a mese marad

Default thumbnail
Következő sztori

Ma osztják ki az Oscar-díjakat Hollywoodban

Legutóbbi hasonló cikkek