Közélet

Átadták az evangélikus templom előtti megszépült terecskét + FOTÓK

Átadták az evangélikus templom előtti megszépült terecskét + FOTÓK

2014. március 2., vasárnap
Átadták az evangélikus templom előtti megszépült terecskét + FOTÓK
teravato29_gs

A Szeged egyetlen lutheránus temploma előtti terület tizenegymillió forintból újult meg. A tér fejlesztése folytatódik, kiépítik a közvilágítást is – jelentette be Bohács Zsolt fideszes politikus.

A kormány által támogatott jelenleg zajló nagy beruházásokról, így az ELI lézeres kutatóközpont építéséről, a partfal-rekonstrukcióról, a klinika és a sürgősségi osztály építéséről is szólt a szegedi közgyűlés Fidesz-KDNP-frakciójának vezetője.

Bohács Zsolt

kiemelte, a nagyprojektek mellett az itt élők számára fontosak azok a fejlesztések is, melyeket a szegedi önkormányzat támogat, így a Tisza Lajos körút és a Kazinczy utca sarkán álló evangélikus templom előtti tér megújulása is. Hozzátette, az egyházakat a város az elmúlt négy évben közel 200 millió forinttal támogatta, köztük az evangélikusokat is. „Ilyenkor, amikor egy templom előtti teret átadunk, nem azt kell néznünk, hogy a jobboldali vagy baloldali képviselők kezdeményezték, hiszen együtt kell tennünk minél többet Szegedért és az itt élőkért” – fogalmazott Bohács Zsolt. Az országgyűlési képviselő - aki az április 6-i választáson az 1-es szegedi körzet Fidesz-KDNP-s jelöltje - portálunknak elmondta, a terület fejlesztése nem fejeződött be, a közvilágítás kiépítésére még hátravan, továbbá a templom bejáratáig tervezik a térburkolat kiépítését.

teravato25_gs

Az ünnepségen a terület rekonstrukcióját kezdeményező

Haág Zalán

Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselő kiemelte, amikor négy éve megválasztották, arra tett ígéretet, hogy a helyi közösségek igényeinek kíván munkájával megfelelni. Az elmúlt időszak eredményeiről szólva beszámolt arról, hogy megszépült a Lechner téri és a Római körúti játszótér, a Szent István téri kispiac, s megvalósult a Szent György téri sportpálya fejlesztése is. Az evangélikus templom előtti terület rekonstrukciójára is ő hívta fel a közgyűlés figyelmét, hiszen

ahogy megírtuk

, Szeged egyetlen lutheránus temploma előtti terecske meglehetősen elhanyagolt, balesetveszélyes volt. „Az itteni elhanyagolt állapotokra az egyházközség tagjai és a környéken élők hívták fel a figyelmet. Bohács Zsolt frakcióvezetővel közösen igyekeztünk költségvetési forrásokat találni a beruházásra. Tizenegymillió forintból szépült meg a terület, új kerékpártárolókat és padokat is kihelyeztek, de a növényzet telepítése tovább folytatódni” – fogalmazott Haág Zalán.

Ifj. Cserháti Sándor

, a szegedi evangélikus gyülekezet lelkésze arról beszélt a terület megáldása előtt, míg az utcák arra valók, hogy eljussunk valahova, addig egy tér a találkozás helye. „Azért is örülök ennek az alkalomnak, mert egyházként most nemcsak valami olyanért adunk hálát, ami egyedül a miénk, hiszen az a terület mindenkié, aki itt van ezen a téren. Ez nemcsak nekünk jó, hanem minden szegedinek és idelátogatónak áldást jelent” – fogalmazott az evangélikus lelkész. Az 1880 és 1883 között épült

Schulek Frigyes

építész tervei alapján épült templom előtti neve nincs terecske rekonstrukciója tavaly december kezdődött. A

munkálatok során

a területet 220 négyzetméter klinkertégla-burkolattal, 120 négyzetméter kiemelt ágyású díszkerttel, valamint vörösfenyő burkolatú padokkal és kerékpártámaszokkal láttál el. A közvetlenül a templom bejárata előtti terület kibővült, így istentiszteleti alkalmakkor, rendezvényeken, esküvőkön valódi agóraként funkcionálhat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.