Sport

Vízilabda: sima győzelemmel hangolt a Volvo Kupára a válogatott

Vízilabda: sima győzelemmel hangolt a Volvo Kupára a válogatott

2014. február 4., kedd
Vízilabda: sima győzelemmel hangolt a Volvo Kupára a válogatott
Hárai Balázs

A magyar férfi vízilabda-válogatott hét góllal nyert az Egyesült Államok nemzeti együttese ellen a Komjádi uszodában két magyar bíróval lebonyolított kedd esti mérkőzésen, amelyet félhivatalosnak minősített a honi szövetség.

A barátságos találkozó azért is lett "visszafogottabb" értékű, mert ezúttal próbálták ki, milyen egy meccs bemikrofonozott játékvezetőkkel. A rendszer lényege az, hogy a bírók fontosabb döntéseit magyarázattal ellátva tudatják a közönséggel. A dugig telt Komjádi nézőterén ülő és oldalt is álló mintegy 2000 pólóbarát is "első kézből" hallhatta az ítéletek indokait a szurkolókat a játékvezetőktől kapott információk alapján tájékoztató hangosbeszélőn keresztül. A vízilabda megújítására irányuló törekvések részeként a mikrofonos szisztémával az a cél, hogy a publikum számára érthetőbbé, ennél fogva elfogadhatóbbá váljanak a játékvezetői döntések például a kiállításokat vagy a támadó csapatot sújtó kontrákat illetően. A budapesti barátságos meccsen a szpíker szerepét szakember:

Petrovics Mátyás

, az Újpest férficsapatának korábbi, a BVSC női együttesének jelenlegi vezetőedzője, a női válogatott ex-szövetségi kapitánya látta el. Hazai vezetéssel indult a meccs, majd a nyolc világbajnokkal felálló magyar csapat három akciógóljára, három emberelőnyös találat volt a válasz amerikai részről. Ekkor megrázta magát

Benedek Tibor

szövetségi kapitány legénysége, és meg sem állt 6-3-ig, a nagyszünetre pedig négygólos előnynél (8-4) vonulhatott el a csapat. A harmadik negyedben maradt a különbség (10-6), a befejező 8 perc viszont csupa magyar gólt hozott, így alakult ki a fölényes hazai sikert jelentő 13-6-os végeredmény.

Felkészülési férfi vízilabda-mérkőzés:

Magyarország – Egyesült Államok 13-6 (3-2, 5-2, 2-2, 3-0)

A magyar góldobók:

Kovács G. 3, Varga Dániel, Salamon, Hárai 2-2, Madaras, Erdélyi, Hosnyánszky, Vámos 1-1.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.