Sok külföldi diák döntött úgy, hogy az SZTE-n folytatja + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

erasmus_diakok21_gs159 Erasmus-ösztöndíjas hallgató kezdheti meg tanulmányait a Szegedi Tudományegyetemen és további 7 diák tanulhat az universitason TADD-programmal a 2013/14-es tanév második szemeszterében. A külföldi hallgatókat Pál József, az SZTE nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettese köszöntötte szerdán.

A Tisza-parti egyetem tizenkét kara ismét megtelt külföldi diákokkal, akik a második szemeszterre érkeztek Szegedre. Az őszi félévben 225 részképzős kóstolhatott bele a magyar felsőoktatásba, közülük 71-en döntöttek úgy, hogy a 2014-es évben is itt szeretnék folytatni tanulmányaikat. Pál József, az SZTE nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettese köszöntőjében kiemelte, a 67 egyetem vendégdiákjai Magyarország egyik legnagyobb tudományegyetemén nem csak az oktatásba, de a magyar kultúrába is mélyebb betekintést nyerhetnek. Reményei szerint azt a 88 hallgatót, akik újonnan csatlakoztak a mobilitási-programhoz, legközelebb is a Rektori Hivatal aulájában köszönthetik majd.

Többek között Spanyolországból, Franciaországból, Romániából, Lengyelországból, Észtországból, Törökországból de még az Egyesült Államokból is 8 tanuló érkezett Szegedre – tudtuk meg Pető Ágnestől, a Nemzetközi Mobilitási Iroda főelőadójától. Pál József beszédét követően a tanszékfelelősök röviden ismertették a választott tudományterületeket, majd Szabó Klára, az SZTE Idegennyelvi Kommunikációs Intézet oktatója a magyar kultúra rejtelmeibe kalauzolta el őket. Végül Pető Ágnes a félév során választható és idegen nyelvi kurzusokról tartott tájékoztatót.

A külföldi hallgatók java egyébként már február 3-án megérkezett, itt tartózkodásuk alatt az Erasmus Student Network szegedi szekciója segít nekik az eligazodásban: segítenek nekik lakást keresni, s bevezetik őket a helyi tömegközlekedés szabályaiba.

no images were found

Előző sztori

Csúcsra jutottak a nők a foglalkoztatásban

Következő sztori

Elvétette az irányt a szíriai határsértő biciklitolvaj