Közélet

A hazai termékek és az újszülöttmentők mellett a szegedi piac +FOTÓK

A hazai termékek és az újszülöttmentők mellett a szegedi piac +FOTÓK

2014. március 8., szombat
A hazai termékek és az újszülöttmentők mellett a szegedi piac +FOTÓK
adomany_mars_ter09_gs

A fiatalok számára sem ismeretlen terep a piac, a hazai terményeket és kézművestermékeket a Mars téri vásárban is egyre többen keresik. A magyar áru népszerűsítésére kóstolással egybekötött látványkonyha-bemutatót tartottak a nagycsarnokban. A bejáratnál pedig az újszülöttmentők közelmúltban megrongálódott mentőautójának felújítására is gyűjtöttek.

"Korábbra visszanyúló kezdeményezésünk, hogy a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával összefogva helyet és lehetőséget biztosítsunk a hazai termelőknek arra: közvetlenül érjék el vásárlóikat. E program újabb állomásához érkeztünk, amikor azt igyekszünk bemutatni, milyen finomságokat lehet készíteni akár a szezonális terményekből is. Közel 90 termelőnek adtunk ki árusításra jogosító igazolványt" - tájékoztatta a SZEGEDma.hu-t

Erdei Péter

, a Szegedi Vásár és Piac Kft. ügyvezetője. A nagycsarnok Cserzy Mihály utca felőli oldalán sztrapacskát, puliszkát és szalonnás tojásrántottát kóstolhattak a vásárlók. Mindeközben a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány mentőautó-javítására és felszereléspótlására rendeztek jótékonysági adománygyűjtést a piacon. Minden adományozónak almával és egy szál virággal kedveskedtek.

Virágot osztott és sztrapacskát evett Bohács Zsolt

"A Tanyasi Termékek Piaca nevet viselő programunk nemrégiben ünnepelte második évfordulóját. Ezek a garantáltan magyar magyar kézművestermékek mind a hazai termelők és tenyésztők munkáját dicsérik. A program nagy előnye, hogy az áru útja nyomon követhető a termelőtől egészen a piac asztaláig. Úgy tapaszaljuk, hogy a fiatalok is elkezdték felfedezni, milyen jóízűek is ezek, s ők is kijárnak a piacra" - nyitotta meg a Mars téri Tanyasi Termékek Gasztronómiai Napját

Kispál Ferenc

, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Csongrád Megyei Szervezetének elnöke.

mars_ter_kamara_bohacs09_gs

A hazai termelők támogatása a kormány kiemelt feladatai közé tartozik, erről beszélt

Bohács Zsolt

országgyűlési képviselő, a Csongrád megyei 1-es választókerület Fidesz-KDNP-s képviselőjelöltje. "A kormány egész évben 230 millió forinttal támogatja a mezőgazdaságból élőket. Az uniós, illetve a hazai forrásokból a 2013-as évhez képest 22 százalékos fejlődést sikerült elérnie az ágazatnak." A politikus portálunknak azt is elárulta, az elmúlt évben ebből az összegből közel 1 milliárd forint került Csongrád megyei termelőkhöz. Hogy a vásárlókhoz minél közelebb hozzák a régió tanyák évszakra jellemző terményeit, kóstolással egybekötött látványkonyha-bemutatót tartottak a nagycsarnokban. Kispál Ferenc és Bohács Zsolt is megízlelték az ételeket, majd nőnapi virágcsokorral kedveskedtek a hölgy árusoknak.

Az újszülöttmentőknek is a piacon gyűjtöttek

Eközben a nagycsarnok bejáratánál a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány kezdett adománygyűjtő akcióba, a februárban balesetet szenvedett rohamkocsi javítására. Az eddig is nehéz helyzetben lévő alapítvány munkáját ez a baleset tovább súlyosbította, a mentést egyelőre a meglévő 20 éves tartalék mentőautóval folytatják, mely azonban kora és műszaki állapota miatt hosszabb távon nem tudja biztonságosan ellátni ezt a nagyon fontos szakmai munkát. A Szegedi Vásár és Piac Kft. és Gyimesi László (Fidesz-KDNP), Szeged városfejlesztési tanácsnoka a nehéz helyzetben újra az újszülöttmentők mellé állt. "Mintegy 8 millió forintba fog kerülni a javítás. Annak érdekében, hogy minél hamarább összegyűljön ez az összeg, úgy döntöttünk, a kezdeményezés mellé állunk. Ezzel is szeretnénk felhívni a szegediek figyelmét, hogy támogassák a kezdeményezést, hiszen egy olyan fontos szolgálatról van szó, amit nem nélkülözhet a város" - mondta a tanácsnok. Kérdésünkre azt is hozzátette, magánemberként 100 ezer forinttal segíti az alapítványt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.