Közélet

A Jobbik állapotjelző készüléket adna minden nyugdíjasnak

A Jobbik állapotjelző készüléket adna minden nyugdíjasnak

2014. március 2., vasárnap
A Jobbik állapotjelző készüléket adna minden nyugdíjasnak

A legközelebbi orvosi ügyelet és a legközelebbi rendőrség riasztására alkalmas GPS-alapú állapotjelző készüléket adna a Jobbik alanyi jogon minden nyugdíjasnak kormányra kerülése esetén - jelentette be az ellenzéki párt szóvivője.

Mirkóczki Ádám

hangsúlyozta: az ellenzéki párt politikusai országjárásuk során azt tapasztalják, hogy a kormányzati kommunikációval ellentétben már nem csak a kistelepüléseken, hanem a városokban is "kifejezetten rettegnek az emberek", mert mindennaposak a betörések, lopások és erőszakos bűncselekmények. Kiemelte: a legtöbb bűncselekmény az egyedül élő idős emberekkel szemben történik. Éppen ezért a Jobbik kormányra kerülése esetén egy kétfunkciós állapotjelző készüléket biztosítana minimum minden nyugdíjas háztartásba, de lehetőleg minden nyugdíjas számára. A GPS-alapú készülék, amely lehetne karóra, karkötő, nyaklánc, vagy akár telefon is kétfunkciós lenne. Az egyik gomb egészségügyi probléma, a másik pedig bűncselekmény jelzésére szolgálna. Az egyik a legközelebbi orvosi ügyeleten, a másik pedig a legközelebbi rendőrségen jelezne. A Jobbik szerint egy ilyen készülék 800-1000 forintba kerülne, de a hárommillió nyugdíjassal számolva a nagyságrend miatt az állami beszerzés ennél is olcsóbb lehetne. Mirkóczki Ádám elmondta azt is: például a Terrorelhárítási Központ (TEK) 13 milliárd forintos éves költségvetésének a harmadából meg lehetne oldani ennek a társadalmi csoportnak az egészségügyi és fizikai biztonságát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.