Egyetem

Sok külföldi diák döntött úgy, hogy az SZTE-n folytatja + FOTÓK

Sok külföldi diák döntött úgy, hogy az SZTE-n folytatja + FOTÓK

2014. február 5., szerda
Sok külföldi diák döntött úgy, hogy az SZTE-n folytatja + FOTÓK
erasmus_diakok21_gs

159 Erasmus-ösztöndíjas hallgató kezdheti meg tanulmányait a Szegedi Tudományegyetemen és további 7 diák tanulhat az universitason TADD-programmal a 2013/14-es tanév második szemeszterében. A külföldi hallgatókat Pál József, az SZTE nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettese köszöntötte szerdán.

A Tisza-parti egyetem tizenkét kara ismét megtelt külföldi diákokkal, akik a második szemeszterre érkeztek Szegedre. Az őszi félévben 225 részképzős kóstolhatott bele a magyar felsőoktatásba, közülük 71-en döntöttek úgy, hogy a 2014-es évben is itt szeretnék folytatni tanulmányaikat.

Pál József

, az SZTE nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettese köszöntőjében kiemelte, a 67 egyetem vendégdiákjai Magyarország egyik legnagyobb tudományegyetemén nem csak az oktatásba, de a magyar kultúrába is mélyebb betekintést nyerhetnek. Reményei szerint azt a 88 hallgatót, akik újonnan csatlakoztak a mobilitási-programhoz, legközelebb is a Rektori Hivatal aulájában köszönthetik majd. Többek között Spanyolországból, Franciaországból, Romániából, Lengyelországból, Észtországból, Törökországból de még az Egyesült Államokból is 8 tanuló érkezett Szegedre - tudtuk meg

Pető Ágnestől

, a Nemzetközi Mobilitási Iroda főelőadójától. Pál József beszédét követően a tanszékfelelősök röviden ismertették a választott tudományterületeket, majd

Szabó Klára

, az SZTE Idegennyelvi Kommunikációs Intézet oktatója a magyar kultúra rejtelmeibe kalauzolta el őket. Végül Pető Ágnes a félév során választható és idegen nyelvi kurzusokról tartott tájékoztatót. A külföldi hallgatók java egyébként már február 3-án megérkezett, itt tartózkodásuk alatt az Erasmus Student Network szegedi szekciója segít nekik az eligazodásban: segítenek nekik lakást keresni, s bevezetik őket a helyi tömegközlekedés szabályaiba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.